BANCI | Educatie financiara

Kruk ma ameninta ca-mi vinde apartamentul la licitatie pentru o datorie la banca de numai 14.000 de lei. Au voie sa faca asta?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-14 17:13

"Acum 3 ani am luat de la BCR un card de cumparaturi de 4000 lei si un imprumut cash de 5000 lei. Am platit si...s-a intamplat si neprevazutul...nu am mai putut plati.

Datoria mi-a fost vanduta la Kruk, am dat cate 100 ron pe luna iar cei de la kruk vroiau 500, asta in cazul in care eu am minimul pe economie. Azi m-am trezit cu somatie ca-s raportata la executor pt executare silita.

Am apartament pe numele meu. Am incercat sa ajung cu ei la un numitor comun, nu se poate. Vor in prima faza 6000 ron si restul pana la 14000 ron in 5 rate.

Nu am de unde sa scot banii acestia si mi-au zis ca o sa-mi scoata casa la licitatie sa-si recupereze datoria. Eu vreau sa platesc, dar mai mult de 400 ron pe luna nu pot da.

Din cate am observat, fac tot posibilul sa-ti scoata bunurile mobile si imobile la licitatie. Au voie sa-mi scoata casa la licitatie pt 14000 ron? Asta in cazul in care nu accepta sa le dau lunar, nu accepta sa-mi opreasca din salariu, direct casa la licitatie. Ce sa fac?", ne-a intrebat un cititor al site-ului Reclamatiibanci.ro, dedicat educatiei financiare si rezolvarii problemelor dintre banci si clienti.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimata doamna,

Firma de recuperare creante Kruk nu ar trebui sa recurga la astfel de amenintari cu scoaterea casei la licitatie pentru o datorie atat de mica. Mai ales ca sunteti o peroana de buna credinta, care doreste sa-si achite datoriile, nu este vorba de o locuinta ipotecata in favoarea bancii, iar locuintele familiale beneficiaza de protectie suplimentara, conform noilor prevederi legislative europene, in cazul recuperarii datoriilor.

De altfel, chiar oficialii Kruk ne-au transmis, intr-un raspuns referitor la cazul dumneavoastra, ca executarea silita este ultima solutie in cazul recuperarii datoriilor.

Iata ce ne-a raspuns Kruk despre cum procedeaza in cazuri precum cel al dumneavoastra:

“Trimiterea unui caz catre biroul executorului judecatoresc nu este modelul nostru uzual de colectare. Noi explicam in notificari care sunt costurile suplimentare ale executarii silite, acestea nefiind profitabile pentru clientii nostri, ci vor
creste valoarea datoriei.

KRUK transmite un caz spre executare silita ca urmare a esecului modelului de colectare pe cale amiabila, care promoveaza plata datoriilor in rate lunare adaptate posibilitatilor financiare ale clientilor. Cazurile care sunt trimise catre biroul executorului judecatoresc reprezinta o mica parte, comparativ cu intregul portofoliu al KRUK Romania.

Dar chiar si in cazul executarii silite, in continuare promovam posibilitatea platilor in rate catre birourile executorilor judecatoresti cu care colaboram.

Vezi raspunsul integral

Comentarii

krook
atentie
Articolul este scris de un angajat kruk, spălare de creier...rusine!!!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii