Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare: DAE medie, in scadere la 6,04%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-10-06 22:06

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul care arata costul total al unui credit ipotecar, atat dobanda cat si comisioanele, a scazut de la 6,30% in septembrie la 6,04% in octombrie, conform clasamentului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 25 de oferte de imprumuturi acordate de 17 banci romanesti.

Reducerea dobanzii medii s-a datorat, pe de o parte, diminuarii Indicelui de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), valabil in perioada octombrie-decembrie, la 2,17%, de la 2,41% cat a fost in trimestrul anterior, dat fiind ca majoritatea creditelor ipotecare au dobanzi variabile, care se modifica o data la trei luni, in functie de evolutia IRCC.

Pe de alta parte, dobanda medie la creditele ipotecare s-a micsorat si in urma ajustarilor facute de BRD, care a scazut destul de mult dobanda la creditele sale ipotecare: in cazul creditului cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, singurul de acest fel din piata, dobanda a fost taiata cu peste un punct, la 7,11%, de la 8,16%.

Creditele ipotecare cu cele mai mici dobanzi

Creditele ipotecare cu cele mai mici dobanzi la gasim, in ordine, la CEC Bank, de 4,67%, Banca Transilvania (BT), cu 5,12% si BCR, cu 5,27%. Toate cele trei credite au dobanzi variabile, calculate dupa formula IRCC plus o marja fixa a bancii.

CEC Bank are cea mai mica DAE, de 5,32%, in cazul unui credit de 180.000 de lei pe 25 ani, urmata de BT, cu 5,4% si BCR - 5,42%.

Exista si sapte oferte de credite cu dobanzi fixe in primii 5-10 ani de creditare, dupa care se continua cu dobanda variabila, dintre care cea mai ieftina este cea a BCR: dobanda fixa de 5,8% in primii cinci ani, iar ulterior de 5,27% (IRCC + 3,10%), DAE fiind 5,76%.

BRD are singurul credit din Romania cu o dobanda fixa pe toata perioada de creditare: 7,11% pe an si DAE 7,99%, cea mai mare dintre toate ofertele, fireste.

Alte credite ipotecare cu dobanzi variabile ridicate le gasim la OTP Bank, cu DAE de 6,77%, si tot la BRD, cu DAE de 6,74%.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite ipotecare  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite imobiliare  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Profitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

Comparatie intre dobanzile la creditele ipotecare din Spania si Romania

„Doar in Romania dobanda ajunge sa fie 150% din totalul cerut”, este de parere un cititor: „Nu inteleg cum poate sa fie o rata lunara 169 ron iar dobanda 1660 ron, serios , locuiesc in spania 140.000 euro pe 30 ani iar la rata de 435€ aprox 169€ e detalii

 



 

Ultimele Comentarii