BANCI | Stirea Zilei

Se ascute competitia intre banci la pachetele de cont curent: Raiffeisen vine cu o oferta mai buna decat a ING

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-12 21:20

Concurenta intre banci la pachetele de cont curent se intensifica, dupa ce Raiffeisen a lansat o oferta care o bate pe cea a ING.

Oferta Raiffeisen anuleaza celebrul slogan al ING vino cu salariul la ING, pentru a nu plati comisioane pentru administrarea contului, retrageri de numerar sau pentru transferuri si plati online.

Noul pachet de cont Raiffeisen cu mai multe scutiri de comisioane nu mai este conditionat de incasarea a minim 1.000 de lei lunar, ci de efectuarea in fiecare luna a cel putin unei plati cu cardul sau online, in timp ce pachetul ING are zero comisioane doar daca incasezi 700 de lei lunar si faci si o plata cu cardul sau online.

Pe de alta parte, dezavantajul contului Raiffeisen este ca are un comision ridicat, de 1,5%, pentru retragerile de numerar cu cardul la bancomatele bancilor din strainatate.

Comisionul este dublu comparativ cu cel practicat de Banca Transilvania (0,5%), care ofera un pachet de cont cu 0 comisioane de administrare a contului, cardului si retrageri de la bancomatele proprii, de asemenea fara nicio conditie de incasare salariu sau de plati.

Doar Libra Bank mai are un pachet asemanator cu al BT, cu 0 comision de administrare lunar, fara obligatia incasarii salariului sau efectuarii unei plati. (vezi tabelul)

Restul comisioanelor standard pentru administrarea pachetelor, daca nu se incaseaza salariul, variaza intre 3 si 12 lei lunar.

Pachetele de cont curent oferite de banci includ, in principal, un cont, un card, aplicatiile de internet/mobile banking, retrageri de numerar la ATM-uri si plati online (prin aplicatiile de online banking).

Unele banci au adaugat recent la pachetele de cont noi optiuni, precum schimburi valutare mai mici decat cele standard sau chiar la cursul BNR, dar in intervale de timp si cu sume limitate, sau bonusuri pentru plati.

In privinta posibilitatii deschiderii online a unui cont bancar, doar sapte dintre cele 17 banci analizate ofera aceasta optiune, un avantaj important in conditiile crizei coronavirusului, cand este recomandata evitarea deplasarii la ghiseele bancilor si efectuarea tranzactiilor online sau cu cardul.

O problema este si inchiderea unui cont online, care nu este posibila la unele banci care permit deschiderea contului 100% online, ceea ce poate tine captiv un client la o banca si implica plata unor comisioane nejustificate.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  aplicatie mobile banking  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  cont bancar  carduri de debit  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

Revolut isi obliga clientii sa plateasca credite facute prin fraude online

„Acești escroci de la Neocapital nu numai ca m-au pacalit sa le transfer foarte mulți bani, dar au inițiat și un credit de nevoi personale direct din aplicația Revolut iar eu acum trebuie sa plătesc rate pentru acest credit”, se plange un cititor, la detalii

 



 

Ultimele Comentarii