BANCI | Interviu

Andreas Treichl: Ratingul Erste Bank ar putea fi redus, insa impactul va fi minor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-18 18:05

Retrogradarea Austriei de către S&P ar putea determina o decizie similară în cazul grupului Erste, însă efectul asupra grupului financiar ar fi redus, a declarat directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl.

El a precizat ca Erste va reusi sa ajunga la o rată de adecvare a capitalului de 9% până în iunie, conform cerintelor autoritatii de supraveghere europene, dacă nu se întâmplă ceva care să împiedice acest proces.

Pe de alta parte, considera Treichl, era creditării nerestricţionate pentru state şi municipalităţi s-a încheiat, iar acum a venit vremea socotelilor după probleme create începând de acum 30 de ani.

Ţările din Europa Centrală şi de Est sunt într-o poziţie mai bună să depăşească actuala criză din zona euro, "întrucât în realitate sistemul financiar din regiune este destul de sănătos", a spus Treichl, miercuri, la Praga.

Problemele economice şi politice ale Ungariei au un impact "negativ asupra regiunii", însă autorităţile de la Budapesta pot redobândi încrederea investitorilor în circa un an dacă fac schimbări, inclusiv o înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional, a spus el.

În Grecia, iniţiativele private de a rezolva criza datoriilor ţării "vor avea probabil nevoie de foarte mult noroc", a adăugat directorul Erste.

Grupul Erste este prezent în România intermediul grupului BCR, care include BCR, BCR Banca pentru Locuinţe, good.bee Service, BCR Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities şi BCR Chişinău.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii