Informatii utile banci | ING Bank

Ce este Factoring-ul Revers sau Supply Chain Financing

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-05-13 16:19

Anca Udroiu, Head of Trade Sales Solutions, în cadrul ING Bank România

Factoring-ul Revers (sau Supply Chain Financing) a fost unul dintre câștigătorii pandemiei Covid-19, întrucât a putut oferi predictibilitate asupra capitalului de lucru și optimizarea costurilor atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, într-o perioadă plină de provocări, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga:

Cu beneficii pentru întregul ecosistem de afaceri, operațiunile de Factoring Revers au înregistrat în 2020 o creștere de peste 35% față de volumele tranzacționate în 2019, ajutând piața locală de factoring să depășească nivelul de 5 miliarde de euro, potrivit studiului de piață anual realizat de către Asociația Română de Factoring.

Cum funcționează Factoring-ul Revers

Factoring-ul Revers este propus furnizorilor de servicii și produse direct de către beneficiarul acestora, cumpărătorul, împreună cu instituția finanțatoare.

Soluția permite cumpărătorului să își extindă termenele de plată cu furnizorii săi, și astfel să își eficientizeze capitalul circulant care poate fi direcționat către alte inițiative pentru dezvoltarea companiei. Totodată, furnizorilor le permite lichidizarea propriilor creanțe la costuri favorabile, ceea ce contribuie la dezvoltarea relației comerciale cu cumpărătorul.

În contextul pandemic, furnizorii (cu precădere din categoria clienților mici sau mijlocii) își doresc acoperirea riscului de plată întârziată și acces facil la finanțare. Astfel, 2020 a adus o creștere a cererii pentru Factoring Revers.

Cinci mituri despre Factoring-ul Revers:

1. Factoring-ul Revers este o finanțare, deci banca trebuie să aprobe o limită de credit pentru furnizor

Factoring-ul Revers reprezintă pentru furnizor o vânzare fără recurs a facturilor acceptate la plată de către cumpărător. La rândul său, cumpărătorul garantează băncii plata la scadență a acestor facturi acceptate la plată, precum si faptul că ele nu sunt supuse riscului de dispută comercială sau de compensare ulterioară.

Prin urmare, având în vedere că banca preia integral riscul de neplată al cumpărătorului, nu este necesară analiza de credit sau aprobarea unei limite de factoring la nivel de furnizor.

2. Factoring-ul Revers este dificil de accesat

Procesul poate fi simplu, rapid și 100% online dacă banca dispune de platforme electronice de tranzacționare dedicate operațiunilor de Factoring Revers.

„În ING, programele de Factoring Revers sunt disponibile într-o manieră complet electronică, securizată și simplă pentru orice utilizator (bancă, cumpărător și furnizorii acestuia).
Platforma noastră electronică de tranzacționare facturi oferă o arhitectură unică care descompune fiecare tranzacție în flux de numerar pentru a crea componente standardizate și permite plata unei facturi, anticipat sau la termen, în aceeași zi, atât pentru furnizorii români, cât și pentru cei externi.
ING a introdus produsul de Factoring Revers în premieră în piața din Romania. Credem cu tărie că astfel de soluții tehnice, operate prin platforme IT performante, au constituit și vor continua să reprezinte stimulul creșterii finanțării creditului comercial.”, a explicat Anca Udroiu, Head of Trade Sales Solutions, în cadrul ING Bank România.

3. Factoring-ul Revers este scump

Spre deosebire de o structură clasică de factoring în care furnizorul își vinde creanțele pe risc propriu băncii și trebuie să justifice cu documente livrarea mărfii sau prestarea serviciului, în cazul Factoring-ului Revers, procesul operațional este controlat de cumpărător.

Pentru fiecare factură acceptată la plată, cumpărătorul își asumă un angajament necondiționat și irevocabil de plată față de bancă, iar furnizorul are opțiunea de a vinde creanța. Astfel, acesta beneficiază de o încasare anticipată pentru 100% din valoarea acceptată la plată a facturii, diminuată cu costul de finanțare.

De obicei, costul aplicat vânzării creanțelor este aliniat cu riscul de credit al cumpărătorului (banca se bazează exclusiv pe bonitatea acestuia). De aceea, în cele mai multe cazuri, costurile sunt foarte atractive. În plus, dacă nu optează pentru plata anticipată, furnizorul se bucură de siguranța încasării facturii la termenul de plată agreat cu clientul său.

4. Factoring-ul Revers afectează gradul de îndatorare al furnizorilor

Pentru furnizor, accesarea unui program de Factoring Revers înseamnă o sursă alternativă de finanțare care ajută la optimizarea fondului comercial, la îmbunătățirea prognozei și a flexibilității fluxului de numerar, dar fără impact asupra gradului de îndatorare.

Comparativ cu un credit bancar pentru nevoi curente garantat cu creanțe comerciale (care afectează gradul său de îndatorare financiară), prin programul de Reverse Factoring, furnizorul obține lichiditatea necesară în linie cu evoluția activității sale, fără îndatorarea companiei. Astfel, poate lăsa loc unor alte finanțări, posibil de natura investițională.

5. Orice companie poate beneficia de Factoring Revers

Cumpăratorul corporativ (debitorul cedat al furnizorului) este cel care solicită și conduce programul de Factoring Revers. Produsul este oferit de el, împreună cu banca parteneră, furnizorilor din lanțul său de aprovizionare. Atât timp cât cumpărătorul are acest produs disponibil, el decide ce furnizori acceptă în cadrul programului și, la rândul lor, aceștia pot decide independent să se înroleze.

Factoring-ul Revers este considerat pe scară largă ca un instrument „3 x WINN”, extrem de util și avantajos atât pentru cumpărători, cât și pentru furnizori, oferind beneficii substanțiale ambelor părți comerciale.

ING Bank România oferă Factoring Revers de peste zece ani celor mai mari jucători din piața locală și pentru furnizorii acestora, din toate industriile și categoriile.

Taguri: ING Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ING BankCum evitam tentativele de frauda online?

ING Bank si OLX ne informeaza, intr-un comunicat, cum ne putem apara de fraudatorii din mediul online: • Dă IBAN-ul, nu datele de pe card (numărul de pe fața cardului) dacă vinzi produse pe Internet Ține datele de pe card pentru tine. detalii

Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie

Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank, pana in 20 martie 2022, de cand va putea fi folosita pe telefoanele mobile doar noua versiune 4.8 pentru Android si 4.7 pentru iOS. "Pe lângă siguranță, un update la vremea lui detalii

Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle - cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Fondurile vor fi utilizate pentru detalii

ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate

 ING transformă departamentul de responsabilitate socială corporativă, format în 2012, într-unul de Sustenabilitate, pentru a facilita tranziția către o economie verde și dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, anunta banca intr-un detalii

  

Ultimele Comentarii

 • Buna

  Am facut o suma de 16.000 pe o platforma..bn nu mai cred ca e ...au ajuns pe wallet in coinbase si ... detalii

 • Inselat

  la fel prescriu mai sus. Insa mie cand mi-au fost ceruti bani(respectiv 2000 dolari), casa pot ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii