Informatii utile banci | BRD Groupe Societe Generale

Termeni si conditii privind actualizarea datelor online la BRD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-08-26 18:39

TERMENI ȘI CONDIȚII privind actualizarea datelor online

A. Despre BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA – instituție de credit organizată și funcționând conform legilor din România, cu sediul social în Bd. Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucureşti, înregistrată la Registrul Comerţului Bucureşti sub numărul J40/608/1991, cod unic de înregistrare nr. 361579, înregistrată în Registrul Instituțiilor de Credit sub numărul RB-PJR-40-007/1999, adresa de e-mail: mybrdcontact@brd.ro (denumită in continuare „BRD” sau „Banca”).

B. De ce este necesar să-ți actualizezi datele personale?

Conform Condițiilor Generale Bancare pentru Persoane Fizice, Clientul are obligaţia de a-şi actualiza datele sale personale pe întreaga durată a contractului. Astfel, ori de cate ori intervine o modificare în date precum cele din actul de identitate, datele de contact, date privind angajatorul / financiare etc., te rugăm să realizezi actualizarea acestora.

Legislația în vigoare1 care guvernează procesele de prevenire a spălării banilor și finanțării terorismului, prevede faptul că Banca nu va continua relația de afaceri, în măsura în care nu poate aplica măsurile de cunoaștere a clientelei (inclusiv procesul de actualizare periodică a datelor clienților). Așadar, în ipoteza în care nu vei da curs procesului de actualizare a datelor, dispozițiile la care am făcut referire anterior reprezintă temei legal pentru încetarea relației noastre de afaceri. Vei fi notificat in prelabil de catre Bancă, pe adresa de contact comunicată anterior Bancii, inainte de aplicarea acestor restricții.

C. Care sunt criteriile de eligibilitate pentru a putea realiza actualizarea datelor tale personale online:

 Să ai minim 18 ani împliniți, să fii rezident român, cu act de identitate de tip “Carte de Identitate” emisă de statul roman, care să se afle in perioada de valabilitate;
 Să fii client BRD;
 Să deții un număr de telefon și o adresa de e-mail valide;
 Să deții un card de debit sau un card de credit BRD activ;
 Să nu fii cetățean SUA din perspectiva FATCA și să nu fii o persoană expusă public;
 În cazul in care nu sunt respectate criteriile de mai sus sau ne sunt necesare alte informații/documente suplimentare,
pentru finalizarea procesului de actualizare date, vei fi direcționat într-o unitate BRD.

D. Ce trebuie sa faci daca NU esti deja client BRD: Poți deveni clientul nostru accesând site-ul www.brd.ro în vederea
achiziționării unui pachet de cont curent. Procesul este tot online și nu necesita deplasarea intr-o unitate BRD.

E. De ce ai nevoie pentru a-ți actualiza datele online:

 Asigură-te că ai acces neîntrerupt la internet si că poți aloca suficient timp, pentru finalizarea acestui proces de actualizare date;
 Asigură-te că dispozitivul utilizat are camera video funcționala și că spațiul din care realizezi actualizarea este suficient de luminos pentru a maximiza calitatea imaginilor foto și video captate;
 Ține la indemână cartea de identitate;
 Asigură-te că ai acces la adresa de e-mail si la telefonul tău mobil pe parcursul procesului.

F. Care sunt pașii pentru actualizarea datelor prin intermediul site-ului www.brd.ro („Platforma”):

 Accesează site-ul www.brd.ro

1 Conform art. 18 din Regulamentul BNR nr. 2/2019 privind prevenirea si combaterea spălării banilor și finanțării terorismului,prin care se particularizează în domeniul financiar–bancar anumite cerințe impuse de legislația primară (i.e. Legea nr. 129/2019) se prevede:

“(1) În aplicarea art. 11 alin. (9) din Legea nr. 129/2019, instituţiile nu iniţiază, nu continuă o relaţie de afaceri şi nu efectuează o tranzacţie ocazională dacă nu pot aplica măsurile de cunoaştere a clientelei, inclusiv în cazurile în care nu pot stabili legitimitatea scopului şi natura relaţiei de afaceri ori nu pot administra adecvat riscul de spălare a banilor şi finanţare a terorismului.

2) În cazul relațiilor de afaceri existente care, prin natura lor, nu pot fi terminate potrivit alin. (1), precum cele ce constau în gestionarea unui contract de leasing financiar încheiat de instituție sau a unui credit acordat de aceasta, instituțiile întreprind și documentează măsuri suplimentare care să le permită administrarea riscului de spălare a banilor și finanțare a terorismului și nu mai inițiază nicio tranzacție nouă. »
Conform art. 11 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative se prevede :
« (9) Atunci când entitatea raportoare nu este în măsură să aplice măsurile de cunoaștere a clientelei, aceasta nu trebuie să deschidă contul, să inițieze ori să continue relația de afaceri [...] »

 Completează datele tale personale : nume, prenume, numar de telefon și adresa de e-mail.
 Acceseaza “Termeni și Condiții privind actualizarea datelor online”, parcurge documentul și bifează că ai luat la
cunoștință de prevederile acestuia.
 Te rugăm să citești cu atenție “Informarea privind prelucrarea datelor specifică fluxului online de actualizare date”.
Pentru continuarea fluxului online de actualizare date, este necesar să confirmi că ai luat la cunoștință de prevederile
acestei Informări.
 Poți alege să primești din partea noastră mesaje de marketing direct. Inainte de a-ți exprima optiunile, te rugăm sa citești cu atenție Nota de Informare care descrie aceste prelucrări.
 Pentru confirmare număr de telefon este necesar să introduci in Platforma codul OTP (one time password) pe care il vei primi prin SMS. Vei avea un numar de maxim 3 incercari.
 Accesează-ți căsuța de email și citeste documentul “Informare privind prelucrarea datelor biometrice în fluxul online de actualizare date”. Documentul conține un COD pe care este necesar să îl introduci in Platformă pentru a continua
procesul. Vei avea un numar de maxim 3 incercari.
 În pasul următor iți vom cere să iți fotografiezi cartea de identitate și să iți faci un selfie cu ajutorul camerei foto a
dispozitivului utilizat. În vederea identificării tale, folosim o tehnologie bazată pe recunoaștere faciala si liveness, care implică prelucrarea datelor biometrice. Vom prelucra aceste date doar cu consimțământul tău explicit. Te rugăm să citești cu atenție e-mailul primit înainte de pasul de selfie pentru informații despre prelucrarea datelor biometrice și despre maniera în care iți poți exprima consimțământul pentru acestea.
Tehnologia bazată pe recunoaștere facială va compara cele doua imagini ale tale (cea extrasa din cartea de identitate si cea din selfie) si va calcula probabilitatea ca aceasta sa corespunda aceleiasi persoane. Te vom îndruma prin mesajele comunicate în flux cu privire la realizarea unor acțiuni și mișcări, pentru a verifica că ești o persoana reală și pentru a preveni tentative de frauda. Daca rezultatul obținut nu este considerat satisfăcător de către Bancă, consecința este întreruperea fluxului pe care l-ai inceput. În acest caz, precum și dacă, din diverse motive, nu agreezi utilizarea tehnologiei menționată mai sus, ai posibilitatea de a te adresa uneia dintre unitățile noastre pentru continuarea procesului de actualizare date personale.
 Ți se va afișa un ecran în care vor fi preluate automat datele din cartea ta de identitate. Va fi necesar să le verifici și să corectezi eventualele greșeli.
 În cazul in care numarul de telefon introdus în ecranul de autentificare este diferit față de cel din evidențele Băncii, ți se va solicita sa introduci ultimele 4 cifre de pe un card de debit sau credit BRD activ.
 Completeaza secțiunea de “Informații aditionale”, alegând una dintre optiunile “DA” sau “NU”.
 Verifică și actualizează datele tale financiare.
 La finalul procesului, dacă actualizarea datelor a fost realizată cu succes, vei primi un mesaj de confirmare direct pe
site. Iar daca nu ai cea mai recenta versiune a Condițiilor Generale Bancare, îți vom trimite un exemplar pe e-mail.
Programul de lucru: Link-ul pentru actualizarea datelor personale este disponibil de Luni pană Duminica între orele 8:00- 19:00, cu excepția unor intervale de mentenanță care vor fi comunicate specific și a sărbatorilor legale.

G. Ce se întâmplă dacă nu ești de acord să furnizezi informațiile solicitate:

În cazul în care nu ești de acord să furnizezi informațiile necesare in cadrul Platformei, suntem obligați să întrerupem procesul de actualizare date pe flux online. În această situație, te invităm să realizezi actualizarea datelor în cadrul unei vizite la cea mai apropiată unitate BRD.

H. Ce se întâmplă dacă nu finalizezi actualizarea datelor online:

În cazul în care, pe parcursul actualizării datelor în Platformă, se intrerupe fluxul din orice motiv (închizi aplicația/browser-ul, inactivitate pe o perioada mai mare de 15 minute, lipsa conexiune la Internet, întreruperi de curent electric, întreruperi temporare ale funcționării Platformei etc.), este necesar sa reîncepi întreg procesul de actualizare a datelor online.

I. Alte mențiuni

Întrucât procesul de actualizare date se desfășoară exclusiv online, orice comunicare electronică transmisă de BRD in cursul acestui proces (prin SMS, e-mail, mesaje sau documente afișate în Platformă, etc.), precum și orice opțiuni sau cereri exprimate de tine și orice alte comunicări pe care ni le transmiți prin mijloace electronice, cu respectarea procedurii comunicate de BRD, inclusiv prin completarea sau selectarea unor câmpuri in plaformă, reprezintă mijloace de probă valabile și vor putea fi folosite în orice proceduri judiciare, extrajudiciare sau administrative.
Este important, de asemenea, să reții că în raport cu Banca sunt incidente prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații, astfel încât este necesar ca toate datele furnizate de tine să fie reale și complete.
Limba în care se desfășoară întregul proces de actualizare de date prin intermediul Platformei este limba română.

Sursa: BRD.ro

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  Reclamatie BRD  reclamatie banca  banca  cont bancar  

Comentarii

TURCU ANDREI
ACTUALIZAREA DATELOR PERSONALE ONLINE
AM NEVOIE DE EXTRASUL DETALIAT AL ULTIMELOR 6 LUNI DIN CONTUL BANCAR ÎN CARE SE PLÂTESTE PENSIA STRÂINÂ ( ROMÂNIA .ACEST DOCUMENT TREBUIE SÂ MENTIONEZE SOLDUL CURENT AL CONTULUI -CNP:1550116JJNNNC-TOPALU CONSTANTA -E-Mail turcu.andrei1955@icloud. com -TEL.0041 79 851 57 81-Fbg.PHILIPPE SUCHARD 10 B -2017 BOUDRY-SUISSE-CARD BRD-5416 1501 9879 2574 -957

Pop Eniko monika
Nu pot actualiza datele
Bună ziua nu mi se mai deschide aplicația pe telefon,am încercat sa actualizez datele dar după ce fac toți pași îmi sare înapoi și îmi cere din nou sa fac același lucru.Mi-a expirat buletinul în 31 august anul asta dar am făcut poza la buletin dar nu pot face nicicum actualizarea,ce pot sa fac,ca să mi se deschidă aplicația?

Tanca Rebeca luminita
Am alt email


Tanca Rebeca luminita
Am alt email
Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: BRD Groupe Societe GeneraleAplicatia YOU BRD, indisponibila timp de 2 ore

Aplicatia YOU BRD va fi indisponibila timp de 2 ore in aceasta seara, timp in care banca va derula o operatiune de mententanta, a anuntat BRD: "În această seară, timp de două ore, între 22:00 și 00:00, vom desfășura o operațiune de mentenanță informatică. detalii

Cum imi mut contul de la BRD la alta banca?

Informatiile publicate de BRD privind procedura de mutare a unui cont la o alta banca: Serviciul de Schimbare Conturi Ghid privind transferul relaţiilor de cont curent destinat clienţilor Persoane Fizice Acest detalii

BRD anunta lucrari de mentenanta la aplicatia YOU

BRD anunta lucrari de mentenanta la aplicatia YOU: "Te informăm că în data de 02.02.2023, în intervalul 22:00 - 23:30, vor avea loc lucrări de mentenanță în urma cărora serviciul YOU BRD va fi indisponibil. Înregistrarea în YOU detalii

Aplicatia YOU BRD nu va functiona in perioada 18-20 noiembrie

Aplicatia YOU BRD nu va functiona in noptile de 19 si 20 noiembrie, conform unui anunt al bancii BRD: Operațiune de mentenață YOU BRD În perioada 18-20 noiembrie 2022, efectuăm o operațiune de mentenanță asupra sistemelor detalii

  

Ultimele Comentarii