BANCI | Profil

Veneto Banca a avut pierderi de 41,3 milioane euro in 2015

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-06-13 08:22

Veneto Banca, fosta Italo-Romena, o mica banca italiana cu 313 angajati (261 cu contracte full-time) si 22 de unitati, specializata in finantari pentru firme, cu preponderenta cele italiene, a acumulat in ultimii trei ani pierderi de aproape 90 de milioane de euro, din cauza creditelor neperformante acordate firmelor. In 2015, pierderea s-a ridicat la 41,3 milioane euro.

O alta subsidiara din Romania a Veneto Banca, un vehicul special destinat investitiilor imobiliare, Immobiliare Italo Romena, a inregistrat in 2015 pierderi de 18,5 milioane euro. In consecinta, capitalul social al firmei a fost majorat tot anul trecut cu 15,1 milioane euro.

Veniturile din dobanzi ale Immobiliare Italo Romena au fost de 664.000 de euro in 2015.

Banca si-a schimbat in 2014 structura juridica, devenind din persoana juridica romana, Banca Italo-Romena, o sucursala a bancii-mama Veneto Banca.

Veneto Banca detine active in jurul a 4,5 miliarde lei, reprezentand 1,2% din totalul activelor sistemului bancar, fiind pe locul 15 in topul bancilor dupa active.

Banca dispunea si de un numar de 311 contracte de leasing in valoare de 34,3 milioane euro, preluate de la fosta Italo Romena Leasing, care a fuzionat cu Immobiliare Italo Romena SRL. O pondere de 44% dintre contracte sunt de tip auto si vehicule industriale si 18% sunt imobiliare, 37% fiind de tipul instrumental assets.

Banca dispunea la finalul lui 2015 si de titluri de stat (active financiare disponibile pentru vanzare – AFS) in valoare nominala de 13,2 milioane euro si o valoare contabila de 14,5 milioane euro.

Rezervele minime obligatorii la BNR aveau o valoare de 90,5 milioane euro.

Taguri: credite neperformante  Garanti BBVA Credite de Consum  card euro  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBT Property preia Funshop Park Turda

Fondul Imobiliar de Investiții Alternative BT Property a achiziționat Funshop Park Turda (Cluj) de la grupul polonez Scallier, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Tranzacția marchează intrarea fondului pe piața de retail, unde are ca obiectiv detalii

Garanti BBVA a obtinut un profit de 177 milioane lei in 2023

Garanti BBVA România a înregistrat în 2023 un profit net de 177 milioane lei și venituri operaționale de 521 milioane lei. Cu aceste rezultate, banca și-a atins cu succes obiectivele stabilite pentru anul precedent, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Banca Transilvania are cresteri anuale de 2 cifre

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, a inregistrat in primul trimestru al anului cresteri anuale de 2 cifre: - tranzactiile (transferuri, plati, retrageri si depuneri de numerar etc.) au crescut cu 35% - creditele noi s-au majorat cu detalii

CEC Bank acorda firmelor credite garantate de stat, prin Programul IMM Plus

• În anul 2023, în cadrul Programului IMM Invest Plus (IMM Invest Romania, Agro IMM Invest, IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct, Innovation), au fost acordate peste 1.400 de finanțări, în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de detalii

  

Ultimele Comentarii