BANCI | Educatie financiara

Banca (UniCredit Tiriac Bank) mi-a pus poprire pe conturi si m-a executat silit, fara sa ma anunte, luand un comision de 100 de lei. Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-06-10 17:39

Un client al UniCredit Tiriac Bank care are un cont de persoana juridica la aceasta banca, ni s-a plans ca, fara sa fie anuntat in prealabil, banca i-a blocat (poprit) conturile, din care a luat sumele de bani datorate ANAF, in baza unei decizii de executare silita. Acest lucru s-a intamplat nu o data, ci de mai multe ori, desi clientul a comunicat bancii sa fie anuntat inainte de a i se pune poprirea pe conturi, intrucat a cerut executorului sistarea procedurii.

Banca insa nu s-a conformat. Ce se poate face in acest caz? A fost intrebarea clientului bancii. Mai ales ca UniCredit Tiriac percepe un comision foarte ridicat, de 100 de lei, pentru fiecare poprire.

Am intrebat asadar banca despre acest caz si care este procedura standard in astfel de situatii de poprire a conturilor.

Iata raspunsul bancii:

"Comisionul de administrare a popririi (de 100 lei in cazul persoanelor juridice) se afla in lista de tarife practicate de banca, fiind afisat la sediul sucursalelor si pe site-ul UniCredit Tiriac Bank.

Nu este un comision de plata, ci un comision pe care banca il percepe pentru administrarea popririi (infiintarea popririi, intocmirea si transmiterea raspunsului catre executor + plata popririi).

In ceea ce priveste informarea cu privire la infiintarea popririi, aceasta obligatie ii revine exclusiv executorului judecatoresc, conform prevederilor OUG 92/2003 – Codul de procedura fiscala."

Asadar, din cate am inteles noi, banca nu este obligata sa-si informeze clientii inainte de poprirea contului, aceasta obligatie revenind executorului care emite ordinul de poprire a contului.

Din acest motiv, ca si in cazul de fata, clientii bancii se trezesc in situatia neplacuta de a nu-si mai putea accesa contul poprit de ANAF, fara sa fie preveniti in prealabil.

Firesc ar fi ca banca sa-si informeze clientii dupa poprirea contului, astfel incat acestia sa nu ajunga in situatia neplacuta de a vedea ca au contul blocat exact in momentul in care au nevoie urgenta de banii din cont.

Probleme cu banca? Scrie-ne la Reclamatiibanci.ro

Comentarii

cristina
unicredit
Sistemul facut in aceasta banca Unicredit mai nou,este praf,pt o poprire sa platesti atatea bani si nici sa nu poti sa accesezi contul folosind internet online,ca sa nu poti urmari unde se duc bani si taxele alea mari,dupa 3 ani am inteles eu cum sta treaba cu poprirea,imi mut salariu la ING acolo pot sa vad toate tranzactiile si pot sa deschid aplicatia de pe tel chiar daca o sa am o poprire ,comisionul am vazut ca e de 15 lei



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii