Protectia Consumatorilor | ING Bank

Cum se face o reclamatie la ING Bank?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-11-02 19:17

Informatiile publicate pe site-ul ING.ro cu privire la procedura de adminstrare a reclamatiilor:

Procesul ING Bank de administrare a reclamațiilor

ING Bank este întotdeauna în căutarea următorului pas spre viitorul banking-ului. Orice decizie pe care o luăm își propune să îmbunătățească produsele, în timp ce simplifică procesul prin care ai acces la ele.

Dar schimbările pe care le facem sunt bune numai dacă se dovedesc cu adevărat utile pentru clienți. Așadar, sesizările și reclamațiile primite au fost și vor rămâne busola noastră pe drumul spre o bancă mai bună.

Ce este o reclamație?

Reclamația este orice sesizare sau cerere formulată în scris sau verbal pe care ne-o transmiți prin poștă, poștă electronică, canale social media, fax sau telefon. Printr-o reclamație îți exprimi orice nemulțumire cu privire la activitățile sau serviciile prestate de ING Bank.

Pentru petițiile referitoare la piața de capital te rugăm să consulți Procesul de soluționare petiții referitoare la produsele de investiții aici.

Cine și când poate transmite o reclamație?

Orice persoană fizică sau juridică, oricând are o nemulțumire legată de activitățile sau serviciile ING Bank.

Reclamația poate fi transmisă:

- Personal, la sediul ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala București sau în orice ING Office

- Prin poștă, la adresa ING Bank România, Expo Business Park, strada Aviator Popișteanu, nr. 54A, clădirea nr. 3, sector 1, cod poștal 012095, București

- Prin fax la +40 21.222.14.01

- Prin telefon *2ING (031 406 2464), iar pentru clientii persoane juridice IMM la 021 403 8304”

- Prin poștă electronică la adresa contact@ing.ro,pentru clientii persoane juridice IMM la customersupport@ing.com, iar pentru Companii mari la adresele cs.ro@ing.com sau clt1@ing.com

- Prin social media, pe Facebook.com/ingromania sau twitter.com/ing_ro.

Pentru a prelua și a rezolva rapid reclamația ta, avem nevoie de:

- Datele de identificare (numele și prenumele tău, domiciliul și numărul de telefon sau numele firmei și CUI, după caz);

- Calitatea persoanei care formulează reclamația (client titular sau împuternicit);

- Obiectul reclamației (serviciul / produsul/ activitatea reclamată sau informațiile furnizate);

- Interesul celui care formulează reclamația/prejudiciul invocat (dacă este cazul).

Cum vom gestiona reclamația?

Reclamația va fi preluată de Departamentul Customer Care and Services, iar pentru Clienții Companii Mari reclamația va fi preluată de echipa Client Services.

Te asigurăm că o vom analiza cu multă atenție și vom căuta cea mai bună soluție la problema semnalată. Și te mai asigurăm că îți vom răspunde la orice reclamație într-un timp cât mai scurt.

Pentru reclamațiile referitoare la credite, termenul de răspuns este de maximum 30 de zile calendaristice.

Pentru reclamațiile referitoare la plăți, termenul de răspuns este de maximum 15 zile lucrătoare, cu posibilitatea de prelungire în situații exceptionale din motive independente de Bancă, dar fără a depăși 35 de zile lucrătoare.

Pentru celelalte tipuri de reclamații, termenul este de 30 zile calendaristice, cu posibilitatea de prelungire încă 15 zile calendaristice.

În cazul în care răspunsul nu poate fi transmis în termen din motive independente de ING Bank sau în cazul în care aspectele sesizate necesită o cercetare mai amănunțită, îți vom transmite un răspuns provizoriu, care va indica în mod clar motivele pentru care răspunsul la reclamație va ajunge cu întârziere și va preciza termenul până la care veți primi răspunsul definitiv.

Dacă vrei să știi stadiul de soluționare, poți apela oricând serviciul My´Line *2ING sau *2464 sau 031 406 2ING, 031 406 2464.

De asemenea, poți primi fie la solicitarea ta expresă, fie cu ocazia depunerii unei reclamații, informații scrise privind procesul intern de soluționare a reclamațiilor.

În cazul în care soluția pe care ți-o oferim nu răspunde solicitării tale, îți vom transmite în scris punctul nostru de vedere împreună cu explicații detaliate. Dacă nu ești mulțumit(ă) de răspunsul pe care l-ai primit, ai dreptul să te adresezi organelor și autorităților competente și, respectiv, să utilizezi modalitățile de soluționare pe cale amiabilă a litigiilor prevăzute de dispozițiile legale în vigoare.

Autorități competente:

- Banca Națională a României (BNR) - București, Strada Lipscani nr. 25, Sector 3, www.bnro.ro

- Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) - București, Bulevardul Aviatorilor nr. 72, Sector 1, www.anpc.ro

- Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) - București, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30
Sector 1, www.dataprotection.ro

Modalități de soluționare pe cale amiabilă a litigiilor:

- CSALB - orice consumator de servicii financiar - bancare are dreptul de a apela la soluționarea alternativă a litigiilor (SAL).

- Medierea - modalitate de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă, astfel cum este reglementată de dispozițiile Legii nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, cu modificările și completările ulterioare.

E important să știi că, în conformitate cu dispozițiile Ordonanței Guvernului nr. 38/2015 privind soluționarea alternativă a litigiilor dintre consumatori și comercianți, cu modificările și completările ulterioare, s-a creat Entitatea de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar bancar, denumită CSALB, care are ca obiect principal de activitate soluționarea, prin proceduri SAL, a litigiilor dintre consumatori și instituțiile financiar - bancare. CSALB este singura entitate de soluționare alternativă a litigiilor în domeniul financiar - bancar care organizează și administrează proceduri SAL prin care se propune sau se impune, după caz, o soluție.

Procedura de soluționare a litigiilor de către CSALB este gratuită pentru consumator.

Pentru soluționarea unui litigiu cu ING Bank, prin aplicarea procedurilor SAL, trebuie să îți exprimi intenția în scris, direct la sediul CSALB, prin poștă sau prin mijloace electronice de comunicare.

Categoriile de litigii ce pot fi respinse de la examinarea de către CSALB:

- consumatorul nu a încercat să contacteze Banca pentru a discuta reclamația sa și nu a căutat, ca un prim pas, să rezolve problema direct cu ING Bank;

- litigiul este promovat cu rea-credință sau este ofensator;

- litigiul este sau a fost analizat anterior de către o altă entitate de SAL sau de către o instanță judecătorească;

- litigiul nu privește Banca.

Găsești mai multe informații despre CSALB pe www.csalb.ro.

Sursa: ING.ro

Taguri: ING Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ING BankCum se face o reclamatie la ING Bank?

Informatiile publicate pe site-ul ING.ro cu privire la procedura de adminstrare a reclamatiilor: Procesul ING Bank de administrare a reclamațiilor ING Bank este întotdeauna în căutarea următorului pas spre viitorul banking-ului. Orice detalii

Tentative de fraude tip phishing catre clientii ING Bank

"În ultimele săptămâni atacurile de phishing s-au intensificat! Din păcate există oameni care îți aruncă o momeală cu scopul de a-ți fura datele confidențiale și în cele din urmă, banii, iar acest lucru se întâmplă prin diferite mijloace: de la detalii

Rezultatele ING Bank in S1 2021: profit net de 383 milioane lei

ING Bank a anuntat intr-un comunicat rezultatele financiare dupa primul semestru (S1) din 2021: profit brut de 441 milioane lei (net de 383 milioane lei), in crestere cu 19% fata de anul precedent, portofoliu de credite in crestere cu 9%, iar cel de depozite cu 13%, in timp ce costurile cu detalii

ING emite variante virtuale pentru carduri

ING Bank România își continuă strategia axată pe digitalizare și lansează săptămâna aceasta cardurile virtuale pentru clienții persoane fizice, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Aceasta este o premieră în România, ING fiind prima detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii