BURSA | Banca Comerciala Romana (BCR)

Obligatiunile BCR, listate la BVB

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-14 05:33

Banca Comerciala Romana (BCR) listeaza astazi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a treia emisiune de obligatiuni din acest an, in valoare de 600 milioane de lei.

Valoarea totala a finantarilor atrase de BCR in acest an, prin intermediul pietei de capital, se ridica la peste 2 miliarde de lei. Noua emisiune de obligatiuni se tranzactioneaza pe Piata Reglementata sub simbolul bursier BCR28B, conform unui comunicat de presa, in care se adauga:

„Echipa BCR a marcat anul acesta mai multe premiere, listand in luna mai una dintre cele mai mari emisiuni de obligatiuni corporative, in valoare de un miliard de lei, si aducand recent la Bursa prima lor emisiune de obligatiuni verzi. Ne bucuram ca BCR incheie anul cu o noua emisiune de obligatiuni la Bursa. Valoarea totala a finantarilor atrase anul acesta de BCR demonstreaza capacitatea pietei de capital de a sustine planurile companiilor de dezvoltare si implicit de crestere a economiei romanesti. Asteptam cu interes anul 2022 si implicit viitoarele demersuri BCR de finantare prin intermediul pietei de capital”, a declarat Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti.

„Transformarea sustenabila a economiei incepe odata cu absorbtia puternica de fonduri europene, cu trecerea spre economia verde, cu transformare digitala, prin coeziune sociala si teritoriala, prin sustinerea mediului antreprenorial. Pentru toate acestea este nevoie de o piata de capital puternica. Ne bucuram ca Bursa de Valori Bucuresti se dezvolta si devine tot mai atractiva pentru investitorii strategici, cu viziune pe termen lung. Vom continua angajamentul nostru de a avea emisiuni de obligatiuni recurente", a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

BCR a emis si vandut catre 35 obligatari un numar de 1.200 obligatiuni corporative cu o valoare nominala de 500.000 lei si cu scadenta la 9 decembrie 2028. Rata dobanzii este fixa, de 5,98% p.a.

BCR este la a cincea emisiune de obligatiuni listata la Bursa, prima ajungand deja la maturitate. Cea de-a doua emisiune de obligatiuni, in valoare de 600 milioane lei, se tranzactioneaza din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. In 2021, BCR a listat trei emisiuni de obligatiuni, dintre care una de obligatiuni verzi, BCR28, BCR28A si BCR28B. Valoarea totala a obligatiunilor BCR disponibile la tranzactionare este de 2,7 miliarde de lei.

Membra a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Taguri: Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  Banca Comerciala Romana (BCR)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Banca Comerciala Romana (BCR)Donatiile pe Bursa Binelui au insumat 100.000 euro in 2021

BursaBinelui.ro, platforma de donații fără comision inițiată de BCR în parteneriat cu Euplătesc.ro, a strâns de la începutul anului și până în prezent, peste 100.000 euro, bani obținuți în urma a peste 6.000 de donații, conform unui comunicat de detalii

Obligatiunile BCR, listate la BVB

Banca Comerciala Romana (BCR) listeaza astazi la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a treia emisiune de obligatiuni din acest an, in valoare de 600 milioane de lei. Valoarea totala a finantarilor atrase de BCR in acest an, prin intermediul pietei de capital, se ridica la peste 2 miliarde de detalii

BCR acorda credite pentru eficienta energetica, cu avans de 15%

Prin accesarea Creditului pentru Eficiență Energetică vor putea fi finanțate investițiile de îmbunătățire a performanței energetice industriale sau a clădirilor, ce aduc minimum 30% economii de energie, precum și investițiile în energie regenerabilă (solară, detalii

BCR: ore limita de procesare operatiuni persoane fizice

Ore limită (1) de procesare operaţiuni - Persoane Fizice Plăţi în lei intrabancare: - Ghiseu: ≤ 17:00: debitare cont plătitor şi creditare cont beneficiar în aceeaşi zi calendaristică  detalii

  

Ultimele Comentarii