Profile Bancheri din RomaniaMirela Iovu

Director – Vicepresedinte al Comitetului de Directie

Cu o experienta de aproape 22 de ani in sistemul bancar (dintre care 14 ani in functii de conducere), doamna Mirela Iovu s-a alaturat echipei de conducere a CEC Bank, in calitate de vicepresedinte, in 2008, avansand in aceasta pozitie din cea de director al Directiei Juridice si de Conformitate din cadrul Bancii.

In prezent, este doctorand al Scolii doctorale a Facultatii de Drept Bucuresti, fiind licentiata in stiinte juridice a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. De asemenea, este Master of Business Administration (MBA) de la City University of Seattle, SUA si a obtinut o diploma postuniversitara de profesionist in Guvernanta, Risc si Conformitate - ICA Professional Postgraduate Diploma in Governance, Risk and Compliance - de la International Compliance Association (ICA) in cooperare cu The Univesity of Manchester-Manchester Business School.

Doamna Iovu a urmat mai multe cursuri si stagii de specializare la nivel national si international in domenii diverse, precum medierea si alte metode de solutionare alternativa a disputelor, conformitate, guvernanta interna, administrare riscuri, piete de capital, restructurare financiara si de afaceri, NPL workout, antifrauda, business intelligence, si recent, GDPR, digital banking & disruptive tehnologies.

Doamna Iovu este si un membru activ in cadrul mai multor comisii tehnice ale Asociatiei Romane a Bancilor iar din mai 2007 este reprezentantul comunitatii bancare ca membru permanent in Grupul de Suport Juridic al European Payment Council (EPC) pe proiectul Single European Payment Area (SEPA). Este vicepresedinte al Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, membru fondator si secretar general al Ligii Europene pentru Cooperare Economica – ELEC ROMANIA , precum si membru in multe alte organizatii neguvernamentale, profesionale dar si un participant activ in grupuri think-tank civice si din industrie.

De asemenea, doamna Iovu a fost invitata sa tina mai multe cursuri, seminarii si conferinte despre: sistemul de control, guvernanta, ADR, prevenirea insolventei, restructurare si recuperare credite, agenda digitala, fiind o perioada si lector in cadrul Institutului Bancar Roman si al programului MBA al City University of Seattle si Globaltraining Romania, pentru cursul "Consumer behaviour".

Anterior a lucrat la OTP BANK ROMANIA ca director al Directiei Juridice iar intre 2002-2007 la ALPHA BANK ROMANIA ca director adjunct al Directiei Juridice si apoi director al Directiei Arierate. Doamna Iovu a urmat mai multe cursuri la nivel national si international, in domenii precum: medierea si alte metode de solutionare alternativa a disputelor, negocierea datoriei publice externe, tehnici de finantare, conformitate iar din mai 2007 este reprezentantul comunitatii bancare ca membru permanent in Grupul de suport juridic al Consiliului European al Platilor (EPC), pe proiectul SEPA. Vorbeste fluent limba engleza.

Vezi si alte profile - CEC Bank
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii

 • plangere

  de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

 • Revolut

  Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

 • Am fost păcălit

  Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

 • frauda prin GapInvest

  Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

 • frauda GapInvestCapital

  Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii