BANCI | Profil

Alpha Bank ofera o solutie de tokenizare a cardurilor integrata in sistemele Mastercard si Visa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-12-14 15:10

Alpha Bank România, instituție financiară recunoscută pentru inovațiile introduse în premieră pe piața locală în domeniul serviciilor de plată (Tap-To-Phone, Instant Money Back, Instant Disbursement, etc.), anunță lansarea funcționalității de tokenizare a cardurilor, integrată în sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS), conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Față de alte soluții de tokenizare, soluția integrată în platforma eCommerce Alpha Bank îmbunătățește securitatea tranzacțiilor prin înlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo.

Fiind prima platformă cu această funcționalitate lansată pe piața locală, Alpha Bank va permite comercianților și integratorilor de plăți să actualizeze instant cardurile clienților, înrolate la nivel de cont, atunci când acestea sunt reînnoite.

Astfel, procesul de plată este simplificat, iar impactul în optimizarea ratelor de aprobare a tranzacțiilor este imediat.

În plus, opțiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapidă din partea deținătorului, mai ales când deține mai multe carduri înrolate în contul oferit de comerciant.

“Noua funcționalitate dezvoltată în parteneriat cu procesatorul local Romcard oferă o experiență eCommerce îmbunătățită comercianților din mediul online, în special pentru cei care utilizează un serviciu de plată recurent (de exemplu facturi, abonamente, etc) și în același timp și pentru posesorii de carduri care nu mai au grija actualizării datelor de card la fiecare comerciant”, a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

„În ultimii ani, tot mai mulți consumatori aleg să își salveze datele cardului în contul de client al comercianților pentru a ușura procesul de plată în cazul cumpărăturilor online. Prin Mastercard Digital Enablement Service, utilizatorii beneficiază de o experiență de achiziție îmbunătățită, facilă și sigură, în timp ce pentru comercianți acest serviciu reduce la minimum tranzacțiile frauduloase și costurile relative, îmbunătățind în același timp ratele de aprobare ale tranzacțiilor. Ne bucurăm să anunțăm astăzi integrarea acestui serviciu în platforma eCommerce Alpha Bank”, a declarat Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

”Tehnologia de tokenizare - prin care datele cardului sunt criptate pentru a face plățile digitale mai sigure - este esențială pentru protejarea informațiilor de bază ale contului în fața tentativelor de fraudă. În misiunea sa de a contribui la securizarea plăților digitale și la accelerarea inovației în comerțul electronic, Visa a dublat numărul de tokenuri emise într-un singur an la nivel global, care a atins borna de 4 miliarde, depășindu-l pe cel al cardurilor Visa în circulație la nivel global. Creșterea remarcabilă a plăților prin token întărește ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital. Împreună cu partenerii noștri de la Alpha Bank, suntem entuziasmați să oferim acces la o tehnologie de vârf comercianților și consumatorilor din România, care se pot bucura astfel de beneficii precum siguranță și ușurință în utilizare”, a declarat Elena Oprea, Director Acquiring and Acceptance Visa pentru România, Bulgaria, Croația și Slovenia.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, după ce în 2001 a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.

Despre Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit.

Despre VISA

Visa (NYSE: V) este lider mondial în domeniul plăților digitale, facilitând tranzacții de plată între consumatori, comercianți, instituții financiare și entități guvernamentale din peste 200 de țări și teritorii. Misiunea noastră este să conectăm lumea prin intermediul celei mai inovatoare, fiabile și securizate rețele de plată, ajutând consumatorii, companiile și economiile să prospere. Credem că economiile care includ pe toată lumea contribuie la dezvoltarea tuturor și considerăm că accesul este fundamental pentru viitorul mișcării banilor. Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa visa.ro şi Visa.com.

 

Taguri: MasterCard  plati online  Alpha Bank  banca  carduri de credit  Visa  carduri de debit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfileMAG a devenit cel mai mare magazin online si in Ungaria

Finantarea obtinuta de la Alpha Bank de catre eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, sustine constructia unui centru logistic eMAG de ultima generatie langa Budapesta, in Ungaria, cu o capacitate de pana la 120.000 mp, reprezentand o investitie de peste 100 de milioane de detalii

Libra Bank deschide o noua sucursala, cu numarul 55, in Pipera

Libra Internet Bank își continuă dezvoltarea echilibrată și deschide o nouă sucursală, Sucursala Pipera, într-una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare din București, pe latura nordică a lacului Tei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: „Prin deschiderea unei sucursale Libra Internet Bank în mijlocul unei zone cu o dezvoltare fulminantă, sporim gradul de accesibilitate la consultanța specializată a băncii pentru un segment foarte important de clienți, persoane juridice și fizice. Credem în echilibrul dintre soluțiile digitale și proximitatea față de client. De aceea, le asigurăm tuturor clienților noștri atât condițiile pentru a face banking de la distanță, cât și accesul nemijlocit la detalii

BT Leasing a preluat Țiriac Leasing

BT Leasing și Țiriac Leasing, jucători de top pe piața de leasing din România, au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: În urma fuziunii, BT Leasing ajunge la 25.000 de clienți, 500 de milioane de euro detalii

BRD se imprumuta cu 300 milioane euro

BRD, sucursala romaneasca a bancii franceze Groupe Societe Generale, a convocat in 16 februarie o adunare a actionarilor privind aprobarea unui imprumut de 300 milioane euro, necesar asigurarii noilor cerinte de capital impuse la nivel european de autoritatile de detalii

  

Ultimele Comentarii