BANCI | Profil

Bancpost devine a doua banca, dupa Raiffeisen Bank, care majoreaza avansul la creditele ipotecare, din cauza legii privind darea in plata a caselor ipotecate; ambele au multe credite in franci elvetieni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-02-12 13:42

Bancpost devine a doua banca, dupa Raiffeisen Bank, care a luat decizia de a majora avansul pentru creditele imobiliare, din cauza legii privind darea in plata a caselor ipotecate.

Bancpost este una dintre bancile cu cele mai multe credite in franci elvetieni (CHF), alaturi de Raiffeisen Bank, banci care ar putea fi cele mai afectate daca se adopta legea in prima forma, din cauza faptului ca valoarea creditelor in CHF a crescut substantial dupa izbucnirea crizei, cand francul s-a apreciat cu 80% fata de leu, in multe cazuri peste valoarea locuintelor ipotecate.

De altfel, legea darii in plata este sustinuta puternic de grupurile de lobby si de diverse asociatii care s-au luptat, fara succes, sa determine banci precum Raiffeisen Bank sau Bancpost sa lanseze programe de conversie a creditelor din franci in lei, cu un discount important, de cel putin 25%, dupa modelul aplicat de Banca Transilvania la clientii Volksbank.

Raiffeisen Bank a majorat avansul la creditele imobiliare in lei de la 15% la 35% iar Bancpost de la 15% la 33%, ambele banci dand vina pentru decizia luata pe legea darii in plata. La creditele ipotecare in euro, avansul a fost majorat de la 25% la 40% in cazul Raiffeisen Bank si 43% la Bancpost.

Bancpost a crescut si avansul pentru creditele de consum garantate cu ipoteca, care se acorda doar in lei, pe o perioada de maxim 5 ani, de la 23% la 43%.

In privinta creditelor Prima Casa, niciuna dintre banci nu a luat inca vreo decizie, singura schimbare fiind la Alpha Bank, care a scos creditul de pe site si se pare ca a sistat acordarea acestor credite. Reprezentantii bancii nu au raspuns la intrebarile trimise de Bancherul.ro.

In schimb, Bancpost a raspuns astfel: Proiectul legii “darea in plata” determina schimbarea profilului de risc asociat produsului de creditare, prin trecerea de la creditarea personala, sustinuta de o garantie reala imobiliara, la un produs de finantare a activelor. In acest sens, suntem datori sa actionam in spiritul reglementarilor prudentiale pentru administrarea riscului. In ceea ce priveste programul Prima Casa, Bancpost monitorizeaza in mod constant contextul de piata, urmand ca, in functie evolutia proiectului legislativ, sa reanalizam implicarea in cadrul programului.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilProgramul BRD in 30 noiembrie si 1 decembrie

Miercuri, 30 noiembrie si joi, 1 Decembrie 2023, unitățile BRD vor fi închise, conform unui anunt al bancii, in care se adauga: Sunt exceptate agențiile din centrele comerciale, al căror program va fi stabilit prin adaptarea orarului standard la cel al centrelor comerciale. Echipa Centrului de contact al băncii este disponibilă miercuri și joi, între orele 9:00 și 19:00. În afara programului de mai sus, prin Contact Center vor fi în continuare disponibile non-stop următoarele servicii:
• opțiunile automate de consultare sold/operațiuni
• serviciile de urgență pentru posesorii de detalii

Banca Transilvania finanteaza jumatate din sectorul medical

Banca Transilvania, cel mai mare finanțator al sectorului medical, susține peste 60.000 de medici și business-uri medicale, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: BT a contribuit semnificativ la dezvoltarea sistemului de sănătate privat românesc mai ales în detalii

Sondaj: doar 27,7% dintre români au beneficiat de creșteri salariale in acest an

Doar 27,7% dintre români au beneficiat de majorări salariale pe parcursul acestui an, 47,1% dintre aceștia au beneficiat de creșteri de salarii de până la 5%, iar 36,8% - de majorări între 5% și 10%, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în detalii

SRL-urile si PFA-urile cu cont la Banca Transilvania pot sa-si completeze online declaratia unica pentru actionari

Pachetul Primul An Gratuit de la Banca Transilvania vine cu un beneficiu nou pentru antreprenori: posibilitatea de a completa online, prin SOLO, Declarația unică pentru ANAF, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: PFA-urile și SRL-urile care lucrează cu BT beneficiază de acest serviciu gratuit în primul an datorită parteneriatului dintre Banca Transilvania și SOLO Fintech, companie care oferă servicii 100% digitale pentru administrarea unui PFA. Declarația unică este formularul prin care PFA-urile și acționarii SRL-urilor își declară câștigurile și, pe baza acestora, impozitul și contribuțiile sociale. Pașii necesari pentru a beneficia de serviciul SOLO: - Accesarea platormei www.solo.ro;
- Completarea detalii

  

Ultimele Comentarii