BANCI | Profil

Patria Bank obtine un imprumut subordonat de la EFSE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-07 12:01

Fondul de Invesții, The European Fund for Southeast Europe (EFSE), Luxemburg, un fond de investiții de impact care se concentrează pe promovarea prosperitații economice in Europa de Sud-Est și Regiunea Vecinătate de Est, a acordat Patria Bank un împrumut subordonat de fonduri proprii de nivel 2 conform Basel III, în valoare de 7 milioane EUR, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Împrumutul face parte din pachetul EFSE de raspuns la criză și este destinat finanțării Microîntreprinderilor si Întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) din industriile critice, din sectorul agro, afectate de războiul dintre Rusia și Ucraina.

Împrumutul va sprijini Banca să ofere finanțare pe termen lung microîntreprinderilor si IMM-urilor și să contribuie la creșterea producției locale și a securitații alimentare, precum și a rezilienței și incluziunii in domeniul afacerilor.

Patria Bank are o orientare puternică pe deservirea IMM-urilor și agrobusiness-urilor. Acest împrumut pentru investiii va contribui la consolidarea gradului de capitalizare al Băncii, sporind în acelasi timp capacitațile acesteia de a ajuta Microintreprinderile și IMM-urile să-și susțină operațiunile și gradul de angajare prin furnizarea de lichiditate esențială pentru a face față efectelor de contagiune economică ale razboiului în curs dintre Rusia si Ucraina.

Președintele consiliului de administrație al EFSE, Klaus Müller, a declarat: „Suntem încântați să ne alăturam acestui nou parteneriat deoarece Patria Bank se concentrează puternic pe sprijinirea IMM-urilor implicate în industrii esențiale legate de agricultură, industrii care au fost expuse numeroaselor provocări economice, sociale și de securitate declanșate de războiul Rusia-Ucraina. Credem cu tărie că acest nou instrument de nivel 2 - Basel-III, va consolida și optimiza structura generală de capital a băncii, va susține creșterea rezilientă și va contribui la securitatea alimentară din regiune.”

Președintele consiliului de administrație al Patria Bank, Horia Manda, a declarat: „Suntem bucuroși să anunțăm acest nou proiect cu EFSE, un partener strategic al Grupului Patria Bank, cu care împărtășim un obiectiv comun: sprijinirea IMM-urilor și micilor intreprinderi agricole pentru a-și dezvolta în continuare afacerile și a depăși provocările generate de contextul economic actual. In Grupul Patria Bank credem că antreprenoriatul este motorul creșterii economice, iar parteneriatul puternic cu EFSE ne permite să sprijinim IMM-urile și să punem România pe harta zonelor cu potențial maxim de dezvoltare și investiții.„

Facilitatea contribuie la realizarea mai multor Obiective de Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite, inclusiv SDG 2 (Foamete zero), SDG 8 (Crestere economică) și SDG 9 (Inovare si infrastructură in industrie). Se preconizează că investiția va permite acordarea a peste 90 de imprumuturi Microintreprinderilor și IMM-urilor și sprijinirea a peste 900 de locuri de muncă.

Despre EFSE

Fond de investiții de impact înființat în 2005, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (EFSE) își propune să stimuleze dezvoltarea economică și prosperitatea în Europa de Sud-Est și in vecinătate de Est prin investiții în succesul întreprinderilor mici si mijlocii, precum și în îmbunătățirea condițiilor de viață pentru mediul privat. Deoarece accesul la servicii financiare este cheia dezvoltării acestui segment, EFSE iși concentrează eforturile pe spirjinirea institutiilor financiare locale ca acestea să-și consolideze capacitatea de a oferi finanțare responsabilă pentru acest grup țintă. Pe lângă activitățile sale de investiții prin parteneri locali, EFSE își sporește impactul prin Facilitatea de Dezvoltare EFSE, care oferă asistență tehnică, formare cât și alt sprijin nefinanciar antreprenorilor și instituțiilor.

EFSE a fost inființat de Banca Germană de Dezvoltare cu sprijinul financiar al Ministerului Federal German pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (BMZ) și al Comisiei Europene. Fiind primul parteneriat public-privat de acest gen, EFSE își atrage capitalul de la agenții donatoare, instituții financiare internaționale și investitori instituționali privați.
Finance în Motion GmbH, Germania, este consilier al EFSE, iar Hauck & Aufhäuser Fund Services S.A., Luxemburg, acționează că administrator.

Pentru mai multe informații despre Fondul European pentru Europa de Sud-Est, vă rugăm să vizitați: www.efse.lu
Pentru mai multe informații despre Finance în Motion, vă rugăm să vizitați: www.finance-în-motion.com

Despre Patria | www.patriabank.ro
 
Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor si afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și oferă produse și servicii bancare de bază 100% online tuturor românilor, oriunde s-ar afla aceștia.

Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Din Grupul Patria, alături de Patria Bank S.A, mai fac parte și: Patria Credit IFN - instituție cu expertiză și experiență în microfinanțare, fonduri europene și produse financiare dedicate segmentului agro si Patria Asset Management - societate specializată în administrarea investițiilor.

 

Taguri: Patria Bank  credite firme  banca  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfileMAG a devenit cel mai mare magazin online si in Ungaria

Finantarea obtinuta de la Alpha Bank de catre eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, sustine constructia unui centru logistic eMAG de ultima generatie langa Budapesta, in Ungaria, cu o capacitate de pana la 120.000 mp, reprezentand o investitie de peste 100 de milioane de detalii

Libra Bank deschide o noua sucursala, cu numarul 55, in Pipera

Libra Internet Bank își continuă dezvoltarea echilibrată și deschide o nouă sucursală, Sucursala Pipera, într-una dintre cele mai dinamice zone de dezvoltare din București, pe latura nordică a lacului Tei, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: „Prin deschiderea unei sucursale Libra Internet Bank în mijlocul unei zone cu o dezvoltare fulminantă, sporim gradul de accesibilitate la consultanța specializată a băncii pentru un segment foarte important de clienți, persoane juridice și fizice. Credem în echilibrul dintre soluțiile digitale și proximitatea față de client. De aceea, le asigurăm tuturor clienților noștri atât condițiile pentru a face banking de la distanță, cât și accesul nemijlocit la detalii

BT Leasing a preluat Țiriac Leasing

BT Leasing și Țiriac Leasing, jucători de top pe piața de leasing din România, au devenit prin fuziune o singură companie, BT Leasing, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: În urma fuziunii, BT Leasing ajunge la 25.000 de clienți, 500 de milioane de euro detalii

BRD se imprumuta cu 300 milioane euro

BRD, sucursala romaneasca a bancii franceze Groupe Societe Generale, a convocat in 16 februarie o adunare a actionarilor privind aprobarea unui imprumut de 300 milioane euro, necesar asigurarii noilor cerinte de capital impuse la nivel european de autoritatile de detalii

  

Ultimele Comentarii