BANCI | Ultima Ora

Banca Carpatica anunta redefinirea strategiei si o noua identitate, dupa fuziunea cu Patria Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-08-11 09:57

Banca Comerciala Carpatica, preluata la inceputul acestui an de Patria Bank, fosta Nextebank, condusa de Horia Manda, prin fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), administrat de Axxess Capital, a anuntat astazi ca a inregistrat pierderi de 25,9 milioane lei in prima parte a acestui an.

Banca precizeaza ca pregateste fuziunea cu Patria Bank, "proiect ce va fi supus aprobarii actionarilor in perioada urmatoare si care va aduce Bancii o noua identitate, o noua abordare a segmentelor de clientela, precum si revenirea in teritoriul pozitiv al profitabilitatii."

Comunicatul Carpatica:

Pierderea netă raportată în prima jumătate a anului 2016 (S1 2016) de 25,9 mil RON comparativ cu pierderea de 15 mil RON raportată la aceeaşi perioadă din 2015 (S1 2015).

In semestrul I 2016 pierderea neta realizata (25,9 mil RON) este cu 7,7 mil RON mai mica decat pierderea prevazuta in Bugetul aprobat (-23%), fapt datorat unor cheltuieli cu provizioanele la credite, mai reduse cu 5,5 mil RON si a unor recuperari din creditele scoase in afara bilantului, mai mari cu 1,7 mil RON decat nivelul bugetat.

 Solvabilitate – rata de adecvare a capitalului de 12,7%, în crestere de la 4,9% la 31 decembrie 2015; revenirea solvabilitatii peste minimul reglementat se datoreaza majorarii de capital inregistrata in luna Februarie 2016.

 Veniturile nete din exploatare de 42,7 mil RON in scădere cu 26% în primul semestru (S1 2016), comparativ cu nivelul de 58 mil RON din primul semestru din 2015, reflectând în principal cresterea costului riscului (10 mil. RON in S1 2016) fata de aceeasi perioada a anului precedent.

In primul semestru din 2016, venitul net din exploatare realizat de 42,7 mil RON a fost mai mare cu 9,2 mil RON (27%) decat venitul net din exploatare bugetat de 33,6 mil. RON.

 Cheltuielile operaţionale de 68.7 mil RON in S1 2016, mai mici cu 4,3 mil RON (6%) faţă de S1 2015, indicând un control eficient al costurilor.

 Creditele (nete) acordate clienţilor in scădere cu 13% comparativ cu finele anului 2015, evolutie datorata stoparii activitatii de creditare avand in vedere constrangerile legate de capital din anul 2015 si care au luat sfarsit in februarie 2016.

Conform politicilor interne, Banca a efectuat si in 2016 operatiuni de scoatere in afara bilantului pentru parte din creditele acoperite integral cu provizioane si cu sanse reduse privind recuperarea in suma de 88 mil. RON.

Soldul creditelor scoase in afara bilantului la 30 iunie 2016 este de 428 mil RON (353 mil RON la 31 decembrie 2015).

In luna iulie a.c. s-a aprobat de catre AGA Planul de activitate pe 2016 in baza caruia Banca si-a reluat activitatea de creditare.

 Datoriile privind clientela mai mici cu 214 mil RON sau 7% faţă de 31 decembrie 2015 pe fondul reducerii bazei de depozite atrase in scopul reducerii cheltuielilor cu dobanzile si optimizarii retelei de sucursale.

 Rata Credite (val bruta)/Datorii privind clientela de 34%, comparativ cu 37% la 31 decembrie 2015 reflectând existenta unui important excedent de lichiditate necesar pentru creşterea viitoare.

Banca Carpatica este in plin proces de restructurare a activitatii si de implementare a Planului de activitate pentru anul 2016 recent aprobat.

Redefinirea strategiei comerciale a Bancii se desfasoara in paralel cu pregatirea proiectului de fuziune cu Patria Bank, proiect ce va fi supus aprobarii actionarilor in perioada urmatoare si care va aduce Bancii o noua identitate, o noua abordare a segmentelor de clientela, precum si revenirea in teritoriul pozitiv al profitabilitatii.

Taguri: refinantare credit  Patria Bank  credite neperformante  rezultate financiare banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii