Profile Bancheri din RomaniaHoria Ciorcila

presedintele Consiliului de Administratie

Horia Ciorcila est presedintele Consiliului de Administratie la Banca Transilvania


Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania, achitat de tribunal pentru acuzatiile de manipulare a Bursei

Care au fost acuzatiile aduse de DIICOT presedintelui Bancii Transilvania si directorului Bank of Cyprus, trimisi in judecata pentru manipularea pietei de capital

Interviu:
Ciorcila a cumparat, in ultima saptamana, 400.000 de actiuni, pentru care a platit circa 100.000 de euro, in timp ce Rekkers a cumparat doar 20.000 de actiuni, cu circa 5.000 de euro, iar Silaghi este fondator si membru al Consiliului de Administratie din anii ‘95-’96. Silaghi detine circa 1,8% din actiunile bancii clujene.

“M-am uitat la evolutia raportului euro-dolar, am luat in calcul faptul ca in acest an vom incasa banii din vanzarea BT Asigurari si faptul ca tintele pentru 2007 ale BT vor fi consistent depasite. Avand aceste informatii, mi-am spus ca actualul pret al actiunilor BT este foarte bun, asa ca am luat decizia sa cumpar”, a declarat pentru Business Standard Ciorcila.

Clujeanul este cel mai important actionar individual al bancii, detinand un pachet de aproape 5% din actiuni (4,9999%), potrivit raportului anual pe 2006. El a fondat, alaturi de alti actionari, in 1994, Banca Transilvania, fiind si unul dintre artizanii succesului de piata al institutiei.

Horia Ciorcila este si unul dintre fondatorii afacerii de televiziune prin cablu Astral, care a fost cumparata in 2005 de catre grupul american UPC pentru 400 milioane de dolari.

“Cele doua acorduri de imprumut semnate azi cu BERD ne vor permite sa continuam strategia noastra de sustinere si incurajare a IMM-urilor intr-un sector nou, cel al eficienţei energetice, dar si pentru cresterea generala a acestora. Suntem bucurosi sa continuam colaborarea devenita traditie cu BERD, actionarul nostru semnificativ si finantator al proiectelor BT pe termen mediu si lung”, declara Horia Ciorcila, Preşedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania.

BERD imprumuta cu 30 mil. euro Banca Transilvania, pentru a-i permite sa continue sustinerea IMM-urilor

Vezi si alte profile - Banca Transilvania
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii