BANCI | Opinie

Steven van Groningen: Avem nevoie de predictibilitate daca vrem investitori

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-16 09:55

Alegerile parlamentare din decembrie nu vor aduce din păcate modificări fundamentele pentru mediul economic, din experienţa ultimilor 20 de ani, a declarat, ieri, Steven van Groningen, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

"Nu văd schimbări fundamentale după alegeri, nu sunt optimist în acest sens. Am văzut în ultimii 20 de ani că schimbarea puterii nu a adus schimbări fundamentale şi asta este problema principală a clasei politice", a spus van Groningen, citat de Mediafax.

El a arătat, în acest context, că la nivel politic ar trebui să se vorbeas­că mai puţin şi să existe mai multă concentrare pe ceea ce trebuie făcut pentru a îmbunătăţi mediul economic.

"Politicienii sunt concentraţi pe recâştigarea alegerilor şi pe obiective pe termen scurt. Sectorul privat trebuie să facă în continuare eforturi pentru a dialoga cu politicul, avem nevoie de acest dialog, care acum este bazat doar pe imagine", a afirmat van Groningen, care este şi preşedintele şi directorul general al Raiffeisen Bank.

În acelaşi timp, reprezentantul oamenilor de afaceri a reiterat necesitatea ca România să asigure un mediu economic predictibil, să-şi stabilească strategii sectoriale şi să adopte reguli aplicate de toată lumea.

"Vrem investitori care să investească pe termen lung? Ei au nevoie de predictibilitate şi nu cred că avem predictibilitate. Trebuie să explic investitorilor ce se întâmplă în Româ­nia. Avem nevoie de strategii sectoriale, de un proces de elaborare a legilor clar şi cu consultarea mediului de afaceri. Legile trebuie respectate de toţi, avem nevoie de acces la justiţie, într-un timp rezonabil. Dacă nu avem toate acestea vom avea un alt fel de investitori", a adăugat van Groningen.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii