BANCI | Stirea Zilei

Secretul succesului Provident dupa 5 ani in Romania: credite mici, pe perioade scurte, cu costuri transparente si dobanda fixa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-05 15:10

Compania de credite de consum Provident Financial România a sărbătorit marţi cinci ani de prezență pe piața locală, în cadrul unui eveniment la care a participat Excelenţa Sa domnul Martin Harris, Ambasadorul Marii Britanii în România.

Cu această ocazie, Provident Financial România a anunţat că, în cinci ani de prezenţă pe piaţa românească, peste 400.000 de clienţi au apelat la serviciile sale, valoarea investițiilor realizate de companie în România depăşind 100 de milioane de euro.

Provident si-a majorat substantial volumul de credite acordate in ultimii doi ani, care au crescut de la 41,4 milioane euro in 2008 la 71,9 milioane in 2009 si 86,9 milioane in 2010. (VEZI prezentarea din documentul atasat)

Majorarea semnificativa a cifrei de afaceri in perioada crizei se datoreaza, a spus ambasadorul Harris, faptului ca Provident a continuat sa investeasca in ultimii doi ani, mai ales in sporirea numarului de angajati si calificarea acestora.

"Provident este al doilea mare angajator britanic din Europa Centrala si de Est, insa mai important este faptul ca vorbim de o investitie strategica, pe termen lung" a spus Harris.

Pe de alta parte, succesul Provident din ultimii doi ani se datoreaza si faptului ca alti competitori de pe piata financiara, precum bancile, au slabit motoarele creditarii, precum si faptului ca Provident are acum o baza de clienti mare ce pot obtine credite suplimentare, a spus Russell Johnsen (foto), directorul general al companiei.

Acesta a mai precizat ca secretul succesului companiei in Romania se datoreaza in primul rand modelului de afaceri conceput in Marea Britanie in anii 80, prin care se acorda credite cu valori mici, pe perioade scurte de timp, fara costuri ascunse si cu dobanda fixa.

"De asemenea, noi nu platim agentii de vanzari in functie de volumul de credite acordate ci in functie de cum se ramburseaza acestea", adauga Johnsen.

„Provident este o investiție britanică de succes cu un model de afaceri testat şi o experienţă de peste 130 de ani în Marea Britanie. Provident a devenit rapid recunoscută şi în mediul financiar românesc pentru serviciile sale de calitate şi pentru afişarea transparentă a termenilor şi
condiţiilor contractuale. Felicit echipa Provident și le doresc mult succes în continuare”, a declarat Excelenţa Sa domnul Martin Harris, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii în România.

Provident Financial România şi-a început activitatea în 2006 printr-o operaţiune-pilot în Bucureşti. În prezent, compania are peste 600 de angajaţi şi peste 3.000 de agenți independenţi în peste 40 de orașe din țară.

„Provident Financial România este o companie cu perspective excelente și rezultatele obţinute în primii cinci ani de activitate confirmă succesul modelului nostru de afaceri. Anul acesta vom relua extinderea operațiunilor prin deschiderea a cel puțin patru birouri noi – în
Suceava, Botoșani, Alba-Iulia și Turda. Vom continua să investim în dezvoltarea operațiunilor și a oamenilor noștri și ne așteptăm să ajungem la acoperire națională în următorii ani”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al companiei.

Provident a anunțat că va direcționa 5 lei din fiecare împrumut acordat în iulie către susținerea unui program social decis de clienții, agenții și angajații săi. Astfel, aceștia vor putea alege dintre:

- Copilăria nu trebuie trăită în spital, program care vizează dotarea şi reamenajarea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Fundeni în care peste 5.000 de copii cu afecţiuni grave primesc îngrijiri medicale în fiecare an. Programul este derulat de Asociaţia M.A.M.E.

- Achiziţionarea unui avion medical care va ajuta la salvarea a peste 200 de vieţi în fiecare an, cazuri extrem de grave şi urgente pentru care viaţa se măsoară în minute.
Programul este derulat de Fundaţia SMURD.

- Asistenţă socială pentru 80% dintre copiii bolnavi de cancer aflaţi sub tratament în 5 centre onco-pediatrice din 4 oraşe din ţară. Programul este derulat de Asociaţia Little People România.

„Pentru noi, responsabilitatea merge mai departe de interacțiunea cu clienții. Despre acest angajament stau mărturie proiectele noastre de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care am investit
aproape 500.000 de euro. Vrem să continuăm să ne implicăm în programe care răspund problemelor reale cu care se confruntă societatea românească și invităm clienții, agenții și angajații să ni se alăture în acest demers”, a adăugat Russell Johnsen.

Provident Financial România este singura instituție financiară din România care oferă împrumuturi la domiciliu, un serviciu opțional prin intermediul căruia clienții pot primi banii în 48 de ore chiar la ei acasă, unde un agent îi va vizita apoi pentru încasarea ratelor.

Compania face parte din grupul britanic International Personal Finance, lider în furnizarea de credite de consum la domiciliu, cu peste 2,2 milioane de clienți în întreaga lume. Grupul este inclus în indicele FTSE 250 al Bursei din Londra şi are 6.200 de angajaţi care lucrează împreună cu peste 26.000 de agenți în şase ţări, pe două continente.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii