Criza COVID-19 | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele pentru casa?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-07-26 23:06

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare standard sunt, in ordine, CEC Bank, Banca Transilvania (BT) si Banca Comerciala Romana (BCR).

Dobanzile sunt valabile in conditii normale, fara alte conditionari, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii, incheierea unei asigurari sau obtinerea unui alt produs bancar, la pachet.

Cea mai mica dobanda la un credit imobiliar este la CEC Bank: 4,91%, variabila, formata dintr-o marja fixa pe toata perioada de creditare, de 2,5%, la care se adauga Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC), care se schimba o data la trei luni, cu o valoare de 2,41% in prezent.

BT practica o marja fixa de 2,95%, iar BCR de 3,10%.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include si comisioanele aferente unui imprumut, nu doar dobanda, este sensibil apropiata la cele trei bani, in jurul a 5,6%, calculata pentru un credit in valoare de 180.000 de lei (37.000 de euro), pe o perioada de 25 de ani.

Rata lunara este, de asemenea, foarte asemanatoare, in jurul a 1.100 de lei, iar suma totala de rambursat la finalul celor 25 de ani ajunge la aproximativ 360.000 de lei, adica inca o data mai mult decat valoarea imprumutata.

Creditele ipotecare au fost singurul tip de credit care nu a scazut in primele doua luni de izolare din timpul pandemiei coronavirusului, spre deosebire de creditele de consum si de finantarile pentru firme, care si-au redus valoarea.

Si asta in ciuda faptului ca programul Prima Casa este blocat de peste trei luni, dat fiind ca Guvernul PNL nu a vrut sa aplice legea noului program initiata de PSD, preferand sa adopte o noua Ordonanta, cu o noua varianta a programului, denumita Noua Casa.

Principalul avantaj al creditelor Prima Casa, avansul de 5%, fata de minim 15% la un credit ipotecar obisnuit, este eliminat, in cazul locuintelor noi, din noul program Noua Casa. (vezi aici detalii)

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  Programul Prima Casa  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  BT  Banca Transilvania  Prima Casa  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Raiffeisen Leasing  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite Prima Casa  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii