BANCI | Stirea Zilei

OTP Bank a avut pierderi in ultimul trimestru din 2016, din cauza proceselor cu clientii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-03-06 08:20

OTP Bank Romania a avut in ultimul trimestru din 2016 o pierdere de 1,78 milioane euro (550 milioane forinti), din cauza cheltuielilor cu litigiile pe care le are cu clientii, precum cele aferente legii privind darea in plata si conversia in lei a creditelor in franci elvetieni (CHF).

OTP Bank a primit, pana la finalul lui 2016, un numar de 269 de notificari pentru darea in plata, pentru credite cu o valoare de 83 milioane lei, pentru care banca a facut provizioanele necesare.

Banca a incheiat insa anul trecut cu un profit de 5,34 milioane euro (1,65 miliarde forinti), in crestere cu 12% fata de anul precedent, conform raportului financiar publicat de banca-mama din Ungaria.

Si provizioanele pentru restantele la credite au crescut cu 10% in ultimele trei luni ale anului trecut.

OTP Bank a incasat anul trecut mai putine dobanzi pentru creditele acordate decat anul precedent, din cauza programului de conversie in lei a creditelor in CHF, prin care banca a facut un discount de aproximativ 20% din datoriile clientilor. 

De asemenea, si veniturile bancii din comisioane au fost in scadere in 2016, fata de 2015.

OTP Bank a recunoscut in 2016 credite neperformante de 32 milioane euro, prin write-offs si vanzarea catre firmele de recuperare.

Rata creditelor neperformante, de 17,4%, ramane insa cu mult peste media sistemului bancar, de 9,46% si peste nivelul din 2016, de 16,7%.

Raportul cost/venit s-a imbunatatit semnificativ anul trecut, cu 10 puncte procentuale, la 67,9%, de la 78% in 2015, cand banca a avut cheltuieli suplimentare legate de preluarea Millennium Bank.

Rata de profitabilitate a capitalului (ROE) a crescut cu 1 punct de baza, la 3,7%, dar este cu mult sub media sistemului bancar, de 10,67%.

Rentabilitatea activelor (ROA) a ramas neschimbata, la 0,3%, de asemenea substantial sub media pietei, care a fost 1,10% in 2016.

Activele OTP Bank Romania au scazut in 2016 cu 9%, iar creditele cu 4%. Depozitele clientilor au avansat usor, cu 1%. Raportul credite/depozite a scazut cu opt puncte de baza, la 134%, cu mult peste media sistemului bancar, care a scazut la 79%.

Rata de solvabilitate a OTP Bank Romania a fost de 14,4% in decembrie 2016, sub media sistemului bancar, de 18,33%.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR rezultatele complete ale OTP Bank in 2016

Taguri: lege darea in plata  procese  curs BNR  OTP Bank  dobanzi depozite  BT Pay  darea in plata  credite neperformante  Return on equity (ROE) sistem bancar  YOU BRD  rezultate financiare banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

 



 

Ultimele Comentarii