BANCI | Interviu

Mugur Isarescu: Tot mai mult romani cedeaza masinile "de fite" catre firmele de leasing

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-26 19:35

Tot mai mulţi români cedează maşinile cumpărate către companiile de leasing, iar dacă numărul cazurilor de neplată va creşte şi în sectorul de creditare, atunci acest lucru va afecta tot populaţia, întrucât banca este doar un intermediar, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a afirmat, în cadrul unei conferinţe organizate la Cluj-Napoca, că fluxurile de capital din exterior au devenit "mai puţin generoase", dar că nu au existat retrageri la nivelul băncilor comerciale, ci de exemplu pe segmentul societăţilor de leasing.

"Tot mai multe persoane se întorc la societatea de leasing şi cedează automobilul. Nu ştiu cum este la Cluj, dar în Bucureşti parcurile de maşini s-au umplut de maşini fiţoase în leasing", a spus Isărescu, citat de Mediafax.

Referitor la sectorul de creditare, Isărescu a spus că nu există un singur element în ceea ce priveşte relaxarea creditării.

"Dacă cineva vrea credit şi nu prezintă nici un venit, atunci...epoca asta e complet stinsă. (...) Vreau să spulber speranţa unei deblocări pe această bază nesănătoasă. Nu o să mai avem ce a existat anul trecut în vară", a explicat guvernatorul băncii centrale.

El a atras atenţia că banca este doar intermediarul unui credit şi că dacă va exista o creştere a gradului de neplată, atunci vor exista costuri plătite tot de populaţie.

"Un credit este un credit. Nu are nici în clin nici în mânecă cu o donaţie, un ajutor social. Este plăcut când iei un credit şi neplăcut când trebuie să îl dai înapoi", a menţionat Isărescu.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii