FONDURI DE INVESTITII | Analiza

Fondurile de Investitii cu Capital de Risc se dezvolta in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-08 11:50

Fondurile de Investitii cu Capital de Risc reprezintŃ un instrument financiar pe termen mediu si lung, care presupune achizitia unei cote din capitalul unei companii, prin realizarea de infuzii de capital ţn cadrul firmelor nelistate pe bursŃ.

Reprezentantii Asociatei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA) au prezentat, in cadrul unei conferinte desfasurate la Bucuresti, cum functioneaza fondurile de investitii si care sunt avantajele acestora (vezi documentele atasate).

SEEPEA a fost fondatŃ la sfÔrsitul anului 2005 de cŃtre trei dintre cele mai importante companii care administreazŃ fonduri din regiune: GED Capital Development (GED), Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Societe Generale Asset Management (SGAM). SEEPEA isi propune sŃ apere interesele jucŃtorilor din domeniul investitiilor de capital din RomÔnia, Bulgaria, Moldova, Serbia, Muntenegru, Macedonia si Albania.

Investitiile ţn Romania ale fondurilor cu capital de risc ar putea ajunge la 220 milioane euro ţn 2007, valoare dublŃ fatŃ de anul trecut, a declarat marti presedintele Asociatiei de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA), Robert Luke, ţn cadrul unei conferinte la Bucuresti.

Anul trecut, fondurile cu capital de risc au investit ţn Romania 110 milioane euro, iar ţn 2005, nivelul investitiilor a fost de 70 milioane euro. Cea mai mare pondere au avut-o institutiile guvernamentale (34,3%), urmate de bŃnci, cu o cotŃ de 19,4% din totalul investitiilor.

╬n Romania, domeniile de interes pentru fondurile cu capital de risc sunt constructiile si materialele de constructii, proprietŃtile rezidentiale, sŃnŃtatea si turismul.

Din 2003 pÔnŃ ţn 2006, sumele colectate de fondurile cu capital de risc au sporit de circa sapte ori. DacŃ ţn 2003 au fost disponibile numai 312 milioane euro pentru toate tŃrile din Europa CentralŃ si de Est, sumele disponibile au crescut la 2,254 miliarde euro ţn 2006.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: AnalizaLa care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus op╚Ťiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calcula╚Ťi pe baza raport─ârilor financiar-contabile trimise la banca central─â de institu╚Ťiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calcula╚Ťi pe baza raport─ârilor financiar-contabile trimise la banca central─â de institu╚Ťiile de credit, detalii

  

Ultimele Comentarii