Criza COVID-19 | Profil

Banca Transilvania nu aplica dobanda la dobanda la ratele creditelor amanate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-02-06 14:41

Banca Transilvania a publicat procedura de amanare a ratelor la credite pentru persoanele fizice, conform OUG 37/2020, modificata prin OUG 227/2020.

Banca Transilvania este singura banca din Romania care a decis sa nu aplice dobanda la dobanda in cazul ratelor amanate la credite de consum, adica sa nu capitalizeze dobanzile amanate la soldul creditului, ci sa le esaloneze pe restul perioadei de creditare, ca in cazul creditelor imobiliare.

Iata informatiile publicate de banca, pe site:

Informare

Aceasta perioada este o provocare pentru toti, iar noi, ce de la BT suntem alaturi de tine in cazul in care ai dificultati la plata ratelor.

Daca esti client persoana fizica, iti prezentam varianta prevazuta de OUG 37/2020, asa cum a fost modificata prin OUG 227/2020, prin care ai posibilitatea sa iti amani pana la 9 rate pentru toate tipurile de credit, exceptand creditele APIA si liniile revolving (card de credit si overdraft).

In situatia in care creditul/creditele pentru care se solicita amanarea ratelor a/au mai beneficiat de amanari de la plata ratelor ca urmare a implementarii prevederilor OUG 37/2020 sau a altui program derulat de banca prin moratoriu privat, numarul total de luni amanate pe toate facilitatile nu poate sa depaseasca 9 luni pentru fiecare credit in parte.

Daca vei decide sa adresezi bancii o cerere de amanare a platii ratelor, datele tale vor fi prelucrate conform detaliilor pe care le regasesti in Informarea privind prelucrarea datelor personale pentru amanarea la plata a ratelor in contextul pandemiei Covid 19

Criterii de eligibilitate

Te incadrezi daca:

- veniturile ti-au fost afectate direct sau indirect de situatia generata de pandemie

- creditele la care soliciti amanarea nu inregistreaza restante la data solicitarii amanarii la plata ratelor sau le-ai achitat pana la data solicitarii facilitatii de amanare

- ai solicitat si ai primit creditul pana in data de 30 martie 2020
creditul nu a ajuns la maturitate si nu este declarata scadenta anticipata la data de 31.12.2020

- soliciti amanarea pana in data de 15 martie 2021.

Acte necesare

Pentru programul guvernului nu trebuie sa semnezi nici un act aditional.

Calcularea dobanzii amanate

Pentru creditele cu garantii imobiliare, dobanda acumulata in perioada de amanare va fi rambursata in maxim 60 de luni, iar suma astfel acumulata nu va fi purtatoare de dobanda, conform OUG 37/2020, asa cum a fost modificata prin OUG 227/2020.

Pentru creditele ipotecare contractate de persoane fizice pentru care cererea de suspendare a obligațiilor de plată a fost formulată până la data de 15 iunie 2020, cu termen de încheiere a perioadei de amânare anterior datei de 31 decembrie 2020, inclusiv, suspendarea obligațiilor de plată până la perioada maximă de nouă luni se realizează prin cumularea creanței/restului de creanță aferentă dobânzilor calculate în prima perioadă suspendată cu creanța aferentă dobânzilor calculate pentru a doua perioadă suspendată.

La creanța astfel rezultată dobânda este 0% și plata de către debitor a acestei creanțe se va face eșalonat în 60 de rate lunare egale începând cu luna imediat următoare încheierii celei de-a doua perioade de amânare.

Pentru creditele de nevoi personale, dobanzile acumulate vor fi reesalonate pana la finalul noii maturitati prelungite a creditului, BT alegand ca si pentru aceste sume sa aplice o rata a dobanzii egala cu 0%.

SOLICITA AMANAREA RATELOR

Sursa: Bancatransilvania.ro

Taguri: BT  Banca Transilvania  Criza COVID-19  amanare rate credite  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilRaiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online au avut probleme de functionare

Aplicatiile de internet/mobile banking ale Raiffeisen Bank (Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online) nu au functionat pe parcursul zilei de astazi, problema fiind remediata in jurul orei 18,30, conform unui anunt al bancii. "Din nou nu merge aplicatia!", s-a plans un client detalii

Ratingul Garanti BBVA Romania, confirmat de Fitch la BB-

Agenția Internațională de Evaluare Financiară Fitch Ratings a confirmat ratingul pentru datorii pe termen lung (IDR) al Garanti BBVA România, la ‘BB-’, și ratingul de viabilitate la ‘bb-’, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Fitch a detalii

Credit pentru scoli, gradinite private, platforme online de training, proiecte educationale, de la BT Mic

BT Mic lansează Creditul pentru educaţie, pentru susţinerea antreprenorilor care gestionează o şcoală sau o gradiniţă privată şi au nevoie de finanţare, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Împrumutul înseamnă acces, în doar câteva detalii

Probleme cu functionarea aplicatiei myBRD

BRD a anuntat, in jurul orei 16, ca platforma de internet/mobile banking myBRD are probleme de functionare: "Stimați clienți, Ne confruntăm cu unele dificultăți tehnice care pot produce dificultăți în accesul la aplicații sau întârzieri detaliiUltimele Comentarii