BANCI | Stirea Zilei

Ce trebuie sa stie clientii Bancpost care vor fi preluati de Banca Transilvania din 3 ianuarie 2019

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-11-01 23:28

Prima si cea mai importanta informatie este ca Bancpost dispare la finalul acestui an, ceea ce inseamna ca nu vor mai exista unitati sau bancomate ale acestei banci, iar clientii ei vor fi preluati de Banca Transilvania (BT), cea care a cumparat Bancpost, cu conditia, fireste, ca ei sa si accepte acest lucru.

In acest scop, BT a facut o oferta speciala clientilor persoane fizice ai Bancpost, care consta in 0 comisioane pentru o perioada de un an pentru contul curent cu card de debit, internet si mobile banking, precum si serviciul de alerte prin SMS.

Asta dupa ce in vara acestui an clientii Bancpost cu credite in franci elvetieni – CHF au primit o oferta de conversie a acestora in lei, cu un discount de 22%.

Atentie! Oferta BT este valabila doar pentru clientii care nu au datorii (debite) la Bancpost. De aceea, BT recomanda clientilor Bancpost sa-si achite datoriile pana cel tarziu in 15 decembrie 2018.

Transferul clientilor Bancpost la BT se va face in perioada sarbatorilor de iarna: 28 decembrie 2018 - 3 ianuarie 2019. Ceea ce inseamna ca din 3 ianuarie 2019 vor putea fi folosite doar conturile, cardurile, internet si mobile bankingul BT.

BT a trimis deja clientilor Bancpost noile carduri BT corespondente pentru actualele carduri Bancpost, care vor mai putea fi folosite doar pana in 1 inuarie 2019, inclusiv, dupa care vor functiona doar cardurile BT. Ca urmare a procesului de migrare, este posibil ca în data de 2.01.2019 niciunul dintre ele să nu fie funcționale, avertizeaza banca.

Important! Cardurile Bancpost neutilizate dupa data de 31 iulie 2018 nu au fost luate in considerare pentru a fi inlocuite cu carduri BT. Daca intre timp ati folosit cardul Bancpost, trebuie sa solicitati un card BT intr-o unitate a bancii, incepand din 3 ianuarie 2019.

Cardurile BT trebuie activate, inainte de a fi utilizate, la orice bancomat BT, cu ajutorul codului unic de activare primit prin SMS pe telefon. Cardul poate fi activat oricand, insa va putea fi folosit doar din 3 ianuarie 2019.

In schimb, serviciul de internent/mobile banking al Bancpost va putea fi utilizat doar pana in data de 28 decembrie 2018, ora 13, urmand ca din 3 ianuarie 2019 clientii Bancpost sa utilizeze platforma BT de online banking, BT24.

Recomandarea BT: "Vă recomandăm să efectuați până la 28.12.2018 toate plățile preconizate pentru ultimele zile ale anului și, dacă este cazul, să asigurați în cont disponibilul necesar pentru plata prin Direct Debit a facturilor cu scadențe în perioada 28.12.2018 – 03.01.2019.

De asemenea, vă rugăm să transmiteți din timp tuturor colaboratorilor dumneavoastră codul IBAN al contului de la BT astfel încât să-l utilizeze începând cu 3.01.2019 în toate documentele de plată pe suport hârtie sau electronic."

BT va prelua doar conturile cu sold diferit de 0 (zero) la finalul acestui an sau cu cel puțin o tranzacție efectuată începând cu data de 1.01.2018.

Pachetele de cont curent Bancpost (inclusiv cele accesate prin convențiile salariale, drepturi bănești) vor fi desfiintate, la finalul acestui an, urmand a fi transformate in pachete de conturi din oferta BT.

Ce se va intampla cu imputernicitii pe cont

Imputernicitii pe un cont Bancpost detinut de o persoana care nu are si conturi la BT nu vor putea folosi contul transferat la BT.

Clientii Bancpost care sunt si clienti BT, iar pe contul BT exista un imputernicit, acesta va puta folosi si contul Bancpost transferat la BT.

Ce se va intampla cu descoperitul de cont (overdraf)?

Facilitatea de credit pe card, denumita descoperit de cont sau overdraft, va fi transferata de la Bancpost la BT, in aceleasi conditii si cu aceleasi costuri.

In prezent, pentru acest tip de credit dobanda este variabila, formata din ROBOR la 3 luni (3,3% in prezent) plus marja fixa a bancii, de 6,49%, in total in jur de 9,8%.

BT a facut o oferta mai buna clientilor Bancpost care au overdraft, cu o dobanda mai mica cu 0,25% fata de dobanda Bancpost.

Daca aveti restante la achitarea liniei de credit, acestea vor fi preluate de BT. Daca inregistrati restante de peste 90 de zile la plata dobanzii, creditul va fi declarat scandent anticipat in prima zi din luna urmatoare si vi se va aplica o dobanda penalizatoare mai mare cu doua puncte decat dobanda la overdraft, adica in jur de 11,8%.

Cum sunt comisioanele la BT fata de Bancpost?

In privinta comisioanelor pentru un cont la BT, acestea sunt egale cu cele pe care le are in prezent Bancpost, conform unei analize realizata de Bancherul.ro.

Un avantaj al BT fata de Bancpost este comisionul 0 la retragerile de numerar de pe card la bancomatele BT.

Ce se va intampla cu depozitele si conturile de economii?

Depozitele si conturile de economii la Bancpost se vor transfera la BT, in aceleasi conditii privind termenul depozitului, dobanda si optiunile de reinnoire automata sau capitalizarea, urmand ca la prima scandenta dobanda sa fie actualizata cu cea a BT.

Oricum, dobanzile la depozitele in lei la termen practicate in prezent de Bancpost coincid cu cele ale BT: intre 0,75% la termen de 1 luna, 1% la 3 luni, 1,25% la 6 luni si 1,7% la 12 luni.

Ce se va intampla cu creditele

Creditele clientilor Bancpost vor fi transferate la BT, in aceleasi conditii. Garantiile, precum ipotecile, vor fi modificate in favoarea BT, fara costuri pentru clienti.

Si asigurarile aferente creditelor raman valabile in aceleasi conditii ca la data incheierii acestora.

BT isi informeaza viitorii clienti ai Bancpost ca trebuie sa-si achite in termen de 5 zile de la primirea notificarii, primele de asigurare pentru politele incheiate de banca in numele lor, pentru perioada 2018-

Ratele la credite nu se vor mai putea achita la Posta Romana

Clientii Bancpost care in prezent isi platesc ratele la credite la Posta Romana trebuie sa stie ca nu vor mai putea face acest lucru din 15 decembrie 2018.

Ce se va intampla cu cardurile de credit

Cardurile de credit ale Bancpost vor fi inlocuite cu carduri de credit BT, insa valoarea liniei de credit ramane valabila in continuare, implicit si toate obligatiile de plata inregistrate la Bancpost.

La cardurile de credit Bancpost, dobanda este variabila, formata din ROBOR la 3 luni (in jur de 3,3% in prezent) plus o marja fixa a bancii, de 25%, asadar in total 28,3%.

Dupa inlocuirea cu cardurile de credit BT, dobanda va fi fixa, de 24% pe an, asadar mai mica decat la cardurile Bancpost.

Vedeti mai multe detalii despre transferul la BT in Ghidul de bun venit la Banca Transilvania, notificarea transmisa clientilor persoane fizice ai Bancpost.

Daca aveti probleme cu transferul la BT, contactati-ne aici si va ajutam!

Comentarii

Giurgiu Marinela
Conversie credite Chf
Conversia creditelor din CHF in lei ci preluare la BT. s-a făcut in vara cu un discont de 18% nu de 22% așa cum apare in articol.

Giurgiu Marinela
Conversie credite Chf
Conversia creditelor din CHF in lei ci preluare la BT. s-a făcut in vara cu un discont de 18% nu de 22% așa cum apare in articol.

maria ionescu
OPFV 2019
BUNA ZIUA! pt plata impozitelor scadente 25.01.2019.programul Anaf ultima versiune 1.3.3 din 28.12.2018 nu preia noile conturi IBAN ale client fost Banc Post:cand apare versiunea cu noile coduri?

ilea
despre banc post
buna ziua ! Am si eu o intrebare cei care au avut credite din 2006 in euro si franci platesc tot asa sau s-a tranferat banii acestia in leiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLa ce banca refinantam un credit ipotecar, pentru a obtine o rata mai mica?

Creditele ipotecare, spre deosebire de creditele de consum, au dobanzi mult mai reduse si mai uniform distribuite intre banci: cele mai mici sunt la CEC Bank si la Banca Transilvania, cu DAE de 5,3%, iar cele mai mari la OTP Bank (DAE de 6,5%) si BRD (DAE de 6,7%), conform clasamentului intocmit detalii

Creditele pentru locuinte si afaceri continua sa creasca, dar cele pentru consum stagneaza

Creditele acordate de banci populatiei pentru cumpararea de locuinte si-au mentinut ritmul lunar de crestere si in octombrie, dupa cum s-a intamplat si cu finantarile pentru firme, ambele tipuri de imprumuturi fiind stimulate de programe guvernamentale cu garantii de stat: Noua Casa (Prima Casa) detalii

Rezultatele financiare comparative ale primelor sapte banci, la finalul T3 2020

Cele mai mari sapte banci romanesti, care detin fiecare cote de piata de peste 6% din activele totale ale sistemului bancar, iar impreuna aproape 77%, au obtinut la finalul trimestrului trei (T3) din 2020 profituri nete cumulate de 4,187 miliarde lei, reprezentand 93% din castigul sistemului detalii

Banca Transilvania si-a diminuat veniturile, dupa ce a permis clientilor sa-si amane ratele la credite fara sa plateasca dobanda la dobanda

Banca Transilvania si-a diminuat veniturile din dobanzi, dupa ce a fost singura banca din Romania care a permis clientilor sa-si amane ratele la credite fara sa plateasca dobanzi, desi OUG 37/2020 ii permitea sa aplice dobanda si pentru dobanzile amanate, adica dobanda la dobanda, asa cum au detalii

Ultimele Comentarii