BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile la un depozit bancar in lei pe un an variaza intre 1% si 3,35%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-12-17 22:10

Cea mai mare dobanda pentru un depozit la termen de un an in lei pentru populatie o plateste CEC Bank, de 3,35%, in timp ce dobanda ce mai mica o are Unicredit Bank, de 1%, conform clasamentului ratelor de dobanda pentru depozitele standard practicate de cele mai mari 15 banci realizat de Bancherul.ro.

Primele cinci banci cu cele mai bune dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an sunt, in ordine, CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, si Garanti Bank, cu dobanzi intre 3,35% si 2,8% (vezi tabelul).

La polul opus, bancile cu cele mai mici dobanzi sunt BRD, cu 1,05%, BCR, cu 1,25% si Raiffeisen Bank, cu 1,75%.

Dintre bancile mari, cele mai bune dobanzi la gasim la Banca Transilvania (BT), cu 2,5% la depozitul pe 12 luni, cu aproape 1,5 puncte peste dobanda practicata de BCR si BRD.

Nivelul dobanzilor a ramas neschimbat fata de luna trecuta la toate bancile, cu o exceptie, Libra Internet Bank, care le-a redus usor, mai ales in cazul celor pe termen lung.

Astfel, la depozitele pe termen de doi si 3 ani, Libra a scazut dobanda cu un sfert de punct, de la 2,75% la 2,5%.

Castigul unui depozit este diminuat de comisioanele practicate de banci pentru administrarea unui cont si pentru retragerea banilor de la ghiseu sau de pe card.

Sunt sapte banci (CEC Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Garanti BBVA, First Bank, Libra si Intesa) care nu au comisioane la retragerea banilor de la ghiseu in ziua de scadenta a depozitelor, comision care la restul bancilor variaza intre 0,3% la Credit Europe si 2% la Raiffeisen.

Pentru retragerea banilor de la bancomatele proprii, cinci banci au 0 comisioane: CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Bank, BCR si Intesa.

O singura banca (CEC Bank) nu are comision nici la retragerea banilor de la alte bancomate, comision care la restul bancilor variaza intre 0,5% si 1,5% la Raiffeisen.

Au fost luate in considerare comisioanele standard, nu cele din cadrul unor oferte sau pachete de cont curent.

La unele banci, precum Raiffeisen si BRD, aceste comisioane sunt chiar mai mari decat dobanda incasata la un depozit de 10.000 de lei la termen de un an (vezi tabelul).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

Lidia Chirita
dobanda la depozit termen fix in lei
Sunt pensionara cu pensia la cec. Va rog sa-mi comunicati ce dobanda primesc ptr un depozit de 20.000 lei ptr 12 luniAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii