Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Ai mai multi euro decat lei? Vezi care sunt conturile bancare in euro cu cele mai mici comisioane, care banci au cele mai bune dobanzi in euro si cele mai avantajoase cursului de schimb valutar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-15 21:33

Numarul mare de romani care muncesc in alte tari din Europa si devalorizarea leului in raport cu moneda europeana determina multa lume sa stranga mai multi euro decat lei in conturile bancare, o tendinta oglindita si de statistici, in care vedem un ritm de crestere mai mare a depozitelor in euro decat a celor in lei.

Iata una dintre ultimele intrebari primite de la un cititor:

"Bună ziua! Mă aflu într-o țară străină și doresc să aflu dacă pot trimite euro pe un cont in lei. Adică persoana din România ii poate scoate direct de la bancomat? Conversia se face automat fără să cer această favoare expres? Si daca da, se percepe un comision?"

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Puteti trimite fara probleme euro intr-un cont in lei de la o banca din Romania, iar persoana care-i primeste poate sa-i retraga de la bancomat, in lei, sau de la ghiseul unei banci, in euro.

Bancile au proceduri diferite cu privire la incasarea valutei intr-un cont in lei: unele fac automat conversia din valuta in lei, la cursul propriu, in timp ce altele deschid automat un cont in valuta in care se incaseaza bancii.

De exemplu, Banca Transilvania, va deschide automat un cont in euro, in care beneficiarul banilor va primi suma respectiva. (vezi aici detalii)

In privinta comisioanelor, acestea difera de la o banca la alta. Cele mai multe banci nu au comisioane pentru incasarile de bani in conturi, insa unele aplica o taxa, care poate ajunge la 0,1% din suma incasata (vedeti in acest articol topul comisioanelor la un cont in euro).

In cazul unui cont in lei, comisioanele pentru incasarea banilor pot ajunge, de asemenea, pana la 0,1% din suma, minim 5 lei, insa majoritatea bancilor nu percep acest comision (vedeti aici topul bancilor cu cele mai mici comisioane in lei)."

Cei care vor sa schimbe lei in euro sau invers, cele mai bune cotatii de curs valutar, atat la ghiseu cat si in conturi, le gasesc la CEC Bank, Banca Transilvania, Libra Bank, First Bank si Idea Bank, in timp ce bancile cu cele mai dezvantajoase cotatii sunt ING Bank, Alpha Bank, BCR, Unicredit, Raiffeisen si Banca Romaneasca. (vezi aici topul celor mai bune cotatii valutare)

Dobanzile pentru un depozit in euro variaza intre 0% si maxim 0,75% pe an, conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro, care a luat in calcul oferta primelor 14 banci romanesti. (vezi aici topul dobanzilor la depozitele in euro)

Conform datelor prezentate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), depozitele in valuta ale populatiei, majoritatea in euro, au inregistrat o crestere anuala de 16,5% la finalul lunii iulie, un ritm mai ridicat decat economiile in lei, care au avansat cu 12,7%.

Si valoarea transferurilor in euro procesate prin intermediul bancilor romanesti a crescut anul trecut cu 28% fata de anul anterior, comparativ cu o dinamica de doar 11% in cazul operatiunilor in lei. (vezi aici detalii)

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  cont bancar  Alior Bank  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii