Curtea Constitutionala a respins o lege utila, dar prost facuta de Alina Gorghiu, care urmarea sa stopeze abuzurile bancilor si executorilor judecatoresti in cadrul executarilor silite prin poprire
Autor: Bancherul.ro
2016-11-29 17:15
Curtea Constitutionala a respins astazi o lege initiata de sefa PNL, Alina Gorghiu, care urmarea sa stopeze abuzurile executorilor judecatoresti si bancilor in cadrul procedurilor de executare silita prin poprirea salariilor si conturilor bancare, considerand ca aceasta incalca dreptul de proprietate.
Curtea Constitutionala a admis astfel sesizarea de neconstitutionalitate a legii facuta de Guvernul condus de Dacian Ciolos, desi acesta a fost ales de Gorghiu sa fie viitorul premier daca PNL va castiga alegerile.
Scopul legii a fost acela de evitare a situatiilor frecvente in care celor executati silit li se retin mai multi bani din salariu decat maximul prevazut de lege (o treime pentru o datorie si jumatate pentru mai mult datorii, conform Codului de procedura civila).
Asta pentru ca executorii judecatoresti infiinteaza popririle atat la locul de munca al celor executati silit, cat si pe conturile bancare ale acestora, astfel ca deseori apar situatii in care pentru aceeasi poprire se retine de doua ori din salariu: odata de catre angajator iar ulterior de banca, in lipsa unei comunicari intre cele doua.
Sa luam un exemplu concret, al unui angajat cu un salariu de 2.000 de lei, incasat pe un card bancar, caruia i se infiinteaza o poprire pentru plata unei datorii.
Executorul judecatoresc trimite poprirea atat la locul de munca al angajatului cat si la banca unde acesta are cardul de salarii. Firma angajatoare decide sa respecte ordinul executorului si retine o treime din salariu, conform Codului de procedura civila, adica 660 de lei, iar restul sumei, respectiv 1.340 de lei, o vireaza pe cardul bancar.
Banca primeste si ea instiintarea de proprire si decide sa-i dea curs, la randul ei, astfel ca retine si ea o treime din cei 1340 de lei, astfel ca salariatul mai ramane cu 898 de lei, adica doua treimi din salariu, in loc de maxim o treime, cum prevede legea.
Astfel de cazuri sunt frecvente, dupa cum rezulta si din plangerile primite pe site-ul Reclamatiibanci.ro. (vezi aici detalii)
O lege prost facuta
Toate aceste abuzuri privind popririle au ajuns si la urechile parlamentarilor, care au initiat un proiect de lege, semnat chiar de sefa PNL, Alina Gorghiu, prin care se incearca tocmai evitarea acestor probleme, prin obligarea executorilor judecatoresti sa-si asume niste responsabilitati suplimentare in cadrul procedurilor de poprire.
Astfel, legea adoptata de Parlament prevede ca "executorii judecătoreşti sunt obligaţi să se asigure, pe tot parcursul executării, că acelaşi titlu executoriu nu este pus în executare atât la locul de muncă şi/sau de plată al debitorului, cât şi la conturile sale bancare."
Din aceasta prevedere a legii se intelege insa altceva decat au avut in vedere initiatorii legii si anume faptul ca executorii judecatoresti nu mai pot pune poprire pe conturile bancare, daca au pus deja poprire la locul de munca, ceea ce poate fi considerata ca fiind o restrangere a dreptului unui creditor la recuperarea datoriilor. Asta pentru ca in intr-un cont bancar o persoana poate avea bani si din alte surse, nu doar din salariu, iar lege prevede ca acesti bani se pot retine in intregime, in vederea achitarii datoriilor.
Textul legii ar fi trebuit sa sune astfel: “Executorii judecatoresti sunt obligati sa se asigure, pe tot parcursul executarii, ca debitorului executat silit nu i se retine, la locul de munca si din conturile bancare, o suma mai mare decat maximul prevazut de lege”.
Prin limitarea dreptului executorului de a urmari debitorul atat la locul de munca cat si in conturile bancare se incalca, evident, dreptul de proprietate aferent unui titlu executoriu.
Iata cum o lege utila, dar prost facuta, adica neclar formulata, ajunge sa nu se poata aplica si sa se intoarca in Parlament, iar abuzurile bancilor si executorilor judecatoresti sa poata continua.
Comunicatul Curtii Constitutionale
În ziua de 29 noiembrie 2016, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate a Legii privind unele măsuri de efectuare a reținerilor din veniturile obținute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă în baza unor titluri executorii, sesizare formulată de Guvernul României.
În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia şi a constatat că Legea privind unele măsuri de efectuare a reţinerilor din venituri obţinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de muncă în baza unor titluri executorii este neconstituţională, în ansamblul său.
Curtea a reţinut că înlăturarea posibilităţii de valorificare pe calea executării silite a unui titlu executoriu prevăzut de lege, altul decât o hotărâre judecătorească, pune creditorul obligaţiei consacrate de titlul în cauză în situaţia de a pierde dreptul de proprietate, în substanţa sa, ceea ce determină încălcarea prevederilor art.44 alin.(2) din Constituţie, teza referitoare la garantarea şi ocrotirea în mod egal a dreptului de proprietate privată.
Mai mult, lipsa de claritate, precizie şi previzibilitate a întregului act normativ supus controlului de constituţionalitate aduce atingere prevederilor constituţionale cuprinse în art.1 alin.(5) referitoare la principiul legalităţii.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Preşedintelui României, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi prim-ministrului.
Taguri: Curtea Constitutionala TBI Bank poprire executori judecatoresti Executare silita
Comentarii
Radupoprire la sursa
Pai normal ca a respins-o, legea limiteaza poprirea la sursa, adica la angajator. Contul din banca nu mai este sursa venitului, este o destinatie a venitului, poate fi executat integral.
gepedo
Dezinformare, manipulare......
Bai, noaptea mintii.....nu stiu cat o sa mai dureze iubirea dintre pnl si ciolos. Deja citesc ca lantul de iubire scartaie, nu stiu cum sa-l imparta. PNL e invatat cu schimbarile, deoarece pentru alegerea, desemnarea primarului in capitala, au inlocuit 4 meseriasi, ca in constructii. Cred ca nu e tarziu sa-l puna pe Ciolos pe tusa, si sa desemneze un alt candidat potent, pe care noi sa il acceptam. Pana acum, Ciolos a actionat doar impotriva propriului popor. "Cumintenia" a pus capac, s-a dovedit ca acest guvern are o calitate de a nu fi prea penali, dar are si un mare defect - e unul prost (schimbarea a "n" ministri intr-un an, spune multe).
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Opinie
Bogdan Neacsu, CEC Bank: dupa un deceniu de scadere, intermedierea financiara a crescut in 2021
Discursul presedintelui CEC Bank, Bogdan Neacsu, la prima ediţie a "Forumului educaţiei financiare" desfasurat azi la ASE, unde au mai participat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR și Klaus Iohannis, președintele României: "Este o mare detalii
Conferinta Solutii pentru finantarea companiilor - editia a II-a
Conferinta "Soluții pentru finanțarea companiilor, ediția a II-a", organizata de Bancherul.ro și revista Club Antreprenor, are loc marți, 19 aprilie 2022.
Partenerii evenimentului sunt:
- Banca Nationala a Romaniei (BNR)
- detalii
Sondaj: situatia financiara a romanilor s-a inrautatit
Jumătate dintre români (49,4%) consideră că situația lor financiară din acest an s-a înrăutățit față de anul trecut, iar 43% estimează că o vor duce mai rău în perioada următoare, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul detalii
Seful PSD raspandeste panica unei crize economice si propune, surprinzator, amanarea ratelor la credite
Marcel Ciolacu, seful PSD, partidul din coalitia de guvernamant, a facut declaratii surprinzatoare, privind o potentiala criza economica in Romania, din cauza razboiului din Ucraina. "Este posibil sa avem o criza economica, fara doar si poate, am avut si cu comisarul european pe detalii
- Pentru ca Raiffeisen nu se retrage din Rusia, unii clienti spun ca se muta la alte banci
- Ce spune BNR despre curs, inflatie, dobanzi, in contextul razboiului din Ucraina
- BNR ar putea creste dobanda cu un sfert de punct, la 2,25%
- Perspectiva de rating a Garanti BBVA Romania a fost imbunatatita
- Banca Cehiei creste dobanda de referinta la 4,5%, inflatia fiind 9%
- Cum se cofinanteaza proiectele prin fonduri europene in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Sub-Masura 6.4
- Bancile nu sunt pregatite pentru transformarea ESG
- BNR va creste dobanda la 2,25%, anticipeaza economistii Erste Group
- Accesul la finantare afecteaza in cea mai mica masura firmele, arata un sondaj BNR
- Vom avea recesiune in ultimul trimestru din 2021, considera analistii OTP Bank
Topuri Banci
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
- Topul bancilor cu cele mai mici comisioane la contul curent cu card si online banking
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Concursul de educatie financiara European Money Quiz si-a stabilit castigatorii
- Club online de educatie financiara pentru liceeni
- Creditele acordate de banci, record al ultimilor 12 ani
- Stiai ca daca transferi bani pentru altii, chiar fara sa vrei (involuntar), risti sa faci inchisoare?
- Bancile saluta adoptarea legislatiei privind identificarea persoanelor prin mijloace video
ROBOR
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
- ROBOR 3 luni (date statistice pe perioada 1995-2019, conform BNR)
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, in crestere cu peste 70% dupa primele trei luni ale anului
- Deficitul contului curent a crescut cu 56% in primele doua luni ale anului
- Deficitul contului curent - 815 milioane euro, dupa prima luna a anului
- Deficitul contului curent la 11 luni a depasit nivelul prognozat pentru intregul an
- Finantarea verde in Romania reprezinta doar 4% din totalul creditarii, arata o analiza a BNR
Legislatie
- Codul de procedura civila republicat, actualizat
- Protectia datelor personale: intrebari si raspunsuri frecvente publicate de ANSPDCP
- Cat este salariul minim net in 2022: 1.524 de lei
- OUG 50/2010 actualizata privind contractele de credit pentru consumatori
- OUG 52 din 2016 actualizata privind contractele de credit imobiliare si modificarea OUG 50/2010
Analize economice
- Deficitul contului curent in crestere cu 84%. Datoria externa, redusa fata de finalul anului trecut
- Deficit comercial record in aprilie 2022, in crestere anuala cu 63%
- Vanzarile cu amanuntul, +5% in prima treime a anului, dar se profileaza un trend descendent
- Romania, cea mai slaba performanta la nivel regional in comert exterior pe T1 2022
- Datoria publica, trecuta de 50% din PIB doar pe date operative
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Reclamatii Credit Europe Bank - solutionarea alternativa a litigiilor
- Cei care amana ratele la credite vor plati ulterior dobanda la dobanda, adica mai mult
- Cardurile BCR sunt din material reciclat
- Unicredit: schimburile valutare la bancomate nu pot fi procesate
- Cum fac o reclamatie la BCR?
Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
- Legalitatea prelucrarii datelor personale de catre Biroul de Credit
- Care sunt bancile si IFN-urile care-si raporteaza clientii la Biroul de Credit?
Ministerul Finantelor
- Cum gasesc contul IBAN al ANAF in care platesc Declaratia Unica?
- Declaratia unica se depune pana la 25 mai, inclusiv
- Datoria publica, trecuta de 50% din PIB pe date operative: care sunt consecintele
- Noi programe de finantare: IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct, Innovation
- Programul Noua casa 2022: care sunt conditiile de creditare
Procese
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
- Taxa de reziliere a abonamentului Vodafone inainte de termen este ilegala (decizia definitiva a judecatorilor)
- ANAF trebuie sa plateasca BCR Leasing dobanzi fiscale de 6,7 milioane lei, pentru obligatii suplimentare de plata a TVA anulate de justitie
- Clauzele abuzive din contractele de credit nu au termen de prescriptie, deci pot fi constatate oricand, chiar si dupa plata creditelor, a decis CJUE
Stiri economice
- Inflatia a urcat la 14,5% in mai 2022, in pofida celui mai mic avans al preturilor din ultimele trei luni
- Care este valoarea CASS (Contributia la Asigurari Sociale de Sanatate) pentru Declaratia Unica 2022?
- PIB-ul din T1 2022, estimat in crestere cu 6,5%, o surpriza majora!
- Termeni si conditii de utilizare Google AdSense Online
- Deficit public de 1,19% din PIB dupa primul trimestru din 2022. Ajustarea bugetara s-a topit vizibil
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Statistici
- INS: Veniturile romanilor au crescut anul trecut cu 10%. Banii de mancare, redistribuiti cu precadere spre locuinta, transport si haine
- Inflatia anuala - 13,76% in aprilie 2022 si va ramane cu doua cifre pana la mijlocul anului viitor
- Deficitul bugetar, deja 0,72% din PIB in februarie 2022
- Datoria publica, majorata la 48,9% din PIB in 2021
- Dobanda pe termen lung a obligatiunilor romanesti a crescut la 5,60% in februarie 2022
Noutati BCE
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
- BCE recomanda bancilor sa nu plateasca dividende
- Modul de functionare a relaxarii cantitative (quantitative easing – QE)
- Dobanda la euro nu va creste pana in iunie 2020
- BCE trebuie sa fie consultata inainte de adoptarea de legi care afecteaza bancile nationale
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
- FGDB explica modul de aplicare a procedurii de recapitalizare interna a unei banci cu depozitele negarantate ale clientilor (bail-in)
CSALB
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
- Rolul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) in sustinerea stabilitatii financiare
- CSALB recomanda bancilor sa nu mai claseze cererile incomplet documentate pentru solutionarea amiabila a litigiilor
- CSALB: bancile s-au impacat in acest an cu 445 de clienti nemultumiti, care au primit concesii in valoare de 1,2 milioane euro
- In ce conditii te poate ajuta banca, atunci cand ai o problema cu creditul - sfaturi de la CSALB
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
First Bank
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
- Cetatenii americani din Romania pot incasa cecurile de asistenta financiara pentru COVID-19 doar la First Bank
- First Bank finalizeaza achizitia Bank Leumi Romania
Noutati BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
- Banca Transilvania and EBRD become majority shareholders of Victoriabank in Moldova
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Noutati Comisia Europeana
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
- Council of the European Union statement on Bulgaria path towards ERM II participation
Institutul National de Statistica
- Productia industriala din aprilie 2022, sub nivelul din urma cu sase ani
- Inflatia industriala a scazut, dar transmiterea in preturile la consumator continua
- Puterea de cumparare a salariului mediu - pe plus in T1 2022, in pofida inflatiei
- Deficitul comercial, majorat cu 34% in T1 2022, dupa ce importurile lunare au trecut pragul de 10 miliarde euro
- ”Inflatia industriala”, majorata la peste 51%, dupa un avans de sapte procente in martie 2022
Informatii utile asigurari
- Asigurari de viata: crestere de 18% in 2021
- Dosarele de dauna City Insurance se pot depune la FGA (Fondul de Garantare a Asiguratilor)
- Transilvania Broker de Asigurare ofera comsionul digital
- Doar 1,8 milioane de locuinte dintre cele peste 9 milioane sunt asigurate
- Regulile privind incheierea asigurarii auto RCA online
ING Bank
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
- ING Bank anunta rezultatele financiare la 9 luni 2021: creditarea si profitul cresc substantial
- Cum se face o reclamatie la ING Bank?
Ultimele Comentarii
-
inchidere cont ING din Home Bank
Se poate inchide astfel contul ING din Home Bank: accesează meniul ultimului cont curent, ... detalii
-
Cum pot sa închis contul ING in euro direct din homebank?
... detalii
-
credit ipotecar
ma intereseaza un credit pe firma cu achizitie ... detalii
-
.
Instituțiile bancare sint cei mai mari hoti prostesc clientii sa isi faca credite după care ... detalii
-
jktlbl
baaaa, platiti baa oameni capabili sa remedieze problema you brd, nu ma refer la personal ci la ... detalii