BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-13 15:27

In topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-7 ani la un credit imobiliar/ipotecar, pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, se gasesc BRD, ING, BT si First Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din site-ul de specialitate, Calculatordecredite.ro.

Topul a luat in calcul doar dobanzile standard, nu cele valabile in anumite conditii, precum incasarea salariului in contul bancii sau semnarea unei asigurari de viata.

Cea mai mica dobanda fixa la un credit pentru casa se afla la First Bank: 7,08%, pe o perioada de 5 ani. Ulterior, dobanda este variabila, formata din marja fixa a bancii, de 3,45%, plus indicele IRCC, in prezent 4,06%, in total 7,51%. Dobanda variabila este mai mare decat la alte banci, astfel ca First Bank este doar pe locul 4 in top, din aceasta cauza.

Primul loc, cu cea mai mica DAE (Dobanda Anuala Efectiva), este detinut de BRD, cu creditul imobiliar cu dobanda fixa pe 3 ani, de 7,19%, ulterior dobanda variabila fiind 7,49%.

Al doilea cel mai ieftin credit ipotecar cu dobanda mixta (fixa si variabila) este al ING: dobanda fixa de 7,89%, fixa timp de 7 ani, urmata de o dobanda variabila de 6,85%, a doua cea mai mica din top, dupa ce a CEC Bank, cu 6,56%.

CEC Bank are cea mai mica dobanda variabila (marja fixa de 2,5% plus IRCC), insa dobanda fixa pe 5 ani este mult mai mare: 10%, astfel ca banca este abia pe locul 10 in topul bancilor.

Podiumul celor mai ieftine credite ipotecare cu dobanda fixa in prima perioada este incheiat de BT (Banca Transilvania), cu 7,9% in primii 5 ani, ulterior 7,41%.

O singura banca, BRD, are un credit cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de 10,14% pe an.

OTP Bank are cele mai mari dobanzi la un credit ipotecar: 10,39%, aceeasi valoare fiind valabila atat pentru dobanda fixa pe 5 ani, cat si ulterior, variabila, din cauza unei marje fixe ridicate, de 5,93%, la care se adauga IRCC.

DAE medie a celor 12 credite din oferta celor 9 banci romanesti care ofera astfel de credite ipotecare cu dobanda fixa este 8,81% pe an. Comparativ, in luna iunie, DAE medie era 7,02%, pentru aceleasi tipuri de credite.

De atunci, Unicredit a renuntat la creditul imobiliar cu dobanda fixa in primii cinci ani, in oferta din prezent fiind doar creditul cu dobanda variabila.

Garanti BBVA, in schimb, a introdus in oferta creditul cu dobanda fixa in primii 5 ani, disponibil insa doar pentru cei care-i incaseaza salariul intr-un cont al bancii.

Si Patria Bank acorda creditul cu dobanda fixa in primii cinci ani doar celor care-si incaseaza venitul intr-un cont al bancii.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  imprumut  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii