Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Trei banci acorda credite pentru ingrijiri medicale, cu dobanzi reduse sau chiar 0

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-09 22:23

Trei mari banci romanesti (Banca Transilvania, BRD si CEC Bank) acorda persoanelor fizice credite pentru ingrijiri medicale, cu dobanzi mai mici decat imprumuturile standard sau chiar 0.

Nu este necesar un avans, iar perioada de creditare este mai mare decat la un credit obisnuit, putand ajunge la 20 de ani. In schimb, sun necesare documente care sa justifice utilizarea banilor pentru ingrijiri medicale, iar sumele imprumutate vor fi virate de banca direct furnizorilor de servicii medicale.

Banca Transilvania (BT), cea mai mare banca din Romania are doua tipuri de credite medicale: unul cu garantii imobiliare (ipoteca pe locuinta), cu o valoare maxima de pana la 50.000 de euro echivalent in lei si o perioada de rambursare de maxim 20 de ani, iar altul fara garantii, dar cu o valoare mai mica, de pana la 10.000 de euro, care se poate rambursa in cel mult 10 ani.

Dobanda pentru credite este variabila, in functie de evolutia IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in prezent 2,17%, la care se adauga o marja fixa a bancii de 6,75% la creditele fara ipoteca sau 4,25% la cele cu ipoteca.

Comparativ, dobanda la un credit de consum cu ipoteca este cu un punct mai mare: 5,25% plus IRCC, iar perioada de acordare la creditele de consum poate fi de maxim 5 ani.

Costul total al unui imprumut in valoare de 23.000 de lei pe cinci ani, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda, cat si comisioanele, este 9,8%.

Banii obtinuti printr-un credit medical se vireaza unitatii medicale la care beneficiarul imprumutului apeleaza pentru servicii.

De aceea, pentru aprobarea imprumutului, sunt necesare factura proforma/ factura fiscala/ deviz etc., emise de catre unitatea medicala (original sau copie), avand specificata valoarea serviciilor medicale ce urmează a fi finantate si care sa contina toate datele necesare efectuarii platii in contul institutiei medicale (denumirea; codul fiscal; contul IBAN; banca beneficiarului; codul bancii beneficiarului, daca este cazul; suma de plata), precizeaza Banca Transilvania.

Sunt necesare si documente specifice din care sa rezulte obiectul acestui credit, adauga banca.

Creditul BRD

BRD ofera un credit pentru tratamente medicale fara garantii, cu valori de pana la 30.000 de euro echivalent in lei, pe o perioada maxima de creditare de 10 ani.

Beneficiarul imprumutului poate recurge la o perioada de gratie de pana la sase luni, in care se platesc doar dobanda, comisioanele si prima de asigurare.

Pentru obtinerea creditului este necesara dovada veniturilor din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, activitati independente.

Pentru obtinerea unei sume mai mari, banca accepta sa ia in calcul si veniturile a maxim trei co-imprumutati.

Creditul este insotit de o asigurare de viata care va plati ratele in caz de somaj, incapacitate temporara de munca, invaliditate totala si permanenta din orice cauza sau deces din orice cauza.

Dobanda pentru creditul medical de la BRD este fixa, 6,5% pe an, la care se adauga un comision de acordare de 100 de lei si un comision lunar de administrare de 0,4%, astfel incat DAE ajunge la 13,33%, in cazul unui credit de 23.000 de lei pe cinci ani.

Creditele CEC Bank

CEC Bank are doua tipuri de credite medicale: unul in valoare de maxim 30.000 de lei pe o durata de cinci ani, iar altul de maxim 10.000 de lei pe o perioada de cel mult un an, fara dobanda, pentru serviciile medicale oferite de partenerii bancii.

Primul tip de credit medical poate fi contractat de pacienti sau de rudele de gradul I sau II, care pot beneficia de o perioada de gratie la plata ratelor de pana la un an, in cazul creditelor pe termen mediu.

Varsta maxima pentru rambursarea integrala a creditului este 70 de ani si se accepta venituri permamente din salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale si altele.

Dobanda pentru creditul medical CEC Bank este variabila, formata din IRCC si marja fixa a bancii, de 4%, in total 5,17%. Banca nu percepe comision de acordare a creditului, ci doar un comision de administrare in valoare de 20 de lei lunar.

DAE este 7,42% in cazul unui credit de 21.500 de lei pe o perioada de 54 de luni.

Al doilea tip de credit medical CEC Bank, acordat in parteneriat cu mai multe unitati de servicii medicale, are dobanda 0 si nu exista nici comisioane, ceea ce inseamna ca banii imprumutati trebuie rambursati la aceeasi valoare, intr-un termen de maxim un an.

Conditia este ca beneficiarul imprumutului sa beneficieze de servicii medicale la unitatile partenere ale bancii. 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  BT  Banca Transilvania  credite noi  CEC Bank  banca  credite nevoi personale  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda la un depozit in lei pe termen de un an a scazut la 2,06%

Dobanda medie platita de banci pentru un depozit in lei la termen de 12 luni constituit la ghiseu de persoanele fizice a scazut in luna ianuarie 2021 la 2,06%, de la 2,16%, conform topului dobanzilor pentru economii practicate de cele mai mari 15 banci, realizat de Bancherul.ro. In cazul detalii

Dobanda la creditele ipotecare a scazut sub 6%, dupa reducerea IRCC la 1,88%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) medie standard la un numar de 25 de creditele ipotecare acordate de 16 dintre cele mai mari banci romanesti a scazut in luna ianuarie 2021 la 5,81%, cu 0,19 puncte procentuale fata de nivelul din decembrie 2020, cand era 6%. Dobanda mai mica se datoreaza detalii

Bancile nu mai au oferte proprii de amanare a ratelor la credite, ci doar aplica OUG 227/2020

Nicio banca nu a venit, pana acum, cu o solutie proprie de amanare a ratelor la credite si in noul an 2021, cum au facut-o anul trecut, in conditii mai avantajoase decat moratoriul adoptat de Guvern prin Ordonantele 37 si 227. Anul trecut, unele banci, precum Banca Transilvania, au detalii

Bancile maresc comisioanele pentru conturi si carduri

Trei banci (BRD, Unicredit si Banca Romaneasca) au majorat semnificativ comisioanele standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice, in special la retragerile de numerar la ghisee. Astfel, BRD a dublat comisionul pentru retragerile de numerar in lei la detalii

Ultimele Comentarii

 • problema Home Bank ING

  Va rog sa-mi spuneti care este problema cu platile in aplicatia Home Bank a ING, pentru a va putea ... detalii

 • Ing

  Va rog faceți ceva cu aplicatia, de 2 zile încerc sa pot face niște plăti și nu ... detalii

 • Amanarea rate la banca

  As dori sa mi amana ti rata pe doua luni la banc incepe cu luna februarie martie deoarece mi sa u ... detalii

 • Actulizare date

  Buna ziua, daca o persoana nu este in tara si nu are posibilitatea sa vina in Romania pentru ... detalii

 • Amenintari blocare conturi

  Da, pe mine ma ameninta de cateva saptamani ca imi blocheaza conturile. Ideea este ca am fost sa ... detalii