BANCI | Stirea Zilei

Ce se ascunde in spatele ofertei ING cu retrageri gratuite de la orice ATM din tara si strainatate pentru cei care incaseaza salariul pe card: comisioane majorate pentru restul clientilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-05-14 22:15

ING Bank a anuntat ca va oferi clientilor gratuitate la retragerile de bani de la orice ATM din tara si strainatate, insa nu a mentionat ca, pe de alta parte, conditiile pentru a beneficia de aceasta oferta au fost inasprite iar comisioanele standard, in afara ofertei, majorate, chiar dublate in unele cazuri.

In prezent, clientii ING care incaseaza in conturi sume de minim 700 de lei timp de cel putin trei luni consecutive beneficiaza de o oferta cu comision 0 la administrarea contului si la retragerile de numerar de la bancomatele ING.

Din 5 iulie, pentru a avea costuri 0 la cont si retrageri de numerar la bancomatele ING, clientii bancii trebuie sa indeplineasca o conditie in plus fata de cea de incasare a veniturilor lunare: sa efectueze in fiecare luna cel putin o plata cu cardul sau un transfer de bani.

Pe de alta parte, si oferta ING s-a imbunatatit: clientii vor putea retrage bani fara comisioane nu doar de la bancomatele ING, ci de la oricare alte ATM-uri, din tara si strainatate.

In prezent, clientii ING achita cate 5 lei pentru fiecare operatiune de retragere numerar la alte banci din tara si 1% din suma retrasa, plus 10 lei, la bancomatele din strainatate.

Cont cu servicii de baza, cu comisioane mici

Extinderea ofertei ING de retrageri fara comisioane la bancile din strainatate vine dupa ce ANPC a emis un proiect de lege, adoptat recent de Guvern, care transpune o Directiva europeana, potrivit caruia bancile vor fi obligate sa ofere clientilor care nu detin un cont bancar, un cont nou, denumit cont cu servicii de baza, care are 0 comisioane la retragerile de bani de pe card la bancomatele din tara si din Uniunea Europeana (vezi aici detalii)

Daca legea va fi aprobata in actuala forma si de Parlament, este posibil ca toate bancile sa fie nevoite sa renunte la comisioanele pentru retrageri de numerar de la toate bancomatele, atat din tara cat si din strainatate.

ING isi promoveaza noua oferta cu 0 comisioane fara sa aminteasca de faptul ca, pe de alta parte, a majorat comisioanele standard la conturi si carduri, adica cele in afara ofertei, pentru clientii care nu-si incaseaza lunar salariul pe card.

Astfel, pentru administrarea unui cont lunar, ING Bank percepe din 3 aprilie 2017 un comision lunar de 7 lei pentru clientii noi, fata de 5 lei cat platesc vechii clienti ai bancii.

ING Bank a devenit astfel cea mai scumpa banca in ceea ce priveste costul unui cont curent, care este acum mai mare decat la OTP Bank (5 lei lunar), BRD (4,5 lei) sau Bancpost si Piraeus Bank (3,5 lei). Vezi in CLUBUL BANCHERILOR comisioanele tuturor bancilor

BCR si Banca Transilvania sunt singurele banci la care costul administrarii unui cont lunar este 0.

ING a scumpit si comisionul standard pentru retrageri de numerar de pe card pentru clientii standard, care nu-si incaseaza salariul.

Astfel, noul comision pentru retrageri de la bancomatele ING este 3 lei, fata de 1,5 lei aterior. Pe de alta parte, comisionul pentru retrageri de la bancomatele altor banci scade de la 5 la 3 lei.

Pentru retragerile de bani de pe card la un bancomat din strainatate, noul comision standard va fi 4 euro (18 lei), fata de 1% din suma retrasa plus 10 lei anterior.

ING a renuntat si la comisionul de interogare a soldului de pe card la ATM-urile altor banci, care era de 2,5 lei.

Taguri: ING Bank  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  comisioane cont bancar  Vodafone  Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC)  cont bancar  

Comentarii

Badescu
Alte comisioane de care nu stiati poate
Buna ziua, Daca ai retras 100,000 lei, fara comision (asa era contractul), orice retragere ulterioara presupune un comision de 1% !!. Doar dupa patru luni mai poti din nou retrage fara comision.

haplea
Haplea
Si nu crezi ca e rezonabila suma de 100.000 lei fara comision?

iulica
limita ridicola
ING are o limita ridicola. Nu este vorba despre cei 100.000 fara comision si de faptul ca daca ai atins limita de 100.000 retrageri numerar, nu mai poti face retrageri timp de 4 luni. Pur si simplu cardul este blocat la retrageri....

Dan
5%
acus am venit de la banca.. vrei card salariu in euro? cu retragere in tara si strainatate? 5% la orice retragere.. f tare.. asta in 2018..



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii