BURSA | Banca Comerciala Romana (BCR)

Obligatiunile BCR, listate la BVB

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-14 05:33

Banca Comerciala Romana (BCR) listeaza astazi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a treia emisiune de obligatiuni din acest an, in valoare de 600 milioane de lei.

Valoarea totala a finantarilor atrase de BCR in acest an, prin intermediul pietei de capital, se ridica la peste 2 miliarde de lei. Noua emisiune de obligatiuni se tranzactioneaza pe Piata Reglementata sub simbolul bursier BCR28B, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

„Echipa BCR a marcat anul acesta mai multe premiere, listand in luna mai una dintre cele mai mari emisiuni de obligatiuni corporative, in valoare de un miliard de lei, si aducand recent la Bursa prima lor emisiune de obligatiuni verzi. Ne bucuram ca BCR incheie anul cu o noua emisiune de obligatiuni la Bursa. Valoarea totala a finantarilor atrase anul acesta de BCR demonstreaza capacitatea pietei de capital de a sustine planurile companiilor de dezvoltare si implicit de crestere a economiei romanesti. Asteptam cu interes anul 2022 si implicit viitoarele demersuri BCR de finantare prin intermediul pietei de capital”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

„Transformarea sustenabila a economiei incepe odata cu absorbtia puternica de fonduri europene, cu trecerea spre economia verde, cu transformare digitala, prin coeziune sociala si teritoriala, prin sustinerea mediului antreprenorial. Pentru toate acestea este nevoie de o piata de capital puternica. Ne bucuram ca Bursa de Valori Bucuresti se dezvolta si devine tot mai atractiva pentru investitorii strategici, cu viziune pe termen lung. Vom continua angajamentul nostru de a avea emisiuni de obligatiuni recurente", a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

BCR a emis si vandut catre 35 obligatari un numar de 1.200 obligatiuni corporative cu o valoare nominala de 500.000 lei si cu scadenta la 9 decembrie 2028. Rata dobanzii este fixa, de 5,98% p.a.

BCR este la a cincea emisiune de obligatiuni listata la Bursa, prima ajungand deja la maturitate. Cea de-a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de 600 milioane lei, se tranzactioneaza din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. In 2021, BCR a listat trei emisiuni de obligatiuni, dintre care una de obligatiuni verzi, BCR28, BCR28A si BCR28B. Valoarea totala a obligatiunilor BCR disponibile la tranzactionare este de 2,7 miliarde de lei.

Membra a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Taguri: Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Banca Comerciala Romana (BCR)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Comerciala Romana (BCR)BCR emite obligatiuni in lei, cu dobanda de 6,76%

Banca Comercială Română (BCR) a emis cu succes o nouă emisiune de obligațiuni în lei, senior nepreferențiale, în valoare de 351,5 de milioane de lei, continuând strategia de extindere a surselor de finanțare și contribuind la dezvoltarea pieței de detalii

BCR imprumuta LKE Group pentru achizitia Someg Gherla

- Finanțarea a fost acordată pentru LKE Group, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de transport și manevrare logistică a mărfurilor din Germania. LKE face parte din potrfoliul investițional al fondului de tip private equity PREMIUM Equity Partners, cu sediul detalii

Aplicatia George BCR functioneaza cu intermitente (actualizat)

BCR a anuntat, in jurul orei 16, ca aplicatia George functioneaza cu intermitente: "În acest moment, George funcționează cu o serie de intermitențe. Lucrăm intens pentru remedierea situației. Pentru orice întrebări, ne puteți suna la *2227, unde suntem disponibili detalii

Curs gratuit pentru dezvoltarea produselor de tehnologie, furnizat de BCR Scoala de Business

Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziție gratuit, antreprenorilor în tehnologie, cursul Antreprenor în tehnologie: cum să construiești un produs viabil, ce cuprinde 7 module, cu 8 materiale video, 7 articole și tot atâtea chestionare, detalii

  

Ultimele Comentarii