BANCI | Stirea Zilei

OTP Bank spune ca nu se afla sub presiune pentru a-si vinde subsidiarele din alte tari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-29 23:19

OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, a anunţat joi că nu se află sub presiune pentru a-şi vinde din subsidiare, incluzând şi divizia din Ucraina.

Anunţul a venit ca reacţie la relatări de presă, care indicau că OTP ia în considerare vânzarea subsidiarei din Ucraina.

"OTP Bank monitorizează şi evaluează în mod continuu oportunităţi de tranzacţii, dar subliniază că nu există vreo presiune pentru a vinde", se arată într-un comunicat al băncii.

Mai devreme, portalul financiar ungar portfolio.hu relata, fără a menţiona surse, că OTP a pus subsidiara din Ucraina pe lista de vânzări.

OTP a precizat că subsidiara din Ucraina, CJSC OTP Bank, se numără printre cele mai bine poziţionate bănci de pe piaţa ucraineană, după portofoliul pe care îl are, şi că portofoliul corporate este diversificat în mod corespunzător.

Divizia ucraineană a OTP a înregistrat un profit de 51,03 milioane dolari în primele nouă luni din 2008, veniturile din dobânzi şi comisioane rămân dinamice, iar marjele au crescut, a subliniat OTP.

Banca ungară a mai arătat că divizia sa de cercetare se aşteaptă ca hrivna ucraineană, care s-a depreciat puternic în utimele luni, să se stabilizeze în apropiere de nivelul de 8 hrivne/dolar.

Datoria publică externă a Ucrainei este scăzută, iar rezervele valutare de a banca centrală şi împrumutul acordat de FMI acoperă întreaga datorie a statului şi creanţele asupra economiei ucrainene, a menţionat OTP.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

 



 

Ultimele Comentarii