Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Bancile au adoptat modelul pachetului de cont curent gratis, cu conditia incasarii salariului: care sunt cele mai bune oferte

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-08 21:38

Aproape toate bancile mari au lansat in ultima perioada noi tipuri de pachete de cont curent gratuite, care includ card, online banking, retrageri de numerar si plati online, cu conditia incasarii lunare de venituri intre 500 si 1.200 de lei.

Trei banci (ING, Unicredit si OTP Bank) impun o conditie complementara incasarii veniturilor, si anume efectuarea unei tranzactii cu cardul sau online, pentru ca pachetul sa fie gratuit.

In caz contrar, costul pachetelor variaza intre 3 si 12 lei, conform clasamentului intocmiat de Bancherul.ro, care a analizat pachetele de cont curent pentru persoane fizice din ofertele a 11 banci.

Daca noua dintre aceste banci ofera un pachet de cont curent cu card atasat cu 0 comision lunar doar cu conditia incasarii unui venit lunar, la doua banci, si anume Banca Transilvania si Libra Bank, contul si cardul sunt gratuite chiar daca nu incasezi lunar o anumita suma de bani.

Comisionul standard de administrare a unui cont pentru persoane fizice poate ajunge si la 9 lei, in cazul ING, de exemplu, daca nu se incaseaza in cont venitul lunar.

De aceea e important de stiut, pentru cei care nu au venituri regulate, ca exista si conturi curente gratuite, fara obligatia incasarii unor anumite venituri.

Revenind la pachetele de cont curent cu 0 comision in cazul incasarii veniturilor lunare, valoarea salariului impus de banci variaza intre 500 de lei la First Bank si 1.200 de lei la OTP Bank.

Daca veniturile nu se incaseaza cel putin doua luni la rand, atunci se aplica un comision lunar de minim 3 lei, la Alior Bank si maxim 12 lei, la OTP Bank.

Exista si pachete cu servicii mai multe, dar cu conditia incasarii unor venituri mai mari si implicit un comision standard de administrare mai ridicat.

Ce contin pachetele de cont si care sunt comisioanele

In privinta continutului unui pachet de cont curent cu incasarea salariului, serviciile gratuite incluse sunt:

1. contul curent
2. cardul de debit
3. internet/mobile banking
4. retrageri de numerar de la bancomate
5. plati/transferuri online prin internet/mobile banking

Unele banci au facilitati suplimentare, precum serviciul de alerte prin SMS sau schimb valutar la cursul BNR.

In privinta comisioanelor de administrare a contului curent si a cardului de debit atasat, toate ofertele sunt in consonanta: 0 comisioane.

Nici la retragerile de bani de la bancomatele proprii nu exista comision la nicio banca, exceptia fiind First Bank, cu 0,1% din suma retrasa.

Si in privinta retragerilor de bani de la bancomatele altor banci exista doua banci cu oferte disonante: BRD si First Bank, care permit doar doua retrageri gratuite lunar, in cadrul pachetului, restul fiind comisioane cu 1% plus 5 lei la BRD si 0,5% plus 2,5 lei la First Bank.

Cele doua banci care ofera cont si card gratuite chiar daca nu se incaseaza veniturile, BT si Libra, aplica urmatoarele comisioane pentru retragerile de bani: 0 pentru retragerile de la propriile bancomate si 0,5% din suma retrasa, plus 2,5 lei, pentru retragerile de la bancomatele altor banci.

La retragerile de bani de la bancomatele din strainatate, doar patru banci ofera gratuitate, iar o banca permite doua retrageri lunare. Unicredit are cel mai mare comision, in acest caz: 1,5%, minim 7 lei.

Pachetele de cont curent se pot deschide online la sapte dintre cele 11 banci analizate. La First Bank se pot deschide online doar unele dintre pachetele de cont curent.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  comision retragere bani bancomat (ATM)  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  cont bancar  mobile banking  carduri de debit  Libra Internet Bank  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii