BANCI | Interviu

Werner Weihs-Raabl, Erste Bank: Vrem sa dublam volumul de finantari pentru infrastructura

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-01 20:59

Erste Group, proprietarul BCR, a acordat finantari in valoare de circa 300 milioane de euro pentru proiecte de infrastructura din Romania si estimeaza pentru urmatorul an si jumatate dublarea valorii, a declarat Werner Weihs-Raabl, seful diviziei de profil din cadrul grupului.

"Suntem interesati sa finantam toate tipurile de infrastructura, spitale, parcuri de producere a energiei verzi, dar si de infrastructura de transport, sector unde avem in vedere finantarea proiectului de constructie a autostrazii Comarnic-Brasov, in cazul in care acesta va fi relansat. Cu siguranta ca in maximum un an si jumatate finantarile acordate pentru infrastructura in Romania se vor dubla", a spus Weihs- Raabl, citat de presa.

El a aratat ca pana in prezent finantarile Erste/BCR de proiecte de infrastructura pe piata locala se ridica la circa 300 milioane de euro.

Pentru urmatoarea perioada, Weihs-Raabl estimeaza pre-finantari in valoare de 200 de milioane de euro pentru licitatiile din Coridorul IV Pan European (tronsoane cu o suprafata totala de 288 de kilometri).

Coridorul IV incepe in Germania la Nurenberg si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta si continuandu-se pana la Istanbul. In prezent, de pe Coridorul IV a fost finalizat tronsonul Bucuresti-Cernavoda si se afla in diferite stadii de executie sectorele Arad-Timisoara si Cernavoda-Constanta, centura Sibiu si Constanta.

De asemenea, Erste, prin intermediul BCR, va acorda un credit de 23 milioane de euro grupului industrial Martifer, banii urmand sa fie folositi pentru dezvoltarea unui proiect de energie eoliana in sud-estul tarii.

"Cautam proiecte care creeaza valoare adaugata, cu beneficii nu doar asupra locuitorilor, ci si cu implicatii macroeconomice, cum ar fi tragerea investitorilor straini", a spus Weihs- Raabl.

In acest sens, Erste are in vedere finantarea, in parteneriat cu autoritatile romane, dar si cu alte banci, mai multor proiecte din domeniul transporturilor din lista prezentata de Guvernul Romaniei, printre care si constructia unui pod peste Dunare in zona Braila-Galati. Proiectul ar presupune fonduri intre 150 si 220 de milioane de euro, inclusiv finantarea pentru drumurile de conexiune.

"Studiem structura proiectului, poate va fi vorba de o concesiune si sa vedem daca putem face un Parteneriat Public Privat", a adaugat Weihs- Raabl.

Divizia de finantari pentru infrastructura din cadrul grupului austriac Erste a fost infiintata in 2008, activand, pe langa Romania, in Austria, Ungaria, Slovacia, Turcia ,Cehia, Polonia, Serbia, Croatia si Ucraina.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii