BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania a majorat dobanzile si comisioanele la creditele de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-02 22:38

Banca Transilvania (BT) a majorat, la finalul acestui an, dobanzile si comisioanele la creditele de nevoi personale, costul imprumuturilor fiind acum mai mare si in urma cresterii indicilor de referinta ROBOR.

Astfel, dobanda la creditele de nevoi personale cu dobanda fixa a fost majorata cu aproape un punct procentual, de la 10% la 10,9%. Pentru clientii care incaseaza salariul intr-un cont al bancii, dobanda a fost majorata mai putin, cu 0,65 puncte, de la 9,25% la 9,90%.

Costul total al unui imprumut standard, reflectat de DAE (dobanda anuala efectiva) a crescut astfel de la 10,94% la 11,94%. Rata lunara a crescut de la 424 la 433 lei iar suma totala de plata de la 25.696 lei la 26.231 lei, conform Calculatoruldecredite.ro.

In cazul clientilor care-si incaseaza salariul la BT sau isi refinanteaza creditul de la alta banca, DAE a crescut de la 9,65% la 10,36%, rata lunara s-a majorat de la 417 lei la 423 de lei iar suma totala de plata la finalul creditului de la 25.009 lei la 25.390 lei.

Si dobanda variabila a fost majorata

BT a majorat cu un sfert de punct procentual (0,25%), de la 8,5% la 8,75%, si dobanda la creditele de nevoi personale standard cu dobanda variabila, indexate la ROBOR la 6 luni.

In cazul clientilor care incaseaza veniturile intr-un cont al bancii sau care-si refinanteaza un imprumut de la alta banca, dobanda pentru acelasi tip de credit a crescut de la 7,5% la 7,75%.

De asemenea, a fost adaugat un comision de analiza dosar de 100 de lei, comision care nu se aplica in cazul clientilor care-si incaseaza salariul intr-un cont BT si in acelasi timp isi refinanteaza creditul de la o alta banca.

In acelasi timp, indicele ROBOR la 6 luni a crescut la finalul ultimului trimestru din acest an cu 0,19%, de la 0,92% la 1,11%, astfel ca in total dobanda la un credit a crescut cu 0,44%, adica aproape o jumatate de punct.

Costul total al unui imprumut standard, reflectat de DAE (dobanda anuala efectiva) a crescut astfel de la 10,31% la 10,79%, rata lunara a urcat de la 419 la 423 de lei iar suma totala de plata la finalul creditului s-a majorat de la 25.355 lei la 25.613 lei.

In cazul clientilor care-si incaseaza salariul intr-un cont BT, DAE a crescut de la 8,75% la 9,25%. Rata lunara a urcat de la 409 lei la 411 lei iar costul total de la 24.573 lei la 24.818 lei.

Taguri: credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  BT  Banca Transilvania  comisioane cont bancar  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite nevoi personale  Viva Credit  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele online ale IFN-urilor supraindatoreaza populatia: o problema in atentia BNR

Bancherul.ro si Reclamatiibanci.ro au primit in ultima perioada mai multe sesizari de la cititori care se plang ca au ajuns supraindatorati, dupa ce au putut obtine mai multe imprumuturi online de la IFN-uri, desi aveau deja de platit rate care depaseau detalii

Cum "se pescuiesc” 5.000 de euro de pe un card, printr-o frauda online, iar banca spune ca e vina clientului

„Mi-am deschis un cont la banca, cu card atasat, dar fara sa fiu atentionat cu privire la riscul fraudelor online, denumite phishing”, ne-a transmis un cititor. Iata ce a patit. Dupa cateva zile de la deschiderea contului, a primit un e-mail care parea de la banca, detalii

Cu cat s-a scumpit un credit ipotecar?

Costul unui credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte a crescut cu 2,5 procentuale in acest an, dupa ce Banca Nationala a Romanei (BNR) a majorat dobanda mult mai mult, cu 4,75 puncte, de la 2% in ianuarie la 6,75% in noiembrie. Concret Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul detalii

Care sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking?

George BCR, First Bank si ING Home Bank sunt cele mai apreciate aplicatii de mobile banking, conform evaluarilor din magazinele online de unde se pot descarca: Google Play pentru telefoane cu Adroid si App Store pentru divaisuri iPhone. Notele primite de detalii

  

Ultimele Comentarii