BANCI | Profil

Septimiu Postelnicu il inlocuieste pe Rasvan Radu la conducerea Unicredit Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-27 15:45

Septimiu Postelnicu

După 18 ani la conducerea UniCredit Bank în România, Răsvan Radu face un nou pas și își continuă cariera în cadrul UniCredit Group, coordonând proiecte strategice pentru Europa Centrală și Europa de Est, anunta Unicredit intr-un comunicat, in care adauga: 

         Septimiu Postelnicu, în prezent Prim Vicepreședinte Executiv al UniCredit Bulbank, Bulgaria, desemnat ca succesor pentru rolul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank în România
 
Răsvan Radu își va încheia mandatul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank și își va continua cariera profesională în cadrul UniCredit Group, unde va coordona implementarea proiectelor strategice pentru Europa Centrală și Europa de Est.

Răsvan Radu continuă să își exercite mandatul la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România în perioada următoare, până la finalizarea procesului de aprobare prealabilă a succesorului desemnat, ce urmează să fie desfășurat de către Banca Națională a României.
 
În noul său rol, Răsvan Radu va fi responsabil cu implementarea proiectelor complexe cu perspectivă și impact regionale menite să contribuie la planurile de creștere și la crearea de valoare în toate geografiile în care Grupul UniCredit este prezent, din Europa Centrală și Europa de Est.
 
În același timp, Septimiu Postelnicu, în prezent Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, a fost desemnat ca succesor pentru rolul de CEO și Președinte al Directoratului UniCredit Bank. Septimiu Postelnicu va începe să își exercite responsabilitățile după primirea aprobării prealabile din partea Băncii Naţionale a României.
 
Răsvan Radu: „După aproape două decenii la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, sunt bucuros să continui să îmi dezvolt cariera și să mă implic în coordonarea proiectelor strategice ale Grupului, cu o perspectivă extinsă asupra a două regiuni - Europa Centrală și Europa de Est.

Sunt mândru și recunoscător pentru misiunea pe care am îndeplinit-o în timpul mandatului meu în cadrul UniCredit Bank, aceea de a contribui la construirea unei bănci solide, cu o poziție de top și bună reputație în piață, și la creșterea unor generații de lideri și a unor echipe de experți cu rezultate remarcabile, urmărind mereu să dau un sens misiunii oamenilor din jurul meu.

Împreună cu echipa de management și cu echipa de profesioniști ce reprezintă, de fapt, UniCredit Bank, îl felicit pe Septimiu pentru noul său rol de CEO desemnat al UniCredit Bank și sunt încrezător că buna sa cunoaștere atât a activității noastre cât și a mediului de afaceri local va contribui la realizarea în continuare a ambiției noastre, aceea de a ne deservi cât mai bine clienții și comunitățile din care facem parte”.
 
Teodora Petkova, Head of Eastern Europe în cadrul UniCredit:

“Îmi exprim respectul pentru mandatul remarcabil al lui Răsvan la conducerea UniCredit Bank în România. Contribuția sa în noul rol în cadrul UniCredit este una foarte valoroasă. În același timp, desemnarea lui Septimiu drept CEO este o dovadă a capacității oamenilor din UniCredit de a crește în cadrul Grupului, beneficind de oportunitatea de a-și consolida experiența în context multinațional. Le urez amândurora sănătate și echipe de succes”.

Răsvan Radu are o carieră de peste 30 de ani în sistemul bancar și un mandat de 18 ani la conducerea activităților financiare ale Grupului UniCredit în România, fiind numit CEO al UniCredit România în 2005 și CEO al UniCredit Bank din 2007.

Răsvan Radu este membru în Consiliul de Administrație al Aspen Institute Romania, Președinte al Consiliului Patronatelor Bancare din România și fost Președinte al Consiliului Consultativ al Prim Ministrului României.

Răsvan Radu deține o diplomă în inginerie (Universitatea Politehnică București) și o diplomă în economie (Universitatea Româno-Americană - București). De asemenea, a absolvit și un program MBA la filiala românească a Conservatoire National des Arts et Metiers Paris și Programul de Management Avansat în cadrul Harvard Business School.
 
Septimiu Postelnicu a preluat mandatul de Prim Vicepreședinte Executiv și Vicepreședinte al Directoratului în cadrul UniCredit Bulbank, Bulgaria, la 1 noiembrie 2019. Înainte de acest moment, a fost timp de trei ani Coordonator al Diviziei de Retail în cadrul UniCredit Bank în România și, din mai 2018, Vicepreședinte Executiv al aceleiași divizii. Are o experienţă de 21 de ani în domeniul serviciilor financiare, în poziţii manageriale din zone diverse de business - atât comerciale, cât şi operaţionale.
 
Despre UniCredit Bank

În România, UniCredit Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru toate categoriile de clienți. UniCredit Bank își propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea. Grupul răspunde unei game variate de nevoi a clienților săi printr-o rețea de parteneri specializați: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

Taguri: UniCredit Bank  banca  

Comentarii

O intrebare
Decizie motivata de alte considerente decat cele profesionale?
E foarte ciudata aceasta respingere din partea BNR. Au fost cumva facute presiuni din partea onor institutiei la care domnul in cauza nu a dat curs???Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilTransferuri instant, cu comisioane mai mici, la CEC Bank

• Durata unui transfer scade la mai puțin de 10 secunde • Această facilitate este însoțită și de o serie de reduceri de comisioane aferente acestor transferuri CEC Bank oferă acum procesarea în mod automat a plăților interbancare detalii

Cardurile Star emise de Banca Transilvania au un nou design

Cardurile Star emise de Banca Transilvania, parte din programul de loialitate cu același nume, au un nou design, realizat în colaborare cu Brandient și Idemia, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Programul Star a fost lansat în 2011, moment la care Banca detalii

Banca Transilvania, premiata pentru relatia cu investitorii si actionarii

Pentru al cincilea an consecutiv, Banca Transilvania primește rating maxim pentru comunicarea cu investitorii și acționarii. Evaluarea comunicării din 2023 a fost realizată de Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România ( ARIR ), detalii

Poti sa-ti deschizi cont la Banca Transilvania din aplicatia BT Pay

 Contul curent la Banca Transilvania poate fi deschis în câteva minute, prin BT Pay, 24/7.  Noii clienți au acces instant la cardul digital și la toate funcționalitățile aplicației.  detalii

  

Ultimele Comentarii