BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile la depozite incep din nou sa scada

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-12-16 20:19

Dupa o perioada in care dobanzile pentru economiile populatiei au crescut usor, la indemnul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, tendinta se schimba: bancile incep sa taie din castigurile oferite celor care economisesc in depozite la termen.

Ajustarea dobanzilor la depozite arata ca in piata bancara exista in continuare suficienta lichiditate, iar bancile nu au motive sa-si stimuleze clientii sa-si tina banii in banca pe perioade mai indelungate, in conditiile in care raportul credite/depozite se mentine subunitar, la 74,7% in septembrie, sub nivelul din aceeasi luna a anului precedent, cand era 76,4%, in ciuda ritmului inca ridicat de creditare.

Este de asteptat insa ca volumul de credite sa se diminueze in urmatoarea perioada, din cauza incetinirii cresterii economice si a consumului privat, astfel ca bancile vor avea nevoie de si mai putine depozite pentru creditare.

In aceasta luna, doua banci, Banca Transilvania (BT) si Banca Romaneasca, care in lunile precedente urcasera nivelul dobanzilor pentru depozitele populatiei la niveluri printre cele mai ridicate din piata, au mai ajustat nivelul acestora, in aceasta luna.

BT a coborat dobanzile la termene de 1 si 3 luni cu cate un sfert de punct (0,25%), la 0,5%, respectiv 1% pe an, in timp ce pentru scadenta de un an, dobanda a fost taiata cu o jumatate de punct, de la 3,5% la 3%.

BT ramane insa printre bancile care-si platesc cel mai bine deponentii, clasandu-se in prezent pe locul 4, cu un loc mai jos fata de luna trecuta, dintre cele 13 banci luate in calcul in topul dobanzilor realizat de Bancherul.ro. (vezi foto)

Banca Romaneasca a cazut insa de pe locul 2 luna trecuta pe sapte in prezent, in topul dobanzilor la depozitele in lei ale populatiei, dupa ce a scazut dobanda la depozitele pe un an cu aproape un punct, de la 3,79% la 2,8%.

La depozitele pe termen scurt, insa, de o luna, Banca Romaneasca a majorat dobanda de la 0,59% la 1,55%, a doua cea mai buna, dupa Libra Internet Bank.

CEC Bank, Garanti Bank si Libra Bank au cele mai bune dobanzi la depozite

CEC Bank ramane in fruntea bancilor care platesc cele mai bune dobanzi pentru economiile populatiei, respectandu-si traditia. Pentru un depozit in lei la termen de un an, dobanda este 3,5% la ghisee si 3,6% pentru depozitele facute online, prin internet/mobile banking.

Garanti Bank, aflata pe locul doi in top, are o dobanda si mai mare, de 3,7%, insa comisioanele aferente contului curent si cardului sunt mai mari: 0,2% pentru retragerea banilor de la ATM-ul propriu, fata de 0% la CEC Bank.

Garanti Bank are si cea mai buna dobanda la depozitele pe trei luni: 3,4% pe an.

Podiumul cu cele mai mari dobanzi la depozite este completat de Libra Internet Bank, care are cea mai buna dobanda pentru depozitele la o luna, de 2%, iar pentru cele la 12 luni de 3,25%.

Pentru depozitele pe perioade si mai lungi, de doi ani, CEC Bank ramane in frunte, cu o dobanda de 4% pe an, cea mai mare din piata.

La BRD pierzi, in loc sa castigi, daca-ti faci un depozit

In coada clasamentului, bancile care-si platesc cel mai slab deponentii sunt, in ordine, BRD, BCR si Unicredit.

BRD are dobanzi atat de mici incat dupa achitarea comisioanelor clientii acesteia raman in pierdere cu 83 de lei, in cazul unui depozit de 10.000 de lei pe un an.

BRD si Unicredit au ramas singurele doua banci care pentru un depozit la termen de 12 luni au dobanzi mai mici de 1% pe an.

 

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  Mugur Isarescu  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  OTP Bank  Raiffeisen Bank  ProCredit Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  Alior Bank  Credit Agricole  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii