BANCI | Stirea Zilei

Ce dobanzi au creditele acordate de IFN-urile bancilor?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-03-08 19:02

Institutiile Financiare Nebancare (IFN) detinute de banci, specializate in acordarea de credite de consum (de nevoi personale) de valori mai mici si pe perioade de mai scurte, practica dobanzi intre 7,9% si 26%, insa costurile totale ale acestor imprumuturi, reflectate de Dobanda Anuala Efectiva (DAE) ajunge si la 33%, de trei ori mai mult decat un credit de la banci.

Cea mai mica dobanda afisata este cea a BRD Finance, care face parte din grupul BRD Societe Generale, de doar 7,9% pe an, de doua ori mai mica decat cea a Garanti BBVA Credite de Consum, care este 17,6%.

Cu toate acestea, costul creditului BRD Finance este mai mare decat al Garanti BBVA Credite de Consum.

De ce? Pentru ca BRD Finance aplica, pe langa dobanda, si un comision lunar de 0,6% pe luna, adica 7,2% pe an, ceea ce inseamna ca dobanda reala este, de fapt, 15,1%.

De asemenea, la BRD mai trebuie achitat un comision de acordare a creditului, de 200 de lei, plus o asigurare de viata, in cuantum de 0,84% pe luna, ceea ce face ca DAE la un credit de 10.000 de lei pe 2 ani de la BRD Finance sa ajunga la aproape 31%.

Cel mai scump credit de consum este insa cel acordat de TBI Credit, cu o DAE de aproape 33% pe an.

Cel mai ieftin imprumut il gasim la BT Direct, IFN care face parte din grupul Banca Transilvania (BT), cu o DAE de 20%, urmat de Unicredit Consumer Financing, cu o DAE de 23%.

Comparativ, creditele de consum cu dobanda fixa acordate de banci au o dobanda medie de 12% pe an si o DAE medie de 14%, la un credit de 23.000 de lei pe 5 ani.

Cele mai mici dobanzi le gasim la Banca Romaneasca, CEC Bank, Garanti BBVA si Banca Transilvania. (vezi aici detalii)

 

Taguri: UniCredit Bank  BT Direct  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  TBI Bank  dobanzi credite nevoi personale  BT  Banca Transilvania  TBI Credit IFN  Garanti BBVA  BRD Finance  Calculatordecredite.ro  credite IFN  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  Unicredit Consumer Financing  Garanti BBVA Credite de Consum  DAE credite nevoi personale  topuri banci  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii