BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania a majorat dobanzile si comisioanele la creditele de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-02 22:38

Banca Transilvania (BT) a majorat, la finalul acestui an, dobanzile si comisioanele la creditele de nevoi personale, costul imprumuturilor fiind acum mai mare si in urma cresterii indicilor de referinta ROBOR.

Astfel, dobanda la creditele de nevoi personale cu dobanda fixa a fost majorata cu aproape un punct procentual, de la 10% la 10,9%. Pentru clientii care incaseaza salariul intr-un cont al bancii, dobanda a fost majorata mai putin, cu 0,65 puncte, de la 9,25% la 9,90%.

Costul total al unui imprumut standard, reflectat de DAE (dobanda anuala efectiva) a crescut astfel de la 10,94% la 11,94%. Rata lunara a crescut de la 424 la 433 lei iar suma totala de plata de la 25.696 lei la 26.231 lei, conform Calculatoruldecredite.ro.

In cazul clientilor care-si incaseaza salariul la BT sau isi refinanteaza creditul de la alta banca, DAE a crescut de la 9,65% la 10,36%, rata lunara s-a majorat de la 417 lei la 423 de lei iar suma totala de plata la finalul creditului de la 25.009 lei la 25.390 lei.

Si dobanda variabila a fost majorata

BT a majorat cu un sfert de punct procentual (0,25%), de la 8,5% la 8,75%, si dobanda la creditele de nevoi personale standard cu dobanda variabila, indexate la ROBOR la 6 luni.

In cazul clientilor care incaseaza veniturile intr-un cont al bancii sau care-si refinanteaza un imprumut de la alta banca, dobanda pentru acelasi tip de credit a crescut de la 7,5% la 7,75%.

De asemenea, a fost adaugat un comision de analiza dosar de 100 de lei, comision care nu se aplica in cazul clientilor care-si incaseaza salariul intr-un cont BT si in acelasi timp isi refinanteaza creditul de la o alta banca.

In acelasi timp, indicele ROBOR la 6 luni a crescut la finalul ultimului trimestru din acest an cu 0,19%, de la 0,92% la 1,11%, astfel ca in total dobanda la un credit a crescut cu 0,44%, adica aproape o jumatate de punct.

Costul total al unui imprumut standard, reflectat de DAE (dobanda anuala efectiva) a crescut astfel de la 10,31% la 10,79%, rata lunara a urcat de la 419 la 423 de lei iar suma totala de plata la finalul creditului s-a majorat de la 25.355 lei la 25.613 lei.

In cazul clientilor care-si incaseaza salariul intr-un cont BT, DAE a crescut de la 8,75% la 9,25%. Rata lunara a urcat de la 409 lei la 411 lei iar costul total de la 24.573 lei la 24.818 lei.

Taguri: credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  BT  Banca Transilvania  comisioane cont bancar  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite nevoi personale  Viva Credit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiArticole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania

Am vazut doua articole tip reclama mascata in doua reviste celebre: Readers Digest din Statele Unite (a fost odata cea mai citita din lume, prezenta si la noi in a doua parte a anilor 2000) si Ziarul Financiar. Articolul din editia americana a Readers Digest se detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 10%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 10%, echivalentul a 343 milioane lei, la 3,7 miliarde lei, in primul trimestru din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Impozitul pe profit platit statului de detalii

Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

  

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii