BANCI | Interviu

Royal Bank of Scotland (RBS) si-ar putea diminua operatiunile din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-15 18:37

Royal Bank of Scotland (RBS), banca britanica puternic zdruncinata de criza, si-ar putea diminua operatiunile din Romania, Slovacia şi Uzbekistan, in contextul unor pierderi record de aproape 30 miliarde lire sterline, ce vor declanşa o nouă serie de disponibilizări cu scopul de a reduce pagubele, scrie cotidianul Times.

Preşedintele Royal Bank of Scotland (RBS), Stephen Hester, pregateste un plan drastic de restructurari ce va fi prezentat cu ocazia publicarii rezultatelor bancii, saptamana viitoare.

Se asteapta ca banca sa dezvaluie pierderi de 7-8 miliarde lire sterline, la care s-ar putea adauga alte 20 de miliarde de lire in urma reevaluarii activelor intangibile (goodwill) rezultate din preluarea ABN Amro Bank.

Banca ar putea recurge, de asemenea, la 10.000-20.000 de disponibilizări, dupa ce a taiat deja 13.000 de locuri de munca incepand cu luna aprilie a anului trecut.

Hester le-a cerut principalilor săi directori să traseze noi planuri de afaceri, în funcţie de cinci indicatori financiari cheie.

Măsurile vor reduce nivelul costurilor totale cu sute de milioane în următorii trei până la cinci ani.

Proiectul ar putea presupune şi retragerea băncii dintr-o serie de pieţe emergente şi vânzarea a zeci de afaceri ce nu mai sunt considerate de bază.

RBS ia în considerare vânzarea parţială a ABN Amro, cumpărată în 2007 în cadrul unui consorţiu format cu banca spaniolă Santander şi cu banca belgiană Fortis.

RBS a început deja discuţiile cu guvernul olandez, ce ar putea prelua o parte din operaţiunile din Olanda şi o parte din operaţiunile internaţionale ale grupului.

Comentarii

Cristina serban
Galati
Buna ziua va rog sami spuneti unde sa schim lire scotiene in galati va multumesc



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii