BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-13 15:27

In topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-7 ani la un credit imobiliar/ipotecar, pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, se gasesc BRD, ING, BT si First Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din site-ul de specialitate, Calculatordecredite.ro.

Topul a luat in calcul doar dobanzile standard, nu cele valabile in anumite conditii, precum incasarea salariului in contul bancii sau semnarea unei asigurari de viata.

Cea mai mica dobanda fixa la un credit pentru casa se afla la First Bank: 7,08%, pe o perioada de 5 ani. Ulterior, dobanda este variabila, formata din marja fixa a bancii, de 3,45%, plus indicele IRCC, in prezent 4,06%, in total 7,51%. Dobanda variabila este mai mare decat la alte banci, astfel ca First Bank este doar pe locul 4 in top, din aceasta cauza.

Primul loc, cu cea mai mica DAE (Dobanda Anuala Efectiva), este detinut de BRD, cu creditul imobiliar cu dobanda fixa pe 3 ani, de 7,19%, ulterior dobanda variabila fiind 7,49%.

Al doilea cel mai ieftin credit ipotecar cu dobanda mixta (fixa si variabila) este al ING: dobanda fixa de 7,89%, fixa timp de 7 ani, urmata de o dobanda variabila de 6,85%, a doua cea mai mica din top, dupa ce a CEC Bank, cu 6,56%.

CEC Bank are cea mai mica dobanda variabila (marja fixa de 2,5% plus IRCC), insa dobanda fixa pe 5 ani este mult mai mare: 10%, astfel ca banca este abia pe locul 10 in topul bancilor.

Podiumul celor mai ieftine credite ipotecare cu dobanda fixa in prima perioada este incheiat de BT (Banca Transilvania), cu 7,9% in primii 5 ani, ulterior 7,41%.

O singura banca, BRD, are un credit cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de 10,14% pe an.

OTP Bank are cele mai mari dobanzi la un credit ipotecar: 10,39%, aceeasi valoare fiind valabila atat pentru dobanda fixa pe 5 ani, cat si ulterior, variabila, din cauza unei marje fixe ridicate, de 5,93%, la care se adauga IRCC.

DAE medie a celor 12 credite din oferta celor 9 banci romanesti care ofera astfel de credite ipotecare cu dobanda fixa este 8,81% pe an. Comparativ, in luna iunie, DAE medie era 7,02%, pentru aceleasi tipuri de credite.

De atunci, Unicredit a renuntat la creditul imobiliar cu dobanda fixa in primii cinci ani, in oferta din prezent fiind doar creditul cu dobanda variabila.

Garanti BBVA, in schimb, a introdus in oferta creditul cu dobanda fixa in primii 5 ani, disponibil insa doar pentru cei care-i incaseaza salariul intr-un cont al bancii.

Si Patria Bank acorda creditul cu dobanda fixa in primii cinci ani doar celor care-si incaseaza venitul intr-un cont al bancii.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  imprumut  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiProfitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

Comparatie intre dobanzile la creditele ipotecare din Spania si Romania

„Doar in Romania dobanda ajunge sa fie 150% din totalul cerut”, este de parere un cititor: „Nu inteleg cum poate sa fie o rata lunara 169 ron iar dobanda 1660 ron, serios , locuiesc in spania 140.000 euro pe 30 ani iar la rata de 435€ aprox 169€ e detalii

  

Ultimele Comentarii