BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile la un depozit bancar in lei pe un an variaza intre 1% si 3,35%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-17 22:10

Cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de un an in lei pentru populatie o plateste CEC Bank, de 3,35%, in timp ce dobanda ce mai mica o are Unicredit Bank, de 1%, conform clasamentului ratelor de dobanda pentru depozitele standard practicate de cele mai mari 15 banci realizat de Bancherul.ro.

Primele cinci banci cu cele mai bune dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an sunt, in ordine, CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, si Garanti Bank, cu dobanzi intre 3,35% si 2,8% (vezi tabelul).

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi sunt BRD, cu 1,05%, BCR, cu 1,25% si Raiffeisen Bank, cu 1,75%.

Dintre bancile mari, cele mai bune dobanzi la gasim la Banca Transilvania (BT), cu 2,5% la depozitul pe 12 luni, cu aproape 1,5 puncte peste dobanda practicata de BCR si BRD.

Nivelul dobanzilor a ramas neschimbat fata de luna trecuta la toate bancile, cu o exceptie, Libra Internet Bank, care le-a redus usor, mai ales in cazul celor pe termen lung.

Astfel, la depozitele pe termen de doi si 3 ani, Libra a scazut dobanda cu un sfert de punct, de la 2,75% la 2,5%.

Castigul unui depozit este diminuat de comisioanele practicate de banci pentru administrarea unui cont si pentru retragerea banilor de la ghiseu sau de pe card.

Sunt sapte banci (CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Garanti BBVA, First Bank, Libra si Intesa) care nu au comisioane la retragerea banilor de la ghiseu in ziua de scadenta a depozitelor, comision care la restul bancilor variaza intre 0,3% la Credit Europe si 2% la Raiffeisen.

Pentru retragerea banilor de la bancomatele proprii, cinci banci au 0 comisioane: CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Bank, BCR si Intesa.

O singura banca (CEC Bank) nu are comision nici la retragerea banilor de la alte bancomate, comision care la restul bancilor variaza intre 0,5% si 1,5% la Raiffeisen.

Au fost luate in considerare comisioanele standard, nu cele din cadrul unor oferte sau pachete de cont curent.

La unele banci, precum Raiffeisen si BRD, aceste comisioane sunt chiar mai mari decat dobanda incasata la un depozit de 10.000 de lei la termen de un an (vezi tabelul).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiHora Credit acorda credite online cu dobanda de 30.000%, de sapte ori mai mare decat alte IFN-uri concurente

"Mai intai isi arunca momeala, stralucitoare si cu miros puternic, irezistibila: 1.000 de lei cu 0% dobanda. Dupa ce se agata in carlig, victimele nu mai au nicio sansa de a scapa, indiferent de marimea capturii, de starea de sanatate, de legile privind prohibitia clauzelor abuzive din detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2020: cum au facut fata bancile crizei coronavirusului

Profitul net al sistemului bancar a scazut in 2020 cu 1,2 miliarde lei (19,5%) fata de anul precedent, din cauza provizioanelor pentru potentiale credite neperformante cauzate de criza coronavirusului, conform datelor statistice furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul detalii

Platile cu cardurile nu au cunoscut criza COVID-19, ba chiar au profitat de ea

Platile cu cardurile bancare si-au continuat in 2020 cresterea importanta, de doua cifre procentuale, in ciuda crizei COVID-19, desi ritmul a fost mai putin sustinut decat in anul aterior, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Utilizarea cardurilor a detalii

Dobanda la un depozit bancar pe un an a coborat sub 1% la Unicredit

Unicredit Bank devine prima banca la care dobanda unui depozit in lei pe termen de un an facut de persoanele fizice la ghiseele bancii a scazut sub 1% pe an, respectiv 0,9%. Alaturi de Unicredit, alte opt banci au scazut dobanzile la depozite pe parcursul ultimei luni: Raiffeisen, ING, detaliiUltimele Comentarii