BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania lanseaza oferta pentru clientii Volksbank privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau euro, cu discount si eliminarea comisionului de risc

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-05-03 22:59

Aproximativ 18.300 de clienti ai Volksbank vor primi, incepand de luni, 4 mai, oferta Bancii Transilvania privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei sau euro, cu un discount de 22,5% si eliminarea comisionului de risc. 

Conversia se va realiza la cursul BNR din data semnării documentaţiei, în faţa notarului public. Oferta este valabila pana in 31 iulie, a anuntat banca intr-un comunicat.

Reducerea de 22,5% pentru cei care acceptă conversia creditelor din CHF este aplicabilă la soldul creditului curent, rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei.

“Valoarea efectiva a reducerii totale difera astfel in functie de situatia fiecarui client in parte, tinandu-se cont de soldul creditului, de eventuale restante şi penalitati sau de situatiile particulare in care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank Romania de catre clienti”, a precizat baca.

Costurile notariale legate de operaţiunea de conversie sunt suportate de Volksbank România. În cazul în care situaţia juridică a imobilului a suferit modificări faţă de momentul constituirii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare şi/sau operaţiuni de succesiune şi/sau partaj, costurile sunt în sarcina clienţilor, a precizat banca.

Clientii Volksbank vor fi contactati telefonic si vor fi invitati la o intalnire la unul dintre sediile Volksbank, urmand sa aiba prioritate cazurile sociale si clientii care au ramas bun platnici, “in ciuda greutatilor generate de cresterea cursului CHF din ultimii ani”, a precizat banca.

La întâlnirea de la Volksbank cu echipa mixtă BT – Volksbank sunt prezentate detaliile ofertei, şi anume: totalul reducerilor; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerilor; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Volksbank România să devină client al Băncii Transilvania.

Clienţii au la dispoziţie o perioadă de minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei; programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se face după acceptarea ofertei, precizeaza Banca Transilvania.

Nu se mai percepe comision de risc

Banca Transilvania a stopat, din 8 aprilie, calcularea comisionului de risc/administrare pentru toti clientii aflati in prezent in portofoliul Volksbank, atat cei cu credite in valuta, cat si in lei, decizie de care vor beneficia in jur de 33.000 de persoane, precizeaza banca.

In plus, clientii Volksbank vor primi inapoi, pana la sfarsitul acestui an, sumele deja platite in contului acestui comision, prin diminuarea creditului in sold, dupa finalizarea programului de conversie pentru clientii Volksbank cu credite in franci elvetieni.

Este vorba de aproximativ 15.000 de persoane care au credite in lei si euro.

Pana la 17 mai, clientii Volksbank beneficiaza in continuare de un curs leu/CHF inghetat la nivelul de la finalul anului trecut, a mai precizat Banca Transilvania.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii