PENSII PRIVATE | Interviu

Banca Transilvania vinde participatia de 50% din fondul de pensii BT Aegon

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-07 10:22

AEGON a decis să achiziţioneze cota de 50% deţinută de Banca Transilvania în capitalul BT Aegon, cele două companii fiind partenere până în acest moment în capitalul administratorului de fonduri de pensii private obligatorii, se arata intr-un comunicat al bancii.

AEGON va plăti Băncii Transilvania aproximativ 11 milioane de EURO pentru această participaţie de 50%, urmând să devină unic acţionar al BT Aegon.

AEGON şi Banca Transilvania vor rămâne în continuare parteneri. In cadrul acestei tranzacţii, cele două companii vor semna un contract de distribuţie, care va acoperi atât asigurările de viaţă, cât şi produsele de pensii. Acest contract se va finaliza în săptămânile următoare, Banca Transilvania şi Aegon urmând să beneficieze de creşterile previzionate pentru următorii ani în România, pe piaţa asigurărilor şi a pensiilor private.

BT a decis să-şi vândă participaţia la BT AEGON, ca parte a strategiei de alocare a resurselor şi de concentrare a eforturilor sale de creştere în principalul său domeniu de activitate, cel bancar.

Banca Transilvania, recunoscută ca Banca Oamenilor Intreprinzători, îşi continuă angajamentul de a sprijini dezvoltarea sectorului companiilor mici şi mijlocii din România şi a celor peste un milion de clienţi din sectorul de retail, prin intermediul reţelei sale extinse de unităţi şi a unei platforme de distribuţie eficiente.

AEGON este prezentă în şase ţări din Europa Centrală şi de Est – Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Turcia şi România, iar acest contract va întări poziţia deţinută de Aegon atât în România, cât şi în regiune.

Tranzacţia este estimată să se finalizeze în cursul celui de-al doilea trimestru al anului 2009, în funcţie de obţinerea aprobărilor necesare de la autorităţile de resort.

Banca Transilvania

Banca Transilvania® se află în topul primelor 5 bănci din România, în funcţie de active. Are un capital majoritar românesc, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care deţine 15% din capitalul social, este acţionar semnificativ. BT este o instituţie financiară cu reprezentare naţională, având peste 500 de unităţi şi peste 6.000 de angajaţi. Conform unui studiu realizat în 2008, Banca Transilvania® se numără printre cele mai cunoscute 10 branduri româneşti. Este prima instituţie bancară din România cotată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în anul 1997. Activitatea Băncii Transilvania® este organizată pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse şi servicii specifice, precum şi un personal dedicat.

AEGON

Aegon, cu sediul principal în Haga, este o companie internaţională care activează în domeniul asigurărilor de viaţă, pensiilor şi investiţiilor. AEGON este prezentă în peste douazeci de ţări din America de Nord, America de Sud, Europa şi Asia, având aproape 32.000 de angajaţi şi peste 40 de milioane de clienţi în toată lumea.

Cifre cheie – 2007, AEGON

Profit inainte de impozitare
2,64 miliarde EUR

Investiţii generatoare de venituri
(la 30 septembrie 2008)
351 miliarde EUR

Vânzări noi – asigurări de viaţă
3,27 miliarde EUR

Total depozite
44,53 miliarde EUR

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii