BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile la un depozit bancar in lei pe un an variaza intre 1% si 3,35%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-17 22:10

Cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de un an in lei pentru populatie o plateste CEC Bank, de 3,35%, in timp ce dobanda ce mai mica o are Unicredit Bank, de 1%, conform clasamentului ratelor de dobanda pentru depozitele standard practicate de cele mai mari 15 banci realizat de Bancherul.ro.

Primele cinci banci cu cele mai bune dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an sunt, in ordine, CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, si Garanti Bank, cu dobanzi intre 3,35% si 2,8% (vezi tabelul).

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi sunt BRD, cu 1,05%, BCR, cu 1,25% si Raiffeisen Bank, cu 1,75%.

Dintre bancile mari, cele mai bune dobanzi la gasim la Banca Transilvania (BT), cu 2,5% la depozitul pe 12 luni, cu aproape 1,5 puncte peste dobanda practicata de BCR si BRD.

Nivelul dobanzilor a ramas neschimbat fata de luna trecuta la toate bancile, cu o exceptie, Libra Internet Bank, care le-a redus usor, mai ales in cazul celor pe termen lung.

Astfel, la depozitele pe termen de doi si 3 ani, Libra a scazut dobanda cu un sfert de punct, de la 2,75% la 2,5%.

Castigul unui depozit este diminuat de comisioanele practicate de banci pentru administrarea unui cont si pentru retragerea banilor de la ghiseu sau de pe card.

Sunt sapte banci (CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Garanti BBVA, First Bank, Libra si Intesa) care nu au comisioane la retragerea banilor de la ghiseu in ziua de scadenta a depozitelor, comision care la restul bancilor variaza intre 0,3% la Credit Europe si 2% la Raiffeisen.

Pentru retragerea banilor de la bancomatele proprii, cinci banci au 0 comisioane: CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Bank, BCR si Intesa.

O singura banca (CEC Bank) nu are comision nici la retragerea banilor de la alte bancomate, comision care la restul bancilor variaza intre 0,5% si 1,5% la Raiffeisen.

Au fost luate in considerare comisioanele standard, nu cele din cadrul unor oferte sau pachete de cont curent.

La unele banci, precum Raiffeisen si BRD, aceste comisioane sunt chiar mai mari decat dobanda incasata la un depozit de 10.000 de lei la termen de un an (vezi tabelul).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

Lidia Chirita
dobanda la depozit termen fix in lei
Sunt pensionara cu pensia la cec. Va rog sa-mi comunicati ce dobanda primesc ptr un depozit de 20.000 lei ptr 12 luni



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii