BANCI | Profil

BCR castiga procesul cu SIF Oltenia, care a contestat fuziunea bancii cu subsidiarele imobiliare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-31 23:02

Tribunalul Bucuresti a respins cererea SIF Oltenia, actionarul minoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), de a nu aproba fuziunea bancii cu subisidiarele sale, BCR Real Estate Managenent SRL (REM) si Bucharest Financial Plazza SRL (BFP), firme care detin in proprietate sediul central al BCR, cladirea din Piata Victoriei, de langa Palatul CEC, precum si majoritatea unitatilor BCR din toata tara.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la instanta superioara, Curtea de Apel Bucuresti.

Solutia pe scurt: "Admite cererea. Dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind fuziunea prin absorbţie, dintre Banca Comercială Română S.A., în calitate de societate absorbantă şi BCR REAL ESTATE MANAGEMENT S.R.L., respectiv BUCHAREST FINANCIAL PLAZZA S.R.L., în calitate de societăţi absorbite, conform Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor B.C.R. S.A. nr. 2.1/23.11.2016, Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor REAL ESTATE MANAGEMENT S.R.L. nr. 3/23.11.2016, Deciziei Asociatului Unic al BUCHAREST FINANCIAL PLAZZA S.R.L. nr.1/23.11.2016 . Dispune publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a a menţiunilor referitoare la fuziune, a actului constitutiv actualizat, precum si a Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor B.C.R. S.A. nr. 2.1/23.11.2016, a Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor REAL ESTATE MANAGEMENT S.R.L. nr. 3/23.11.2016, a Deciziei Asociatului Unic al BUCHAREST FINANCIAL PLAZZA S.R.L. nr.1/23.11.2016. Dispune înregistrarea în registrul comerţului a cuvenitelor menţiuni incluzând şi: dizolvarea societăţilor absorbite, fără a se intra în lichidare, radierea societăţilor absorbite din registrul comerţului, continuarea existenţei societăţii absorbante cu forma juridică actuală, majorarea capitalului social al acesteia, preluarea de către societatea absorbantă a tuturor drepturilor şi obligaţiilor societăţii absorbite, prin transmiterea universală a activelor şi pasivelor acesteia din urmă. Respinge cererea de intervenţie ca neîntemeiată. Respinge cererea petentei B.C.R. S.A. de obligarea a intervenientei la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 30.01.2017."

SIF Oltenia a cerut justitiei sa anuleze si Hotararea AGEA a BCR din data de 23.11.2016, in care s-a aprobat fuziunea, caz care inca nu s-a judecat.

SIF Oltenia nu a raspuns la intrebarile Bancherul.ro privind motivele pentru care a contestat fuziunea.

BCR a precizat urmatoarele: "Fuziunea dintre BCR si REM si BFP reprezinta o simplificare operationala necesara, avand in vedere faptul ca BCR este actionar majoritar in ambele entitati, detinerile fiind de aproape 100%, iar cele doua companii isi desfasoara activitatile comerciale prin intermediul BCR. Activitatile celor doua subsidiare vor fi internalizate, fuziunea contribuind semnificativ la simplificarea structurii grupului BCR si guvernantei corporative."

Ca efect al fuziunii, BCR a facut actionarilor minoritari o oferta de cumparare a actiunilor detinute de acestia, la un pret care va fi evaluat de Deloitte Consultanta SRL, conform deciziei Oficiului Registrului Comertului, raportul de evaluare avand termen de depunere 28 februarie 2017.

SIF Oltenia detine 6,2973% din actiunile BCR, echivalentul a aproximativ 90 de milioane de euro, in timp ce Erste Bank, actionarul majoritar, are 93,5783% din capitalul celei mai mari banci romanesti.

Alti actionari persoane fizice mai detin 0,1229% din actiuni, iar alti actionari persoane juridice au 0,0015%, SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana cu o actiune fiecare.

SIF Oltenia a ramas singura dintre cele cinci SIF-uri care nu a acceptat, in 2011, oferta Erste Bank de a-si vinde detinerea la BCR. De atunci, Erste Bank a incercat de mai multe ori sa negocieze cu SIF Oltenia preluarea actiunilor acesteia, dar fara succes.

Taguri: procese  SIF Oltenia  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Tribunalul Bucuresti  card euro  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilAlpha Bank a obtinut un profit net de 33 milioane euro in 2022

Alpha Bank a anuntat ca profitul net in 2022 a ajuns la nivelul de 33 milioane de euro, "reflectând atât o performanță comercială notabilă, cât și o gestionare eficientă a riscurilor", conform unui comunicat de presa. Comunicatul Alpha Bank: Rezumatul rezultatelor Alpha Bank Romania pentru anul 2022: performanță comercială și financiară solidă În anul 2022, Alpha Bank Romania a continuat să își mențină angajamentul față de clienții săi și să sprijine economia românească, în pofida mediului macroeconomic provocator, înregistrând, totodată, o performanță comercială și financiară solidă: • Portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a detalii

Patria Credit imprumuta firmele cu angajati de etnie roma

REDI ECONOMIC DEVELOPMENT SA și Patria Credit IFN S.A. anunță semnarea unui parteneriat local unic pentru finanțarea și incluziunea antreprenorilor romi, cu precădere agricultori, din micile comunități rurale din țară, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Prin detalii

BT Trade, aplicatia pentru tranzactii cu actiuni pe bursa

 BT Trade este cel mai simplu mod de a deschide un cont de tranzacționare.  Aplicația de mobil oferă acces la piața de capital românească și la aproape 30 de piețe internaționale.  Prin BT detalii

Profitul BCR a crescut cu 24% in 2022, la 1,7 miliarde lei

BCR a obtinut un profit net de 1,7 miliarde lei in 2022, in crestere cu 24% fata de anul anterior, datorita avansului puternic al creditarii si a dobanzilor mai mari, a anuntat banca intr-un comunicat. "Venitul net din dobânzi a crescut cu 21,7% detalii