BANCI | Interviu

Steven van Groningen: Bancile straine ar putea fi interesate de achizitii in Romania anul viitor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-04 15:06

Anul viitor va aduce o consolidare a poziţiei băncilor pe piaţa locală, în condiţiile în care există posibilitatea ca unele bănci străine să devină interesate de achiziţii în România, a declarat, marţi, preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

"E dificil de estimat ce se va întâmpla, dar este posibil ca în 2009 băncile străine să fie interesate de achiziţii. Însă înainte de toate, băncile trebuie să-şi rezolve problemele de acasă", a spus van Groningen.

În ceea ce priveşte reducerea liniilor de finanţare din partea băncilor-mamă pentru subsidiarele lor din România, van Groningen a precizat că această situaţie va fi un efect indirect al încetinirii creditării în valută.

"Va fi cu siguranţă o mişcare de la creditele în valută către cele în lei", a adăugat preşedintele Raiffeisen Bank.

În contextul noilor norme de creditare impuse de Banca Naţională a României (BNR) şi a crizei financiare mondiale, care determină băncile mamă "să fie mai reticente în acordarea finanţărilor", van Groningen a precizat că încetinirea ritmului de creştere a creditării este un factor pozitiv.

"Este logic ca băncile mamă să fie mai reticente în ce priveşte finanţările, în prezent încercând să-şi echilibreze raportul credite/depozite, estimat în momentul de faţă la 120%. Intenţionăm să ne bazăm mai puţin pe finanţările de la băncile mamă prin atragerea de depozite", a mai spus van Groningen.

Pe pieţele externe, România este văzută cu riscuri mai mari din punct de vedere al stabilităţii economice, a adăugat preşedintele Raiffeisen Bank România.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii