BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi fixe la creditele ipotecare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-13 15:27

In topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-7 ani la un credit imobiliar/ipotecar, pentru cumpararea sau construirea unei locuinte, se gasesc BRD, ING, BT si First Bank, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din site-ul de specialitate, Calculatordecredite.ro.

Topul a luat in calcul doar dobanzile standard, nu cele valabile in anumite conditii, precum incasarea salariului in contul bancii sau semnarea unei asigurari de viata.

Cea mai mica dobanda fixa la un credit pentru casa se afla la First Bank: 7,08%, pe o perioada de 5 ani. Ulterior, dobanda este variabila, formata din marja fixa a bancii, de 3,45%, plus indicele IRCC, in prezent 4,06%, in total 7,51%. Dobanda variabila este mai mare decat la alte banci, astfel ca First Bank este doar pe locul 4 in top, din aceasta cauza.

Primul loc, cu cea mai mica DAE (Dobanda Anuala Efectiva), este detinut de BRD, cu creditul imobiliar cu dobanda fixa pe 3 ani, de 7,19%, ulterior dobanda variabila fiind 7,49%.

Al doilea cel mai ieftin credit ipotecar cu dobanda mixta (fixa si variabila) este al ING: dobanda fixa de 7,89%, fixa timp de 7 ani, urmata de o dobanda variabila de 6,85%, a doua cea mai mica din top, dupa ce a CEC Bank, cu 6,56%.

CEC Bank are cea mai mica dobanda variabila (marja fixa de 2,5% plus IRCC), insa dobanda fixa pe 5 ani este mult mai mare: 10%, astfel ca banca este abia pe locul 10 in topul bancilor.

Podiumul celor mai ieftine credite ipotecare cu dobanda fixa in prima perioada este incheiat de BT (Banca Transilvania), cu 7,9% in primii 5 ani, ulterior 7,41%.

O singura banca, BRD, are un credit cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de 10,14% pe an.

OTP Bank are cele mai mari dobanzi la un credit ipotecar: 10,39%, aceeasi valoare fiind valabila atat pentru dobanda fixa pe 5 ani, cat si ulterior, variabila, din cauza unei marje fixe ridicate, de 5,93%, la care se adauga IRCC.

DAE medie a celor 12 credite din oferta celor 9 banci romanesti care ofera astfel de credite ipotecare cu dobanda fixa este 8,81% pe an. Comparativ, in luna iunie, DAE medie era 7,02%, pentru aceleasi tipuri de credite.

De atunci, Unicredit a renuntat la creditul imobiliar cu dobanda fixa in primii cinci ani, in oferta din prezent fiind doar creditul cu dobanda variabila.

Garanti BBVA, in schimb, a introdus in oferta creditul cu dobanda fixa in primii 5 ani, disponibil insa doar pentru cei care-i incaseaza salariul intr-un cont al bancii.

Si Patria Bank acorda creditul cu dobanda fixa in primii cinci ani doar celor care-si incaseaza venitul intr-un cont al bancii.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Libra Internet Bank  imprumut  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele online ale IFN-urilor supraindatoreaza populatia: o problema in atentia BNR

Bancherul.ro si Reclamatiibanci.ro au primit in ultima perioada mai multe sesizari de la cititori care se plang ca au ajuns supraindatorati, dupa ce au putut obtine mai multe imprumuturi online de la IFN-uri, desi aveau deja de platit rate care depaseau detalii

Cum "se pescuiesc” 5.000 de euro de pe un card, printr-o frauda online, iar banca spune ca e vina clientului

„Mi-am deschis un cont la banca, cu card atasat, dar fara sa fiu atentionat cu privire la riscul fraudelor online, denumite phishing”, ne-a transmis un cititor. Iata ce a patit. Dupa cateva zile de la deschiderea contului, a primit un e-mail care parea de la banca, detalii

Cu cat s-a scumpit un credit ipotecar?

Costul unui credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte a crescut cu 2,5 procentuale in acest an, dupa ce Banca Nationala a Romanei (BNR) a majorat dobanda mult mai mult, cu 4,75 puncte, de la 2% in ianuarie la 6,75% in noiembrie. Concret Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul detalii

Care sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking?

George BCR, First Bank si ING Home Bank sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking, conform evaluarilor din magazinele online de unde se pot descarca: Google Play pentru telefoane cu Adroid si App Store pentru divaisuri iPhone. Notele primite de detalii

  

Ultimele Comentarii