Informatii utile banci | ING Bank

Ce este Factoring-ul Revers sau Supply Chain Financing

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-05-13 16:19

Anca Udroiu, Head of Trade Sales Solutions, în cadrul ING Bank România

Factoring-ul Revers (sau Supply Chain Financing) a fost unul dintre câștigătorii pandemiei Covid-19, întrucât a putut oferi predictibilitate asupra capitalului de lucru și optimizarea costurilor atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, într-o perioadă plină de provocări, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

Cu beneficii pentru întregul ecosistem de afaceri, operațiunile de Factoring Revers au înregistrat în 2020 o creștere de peste 35% față de volumele tranzacționate în 2019, ajutând piața locală de factoring să depășească nivelul de 5 miliarde de euro, potrivit studiului de piață anual realizat de către Asociația Română de Factoring.

Cum funcționează Factoring-ul Revers

Factoring-ul Revers este propus furnizorilor de servicii și produse direct de către beneficiarul acestora, cumpărătorul, împreună cu instituția finanțatoare.

Soluția permite cumpărătorului să își extindă termenele de plată cu furnizorii săi, și astfel să își eficientizeze capitalul circulant care poate fi direcționat către alte inițiative pentru dezvoltarea companiei. Totodată, furnizorilor le permite lichidizarea propriilor creanțe la costuri favorabile, ceea ce contribuie la dezvoltarea relației comerciale cu cumpărătorul.

În contextul pandemic, furnizorii (cu precădere din categoria clienților mici sau mijlocii) își doresc acoperirea riscului de plată întârziată și acces facil la finanțare. Astfel, 2020 a adus o creștere a cererii pentru Factoring Revers.

Cinci mituri despre Factoring-ul Revers:

1. Factoring-ul Revers este o finanțare, deci banca trebuie să aprobe o limită de credit pentru furnizor

Factoring-ul Revers reprezintă pentru furnizor o vânzare fără recurs a facturilor acceptate la plată de către cumpărător. La rândul său, cumpărătorul garantează băncii plata la scadență a acestor facturi acceptate la plată, precum si faptul că ele nu sunt supuse riscului de dispută comercială sau de compensare ulterioară.

Prin urmare, având în vedere că banca preia integral riscul de neplată al cumpărătorului, nu este necesară analiza de credit sau aprobarea unei limite de factoring la nivel de furnizor.

2. Factoring-ul Revers este dificil de accesat

Procesul poate fi simplu, rapid și 100% online dacă banca dispune de platforme electronice de tranzacționare dedicate operațiunilor de Factoring Revers.

„În ING, programele de Factoring Revers sunt disponibile într-o manieră complet electronică, securizată și simplă pentru orice utilizator (bancă, cumpărător și furnizorii acestuia).
Platforma noastră electronică de tranzacționare facturi oferă o arhitectură unică care descompune fiecare tranzacție în flux de numerar pentru a crea componente standardizate și permite plata unei facturi, anticipat sau la termen, în aceeași zi, atât pentru furnizorii români, cât și pentru cei externi.
ING a introdus produsul de Factoring Revers în premieră în piața din Romania. Credem cu tărie că astfel de soluții tehnice, operate prin platforme IT performante, au constituit și vor continua să reprezinte stimulul creșterii finanțării creditului comercial.”, a explicat Anca Udroiu, Head of Trade Sales Solutions, în cadrul ING Bank România.

3. Factoring-ul Revers este scump

Spre deosebire de o structură clasică de factoring în care furnizorul își vinde creanțele pe risc propriu băncii și trebuie să justifice cu documente livrarea mărfii sau prestarea serviciului, în cazul Factoring-ului Revers, procesul operațional este controlat de cumpărător.

Pentru fiecare factură acceptată la plată, cumpărătorul își asumă un angajament necondiționat și irevocabil de plată față de bancă, iar furnizorul are opțiunea de a vinde creanța. Astfel, acesta beneficiază de o încasare anticipată pentru 100% din valoarea acceptată la plată a facturii, diminuată cu costul de finanțare.

De obicei, costul aplicat vânzării creanțelor este aliniat cu riscul de credit al cumpărătorului (banca se bazează exclusiv pe bonitatea acestuia). De aceea, în cele mai multe cazuri, costurile sunt foarte atractive. În plus, dacă nu optează pentru plata anticipată, furnizorul se bucură de siguranța încasării facturii la termenul de plată agreat cu clientul său.

4. Factoring-ul Revers afectează gradul de îndatorare al furnizorilor

Pentru furnizor, accesarea unui program de Factoring Revers înseamnă o sursă alternativă de finanțare care ajută la optimizarea fondului comercial, la îmbunătățirea prognozei și a flexibilității fluxului de numerar, dar fără impact asupra gradului de îndatorare.

Comparativ cu un credit bancar pentru nevoi curente garantat cu creanțe comerciale (care afectează gradul său de îndatorare financiară), prin programul de Reverse Factoring, furnizorul obține lichiditatea necesară în linie cu evoluția activității sale, fără îndatorarea companiei. Astfel, poate lăsa loc unor alte finanțări, posibil de natura investițională.

5. Orice companie poate beneficia de Factoring Revers

Cumpăratorul corporativ (debitorul cedat al furnizorului) este cel care solicită și conduce programul de Factoring Revers. Produsul este oferit de el, împreună cu banca parteneră, furnizorilor din lanțul său de aprovizionare. Atât timp cât cumpărătorul are acest produs disponibil, el decide ce furnizori acceptă în cadrul programului și, la rândul lor, aceștia pot decide independent să se înroleze.

Factoring-ul Revers este considerat pe scară largă ca un instrument „3 x WINN”, extrem de util și avantajos atât pentru cumpărători, cât și pentru furnizori, oferind beneficii substanțiale ambelor părți comerciale.

ING Bank România oferă Factoring Revers de peste zece ani celor mai mari jucători din piața locală și pentru furnizorii acestora, din toate industriile și categoriile.

Taguri: ING Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ING BankCererile pentru credite Noua Casa la ING Bank s-au dublat

Românii care doresc să achiziționeze o locuință prin programul Noua Casă au posibilitatea de a aplica pentru credit la ING Bank România din martie 2021. De la startul programului, ING a primit peste 1.200 de cereri, de peste două ori mai multe față de anul anterior, anunta detalii

Probleme la platile online cu cardurile ING (actualizat)

Platile online cu cardurile ING Bank nu se pot efectua in prezent, din cauza unor lucrari de mentenanta la serverele bancii, conform unui anunt postat de banca, pe site-ul Securepay.ing.ro. "Va informam ca in prezent facem lucrari de mentenanta a serverelor ING si, in consecinta, detalii

Cum se amana ratele la creditele ING, conform OUG 227/2020

ING Bank a publicat informatiile privind modul in care se pot amana ratele la creditele persoanelor fizice si persoanelor juridice, conform prevederilor OUG 227/2020: Conform OUG 37/2020, completată și modificată de OUG nr. 227 din 30 decembrie 2020 este posibilă solicitarea detalii

ING a blocat alocatia copilului. Ce trebuie sa fac?

"ING a blocat alocatia copilului. Cui ma pot adresa? Executorul spune ca inca nu a trimis situatia si sa ma adresez tot bancii. Deci ma trimit ca mingea de fotbal de la unu la altu. Cum trebuie sa ma comport? Va multumesc anticipat!", intreaba un cititor, la detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna seara,doresc să amân ratele pe 5 luni daca se poate din cauza ca nu mai ... detalii

 • Imprumut

  Bună! Am contract de 2 ani și presetell status in Uk am proba de adresa si un salariu in jur de ... detalii

 • Burse trimise către executor

  Rușine Raiffeisen Bank! Cum este posibil sa trimiteți către executor banii ce proveneau din ... detalii

 • Transfer

  Buna ziua..... Nu am gasit pe internet o informatie folositoare si suntem in 2021.... Daca se ... detalii

 • cont

  ... detalii