Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Trei banci acorda credite pentru ingrijiri medicale, cu dobanzi reduse sau chiar 0

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-11-09 22:23

Trei mari banci romanesti (Banca Transilvania, BRD si CEC Bank) acorda persoanelor fizice credite pentru ingrijiri medicale, cu dobanzi mai mici decat imprumuturile standard sau chiar 0.

Nu este necesar un avans, iar perioada de creditare este mai mare decat la un credit obisnuit, putand ajunge la 20 de ani. In schimb, sun necesare documente care sa justifice utilizarea banilor pentru ingrijiri medicale, iar sumele imprumutate vor fi virate de banca direct furnizorilor de servicii medicale.

Banca Transilvania (BT), cea mai mare banca din Romania are doua tipuri de credite medicale: unul cu garantii imobiliare (ipoteca pe locuinta), cu o valoare maxima de pana la 50.000 de euro echivalent in lei si o perioada de rambursare de maxim 20 de ani, iar altul fara garantii, dar cu o valoare mai mica, de pana la 10.000 de euro, care se poate rambursa in cel mult 10 ani.

Dobanda pentru credite este variabila, in functie de evolutia IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), in prezent 2,17%, la care se adauga o marja fixa a bancii de 6,75% la creditele fara ipoteca sau 4,25% la cele cu ipoteca.

Comparativ, dobanda la un credit de consum cu ipoteca este cu un punct mai mare: 5,25% plus IRCC, iar perioada de acordare la creditele de consum poate fi de maxim 5 ani.

Costul total al unui imprumut in valoare de 23.000 de lei pe cinci ani, reflectat de Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda, cat si comisioanele, este 9,8%.

Banii obtinuti printr-un credit medical se vireaza unitatii medicale la care beneficiarul imprumutului apeleaza pentru servicii.

De aceea, pentru aprobarea imprumutului, sunt necesare factura proforma/ factura fiscala/ deviz etc., emise de catre unitatea medicala (original sau copie), avand specificata valoarea serviciilor medicale ce urmează a fi finantate si care sa contina toate datele necesare efectuarii platii in contul institutiei medicale (denumirea; codul fiscal; contul IBAN; banca beneficiarului; codul bancii beneficiarului, daca este cazul; suma de plata), precizeaza Banca Transilvania.

Sunt necesare si documente specifice din care sa rezulte obiectul acestui credit, adauga banca.

Creditul BRD

BRD ofera un credit pentru tratamente medicale fara garantii, cu valori de pana la 30.000 de euro echivalent in lei, pe o perioada maxima de creditare de 10 ani.

Beneficiarul imprumutului poate recurge la o perioada de gratie de pana la sase luni, in care se platesc doar dobanda, comisioanele si prima de asigurare.

Pentru obtinerea creditului este necesara dovada veniturilor din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, activitati independente.

Pentru obtinerea unei sume mai mari, banca accepta sa ia in calcul si veniturile a maxim trei co-imprumutati.

Creditul este insotit de o asigurare de viata care va plati ratele in caz de somaj, incapacitate temporara de munca, invaliditate totala si permanenta din orice cauza sau deces din orice cauza.

Dobanda pentru creditul medical de la BRD este fixa, 6,5% pe an, la care se adauga un comision de acordare de 100 de lei si un comision lunar de administrare de 0,4%, astfel incat DAE ajunge la 13,33%, in cazul unui credit de 23.000 de lei pe cinci ani.

Creditele CEC Bank

CEC Bank are doua tipuri de credite medicale: unul in valoare de maxim 30.000 de lei pe o durata de cinci ani, iar altul de maxim 10.000 de lei pe o perioada de cel mult un an, fara dobanda, pentru serviciile medicale oferite de partenerii bancii.

Primul tip de credit medical poate fi contractat de pacienti sau de rudele de gradul I sau II, care pot beneficia de o perioada de gratie la plata ratelor de pana la un an, in cazul creditelor pe termen mediu.

Varsta maxima pentru rambursarea integrala a creditului este 70 de ani si se accepta venituri permamente din salarii, pensii, activitati agricole, activitati independente, chirii, dividende, contracte de colaborare, drepturi intelectuale si altele.

Dobanda pentru creditul medical CEC Bank este variabila, formata din IRCC si marja fixa a bancii, de 4%, in total 5,17%. Banca nu percepe comision de acordare a creditului, ci doar un comision de administrare in valoare de 20 de lei lunar.

DAE este 7,42% in cazul unui credit de 21.500 de lei pe o perioada de 54 de luni.

Al doilea tip de credit medical CEC Bank, acordat in parteneriat cu mai multe unitati de servicii medicale, are dobanda 0 si nu exista nici comisioane, ceea ce inseamna ca banii imprumutati trebuie rambursati la aceeasi valoare, intr-un termen de maxim un an.

Conditia este ca beneficiarul imprumutului sa beneficieze de servicii medicale la unitatile partenere ale bancii. 

Taguri: BRD Groupe Societe Generale  BT  Banca Transilvania  credite noi  CEC Bank  banca  credite nevoi personale  

Comentarii

Ispas ionut
Pensionar
Sant pensionar pe caz de boalaAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii