BANCI | Ultima Ora

Sase banci iti arata numele persoanei careia-i trimiti bani, pentru prevenirea fraudelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-02-20 07:43

In aplicatiile de mobile banking sau internet banking ale unui numar sase banci poti vedea si numele persoanei careia-i trimiti banii, nu doar banca la care are contul, o masura pentru prevenirea fraudelor.

Cele sase banci sunt CEC Bank, ING, Libra Bank, First Bank, Alpha Bank si Unicredit, care a anuntat ieri introducerea acestei facilitati, impreuna cu Transfond:

UniCredit Bank oferă clienților o nouă facilitate de verificare a identității beneficiarului real al plății prin Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), prin TRANSFOND, care pune la dispoziție acest serviciu, conform unui comunicat de presa, in care se mai mentioneaza:

Funcționalitatea este imediată, la momentul inițierii unei plăți printr-unul dintre canalele electronice ale UniCredit Bank (Mobile/Online Banking sau Business Net) și este oferită gratuit clienților.

“Serviciul Afișare Nume Beneficiar are ca obiectiv prevenirea fraudelor în rândul clienților care efectuează plăți electronice și reducerea tranzacțiilor eronate generate de introducerea greșită a beneficiarului, a contului IBAN. Baza de date SANB, administrată de TRANSFOND, este creată pe baza informațiilor transmise de către prestatorii de servicii de plată din România, care au aderat deja la acest sistem.” a explicat Cengiz Arslan, Vicepreședinte și COO la UniCredit Bank.

”Astfel de fraude pot afecta încrederea publicului în sistemul bancar și în general în plățile fără numerar interbancare. Verificarea detaliilor bancare ale beneficiarului reprezintă, în același timp, o verigă importantă în dezvoltarea unor noi componente ale ecosistemului de plăți din România, în condiții de deplină securitate informațională. Adresăm tuturor băncilor invitația de a participa la acest sistem (SANB) și de a colabora pentru creșterea siguranței în tranzacțiile interbancare.” a declarat Răzvan Faer, Șef Departament Dezvoltare TRANSFOND.

Practic, SANB asigură furnizarea și afișarea automată în ordinul de plată electronică a prenumelui și inițialei numelui beneficiarului plății, în momentul introducerii de către plătitor a contului IBAN al beneficiarului, pentru plățile către beneficiari persoane fizice. În cazul unei plăți către o persoană juridică se va afișa plătitorului, pentru validare, o parte din denumirea firmei. Serviciul Afișare Nume Beneficiar este disponibil 24/7 în rândul băncilor participante la SANB.

Serviciul Afișare Nume Beneficiar este administrat de Asociația Română a Băncilor, ca serviciu adițional opțional la Schemele de transfer credit SEPA RON, în baza Convenției privind Schemele naționale de plăți și a mandatului dat de Banca Națională a României.

Este important de menționat că nu toate băncile din România oferă această facilitate în prezent, ceea ce înseamnă că, în cazul unei plăți către un cont deschis la o instituție bancară care încă nu a aderat la acest serviciu, nu se va afișa numele beneficiarului.

Taguri: UniCredit Bank  aplicatie mobile banking  First Bank  ING Bank  plati online  Alpha Bank  CEC Bank  banca  cont bancar  transferuri de bani  Transfond  transfer bancar  Libra Internet Bank  plati  plati instant  frauda online  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii