BANCI | Opinie

Presedintele executiv al RBS, Stephen Hester: Criza din Europa va mai dura ani buni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-06-20 16:01

Directorul general al Royal Bank of Scotland, Stephen Hester, crede că găsirea unei soluţii pentru criza din Europa ar mai putea dura ani buni, iar economiile din sudul zonei euro trebuie să se reformeze şi să-şi recâştige competitivitatea.

"În discuţie este capacitatea unor state din Europa, în special din Sud, să devină mai competitive. Între timp, vorbim despre diverse petice pentru a câştiga timp, până când efectele reformelor se vor face simţite", a declarat Hester la Hong Kong, într-un interviu acordat Bloomberg Television.

Liderii statelor G20, cele mai mari economii ale lumii, au cerut Europei, la summit-ul de luni şi marţi din Mexic, să se mobilizeze pentru a depăşi criza şi a preveni noi efecte negative în economia mondială.

Deşi alegerile de duminică din Grecia par să fi rezultat într-o coaliţie de guvernare "pro-euro", care va respecta măsurile de austeritate convenite cu creditorii externi ai ţării şi va menţine statul în zona euro, costurile de finanţare a Spaniei pe 10 ani au continuat să crească în această săptămână.

Acţiunile grupului bancar britanic RBS, controlat de stat, s-au prăbuşit cu 37% în ultimul an, turbulenţele provocate de criza euro dovedindu-se mai puternice decât măsurile implementate de Hester pentru reducerea datoriilor, scăderea cheltuielilor inclusiv prin concedieri şi relaxarea profilului de risc al instituţiei prin vânzări de active.

Hester a preluat conducerea RBS în noiembrie 2008, după ce banca a fost salvată de la colaps prin intervenţia guvernului britanic, devenit astfel acţionar majoritar. El consideră că statul nu ar trebui să vândă acum acţiunile pe care le deţine la bancă, deoarece momentul este inoportun şi preţul la bursă este foarte scăzut.

"Vor să vândă. Trebuie să aştepte până când va trece criza, până când economiile vor începe din nou să crească", a afirmat el.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii