BANCI | Interviu

UniCredit a vandut banca din Kazahstan si cauta noi oportunitati de iesire din tarile nestrategice

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-16 00:38

UniCredit, cea mai mare banca din Italia, actionarul majoritar al UniCredit Tiriac Bank, a vandut cu 550 milioane de dolari subsidiara ATF Bank din Kazahstan, pe care o cumparase in 2007 cu 2,1 miliarde de dolari, ca parte a strategiei de repozitionare a afacerii in conditii de criza, care prevede iesirea de pe pietele nestrategice.

De asemenea, banca a unificat operatiunile din Cehia, Slovacia si tarile baltice.

Romania nu s-a aflat pana in prezent in grupul tarilor nestrategice, insa banca isi revizuieste in continuare strategia, in contextul prelungirii crizei si a dificultatilor financiare.

Intrebat daca ne putem astepta la mai multe suprize privind vanzarea unor banci din tari nestrategice, Federico Ghizzoni (foto), presedintele UniCredit, a raspuns: "Cautam oportunitati, dar fireste ca nu putem da nume, analizam care dintre activele noastre performeaza mai bine, conform ambitiilor, si care nu, eficientizam activitatea, acesta fiind motivul pentru care am unificat activitatile din Cehia si Slovacia, suntem determinati sa continuam acest proces."

Presedintele UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu, spunea la inceputul anului trecut ca grupul are in continuare in vedere cresterea organica pe anumite piete, definite ca strategice, precum Rusia, Turcia si Polonia, precum si expansiune in Cehia.

"Exista o serie de alte piete pe care grupul urmareste sa creasca organic, dar se asteapta mai intai o revenire a economiei. Printre acestea se afla si piata romaneasca, care este strategica pentru grup. Vom incepe oricum sa crestem, si in 2011 am continuat deschiderile de unitati (10 noi unitati), deci toate acestea fac parte din strategia grupului de crestere a veniturilor", a adaugat Rasvan Radu.

"Prioritatea noastra este sa crestem organic in Romania, desi nu am exluc o achizitie, iar acum nu avem niciun business case pe masa in care sa studiem vreo opourtunitate de achizitie", a adaugat Rasvan Radu.

UniCredit a inregistrat pierderi de 553 milioane euro in trimestrul patru din 2012, cu mult peste estimarile de 173 milioane, din cauza provizioanelor pentru credite neperformante, in special in Italia, de 4,6 miliarde de euro in T4, aproape jumatate cat intreg anul trecut, de 9,6 miliarde euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii