BANCI | Ultima Ora

In fata unei preluari ostile pentru 1 euro, Raiffeisen decide sa nu vanda subsidiara din Ungaria

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-08 16:51

Raiffeisen Bank International a decis să nu vanda deocamdata subsidiara din Ungaria, după ce presa din aceasta tara a relatat ca tranzactia este iminenta, au declarat surse citate de Reuters. "Afacerea a fost stopata", a spus una dintre surse. Raiffeisen a refuzat sa comenteze pe această temă.

Raiffeisen a amanat luarea unei decizii in privinta sortii subsidiarei din Ungaria pe motiv că vânzarea la un preț subevaluat ar provoca pierderi pe care banca nu este pregătita să le accepte.

Mass-media din Ungaria a relatat ca mica banca ungara Szechenyi Bank, controlata de mogulul ungur Istvan Torocskei si in care statul ungar are o participatie de 49% din vara anului trecut, ar fi facut o oferta de a cumpara Raiffeisen Bank Ungaria pentru 1 EURO (sic!).

Si asta in ciuda faptului ca banca lui Torocskei este de 100 de ori mai mica decat Raiffeisen in privinta valorii activelor!

Raiffeisen, a doua mare banca din Europa Centrală și de Est, si-a exprimat în luna noiembrie intentia de a-si revizui activitatea in Ungaria, unde a inregistrat pierderi in prima parte a anului trecut, si de a se concentra pe alte tari din regiune cu potential mai promitator.

Guvernul ungar a fost acuzat ca a dus o politica de reducere la 0 a valorii bancilor straine, pentru a fi cumparate de cele maghiare controlate de stat.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Cu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienți Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “Creșterea numărului de clienți detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esențial în dezvoltarea României, CEC Bank finanțând, de la demararea Exercițiului Financiar 2007-2013 și până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, își reafirmă angajamentul pentru digitalizare și lansează chatbot-ul de ultimă generație, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experiența clienților și a simplifica serviciile de detalii

 



 

Ultimele Comentarii