BANCI | Stirea Zilei

Record de credite noi in lei in decembrie; valoarea imprumuturilor din 2020 a fost mai mare decat in 2019, in ciuda pandemiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-02-04 20:50

In luna decembrie 2020 s-a consemnat o valoare record de credite noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor, in ciuda problemelor create de pandemia coronavirusului Sars-cov 2, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea totala a tuturor tipuri de credite in lei acordate de banci pe parcursul intregului an 2020, marcat de criza COVID-19, s-a ridicat la 68,5 miliarde lei, peste nivelul din anul precedent, de 66,2 miliarde lei.

Valoarea creditelor noi in lei a fost in luna decembrie 2020 de 7,6 miliarde lei, cea mai mare de pana in prezent, conform datelor BNR. Comparativ, in luna precedenta, noiembrie, volumul de imprumuturi noi s-a cifrat la 5,5 miliarde lei, acelasi consemnat si in luna decembrie din 2019 (vezi graficul).

Recordul de credite noi s-a datorat unui volum important de finantari pentru firme de valoare mare, echivalentul a peste un milion de euro, a caror valoare a depasit in total doua miliarde lei.

Finantarile pentru firme cu valori de sub un milion de euro echivalent s-au cifrat in decembrie tot la doua miliarde lei, un volum apropiat de cel din lunile precedente.

In total, creditele in lei acordate de banci societatilor nefinanciare au insumat cifra record de 4,7 miliarde lei in luna decembrie, in ciuda crizei COVID-19.

Un record s-a inregistrat si la creditele ipotecare in lei, a caror valoare a ajuns in luna decembrie la 1,6 miliarde lei, peste nivelul de 1,4 miliarde din luna noiembrie si 1,3 miliarde lei in luna decembrie a anului anterior, 2019.

Ambele tipuri de credite, cele pentru firme si cele ipotecare, sunt stimulate de programe guvernamentale de garantii ale statului pentru aceste imprumuturi: IMM Invest si Noua Casa.

Doar creditele de consum au continuat sa scada in decembrie, a treia luna la rand, la 1,2 miliarde lei, un nivel apropiat, totusi de cel inregistrat in decembrie 2019, de 1,4 miliarde lei.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  credite firme  statistici BNR  credite noi  credite nevoi personale  credite imobiliare  

Comentarii

DOREL - BNR CE ZICI?
CONVERTIREA CREDITELOR CHF IN LEI LA CURSUL ACORDARII
https://www.bursa.ro/instanta-croata-a-decis-opt-banci-obligate-sa-converteasca-in-kuna-la-curs-istoric-peste-100000-de-credite-in-chf-22120241

TRIST
CORUPTIE, MAFIE - ASTA AU AJUNS INSTITUTIILE STATULUI
Raspunsuri probabile la noi DOREL-BNR - astia-s prosti din Croatia, noi suntem slugile bancilor!!! CCR - noi suntem hoti, cum sa acordam dreptate cetatenilor!!! ICCJ - veti pupa voi convertire in CHF cand va zbura porcu!!!

Anca
Tradatori
De ce la noi nu răspunde nimeni pentru aceste credite. Dacă nu se convertesc si la noi sa răspundă conducerea BNR cu demisia, au fost înșelați atât de mulți clienți și asta e dovada clara ..... sa înțelegem ca judecătorii din Croația sunt mai deștepți sau nu sunt mituiti, corupti. Guvernul PNL și Parlamentul este obligat sa ne răspundă ...... ce se întâmplă cu dosarul penal de la ANPC care a blocat urmărirea băncilor care au acordat credite în aceasta valuta. Sunteți obligați sa veniți cu răspunsuri transparente cum se fac în alte tari.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii