BANCI | ING Bank

ING Bank anunta rezultatele financiare la 9 luni 2021: creditarea si profitul cresc substantial

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-26 07:44

ING Bank a anuntat, intr-un comunicat, rezultatele financiare din primele noua luni ale anului 2021, in care creditele noi acordate populatiei au crescut substantial, cu 54% fata de anul trecut.

Profitul net al ING Bank a avansat, de asemenea, semnificativ fata de anul anterior, cu 42%, la 630 milioane lei.

Comunicatul ING:

ING Bank România: evoluție pozitivă a creditării și noi produse în Q3

- Producția de credite noi în segmentul persoanelor fizice a crescut cu 54% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut;

- Banca a anunțat epuizarea plafonului alocat în cadrul IMM Invest și suplimentarea cu 400 de milioane de lei, fonduri disponibile până la sfârșitul anului;

- ING a fost implicată în mai multe tranzacții importante pentru finanțarea companiilor autohtone, printre care grupul RCS&RDS, grupul Ameropa și Gersim Impex.

Declarație Mihaela Bîtu - CEO ING Bank România:

“Creditarea a accelerat în al treilea trimestru. În segmentul persoanelor fizice, clienții noștri au obținut cu 54% mai multe credite față de nivelurile înregistrate anul trecut. În același timp, am menținut o rată a creditelor neperformante în linie cu media pieței, de 3,7%. Aceasta indică un portofoliu sănătos, pe care l-am construit prin politica ING de creditare responsabilă.

Pentru IMM Invest am epuizat plafonul alocat în 2021 (1,1 miliarde de lei). În consecință, am primit o alocare suplimentară de 400 de milioane de lei, disponibilă clienților noștri până la sfârșitul anului.

A fost un trimestru bun, cu evoluții pozitive pentru indicatorii financiari pe de o parte, dar și multe lansări de produse pe de altă parte. Optimizarea costurilor, evoluția creditării și în special costurile mai reduse cu provizioanele de risc ne-au adus o creștere a profitabilității comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

La portofoliul de produse și servicii digitale am adăugat asigurările de sănătate disponibile 100% online din Home’Bank, plățile prin numărul de telefon folosind serviciul AliasPay și, nu în ultimul rând, cardurile virtuale. Totodată, am lansat primul credit verde pentru persoanele fizice, încurajând deciziile responsabile în rândul celor care doresc un vehicul mai prietenos cu mediul.”

Evoluție pozitivă a creditării și noi produse în portofoliu

Producția de credite noi în segmentul persoanelor fizice a depășit nivelurile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut cu 54%, creditele de nevoi personale înregistrând o dinamică mai accentuată. În medie, peste 5.000 de credite de nevoi personale au fost acordate lunar 100% online, prin aplicația mobilă Home’Bank.

ING și-a menținut poziția de lider din perspectiva Net Promoter Score (NPS), datorită experienței oferite clienților și a ofertei ample de produse și servicii digitale, clienții declarând în cel mai recent studiu independent Kantar că ING este banca cu care lucrează cel mai ușor.

Totodată, banca a venit cu noutăți pentru clienții săi vara aceasta. Printre acestea se numără asigurarea de sănătate 100% online prin Home’Bank, plata prin numărul de telefon utilizând serviciul AliasPay, creditele de nevoi personale verzi pentru achiziția de mașini full-electric sau hybrid plug-in și cardurile virtuale.

Lansarea cardurilor virtuale marchează închiderea buclei pentru clienții care își doresc o activitate financiară 100% online.

Astfel, aceștia au acum la dispoziție toate produsele și serviciile necesare operațiunilor bancare cotidiene direct în aplicație, de la deschiderea de cont până la închiderea lui.

Interes crescut pentru IMM Invest și finanțări pentru companiile autohtone mari

ING Bank România a acordat credite noi în valoare de 1,2 miliarde de lei în primele patru luni de funcționare a programului IMM Invest 2021, cu 20% mai mult comparativ cu 2020.

Numărul de cereri în această perioadă s-a ridicat la 5.000, comparativ cu cele 7.000 primite pe întreg parcursul anului trecut. Deoarece ING se apropia rapid de epuizarea plafonului, banca a solicitat suplimentarea acestuia încă din vară și a obținut o majorare a plafonului alocat cu 400 de milioane de lei.

Pe segmentul companiilor mari, ING continuă să sprijine mediul de afaceri local și a fost implicată în mai multe finanțări importante în această perioadă. Printre acestea se numără:

- participarea în calitate de Aranjor Principal la acordarea unei facilități suplimentare de 500 milioane lei pentru compania RCS&RDS; participarea ca Aranjor Principal în tranzacția de 324 milioane de euro acordată grupului Ameropa de către un consorțiu de bănci pentru finanțarea activităților din România;

- acordarea unui credit de 15,5 milioane de euro companiei Gersim Impex - cel mai mare distribuitor de telefoane mobile și tablete de pe piața locală, pentru diversificarea portofoliului companiei.

Platforma de mediu pentru București – primele trei proiecte finanțate

ING Bank și Fundația Comunitară București au anunțat primele trei proiecte finanțate în Platforma de mediu pentru București, parte dintr-un program mai amplu ce urmează să fie implementat în următorii ani.

Cele trei proiecte care au primit o finanțare totală de 300.000 de lei susțin calitatea aerului și a spațiilor verzi din București.

Ele vizează dezvoltarea unui coridor ecologic între Parcul Natural Văcărești și ieșirea Dâmboviței din oraș; creșterea rețelei de monitorizare a calității aerului, aerlive.ro, cu 20 de senzori; dezvoltarea a două grădini pedagogice, la un liceu din sectorul 1 și unul din Buftea.

Taguri: ING Bank  banca  rezultate financiare banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ING BankCum evitam tentativele de frauda online?

ING Bank si OLX ne informeaza, intr-un comunicat, cum ne putem apara de fraudatorii din mediul online: • Dă IBAN-ul, nu datele de pe card (numărul de pe fața cardului) dacă vinzi produse pe Internet Ține datele de pe card pentru tine. detalii

Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie

Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank, pana in 20 martie 2022, de cand va putea fi folosita pe telefoanele mobile doar noua versiune 4.8 pentru Android si 4.7 pentru iOS. "Pe lângă siguranță, un update la vremea lui detalii

Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle - cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Fondurile vor fi utilizate pentru detalii

ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate

 ING transformă departamentul de responsabilitate socială corporativă, format în 2012, într-unul de Sustenabilitate, pentru a facilita tranziția către o economie verde și dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, anunta banca intr-un detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna

  Am facut o suma de 16.000 pe o platforma..bn nu mai cred ca e ...au ajuns pe wallet in coinbase si ... detalii

 • Inselat

  la fel prescriu mai sus. Insa mie cand mi-au fost ceruti bani(respectiv 2000 dolari), casa pot ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii