BANCI | Interviu

Albert Roggemans, ING: Creditele vor creste in 2009 cu doar 5% mai mult decat in 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-03-03 23:17

Creditarea nu va fi oprită, chiar dacă acordarea de împrumuturi este dificilă în vremuri incerte, a declarat, marţi, directorul pentru retail al ING Bank România, Albert Roggemans. El estimeaza ca in acest an volumul de credite va creste cu doar 5% mai mult decat anul trecut, din cauza crizei financiare si a cererii reduse din partea clientilor.

El a precizat că ING va avea în continuare o politică prudentă în privinţa managementului riscului.

"E dificil să dai credite în vremuri incerte. În prezent este mai dificil să prevezi cum va evolua situaţia clienţilor", a spus Roggemans, într-o conferinţă de presă, precizând că activitatea de creditare nu va fi oprită.

La rândul lui, directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu, a declarat că cererea de credite pe partea de retail din primele două luni ale acestui an a reprezentat doar 30% din solicitările adresate băncii în perioada similară din 2008.

El susţine că atât ING, cât şi, cel mai probabil, tot sistemul bancar, nu au o problemă de lichiditate în acest moment, ci de o evaluare a riscului şi o cerere de credite în scădere.

În ceea ce priveşte sectorul de corporate, Negriţoiu spune că se observă o consolidare, poate o uşoară scădere. Totuşi, activitatea pe ansamblu a băncii din punct de vedere al veniturilor s-a încadrat în valorile de anul trecut.

"Probabil lucrurile se vor lămuri în următoarele luni, în partea a doua a anului", a adăugat Negriţoiu.

Potrivit directorului de retail, este mai uşor să acorzi credite într-un context economic cert, întrucât banca ştie în ce situaţie se va afla clientul în doi-trei ani.

"Avem experienţă în creditare şi o vom utiliza pentru a da împrumuturi tuturor persoanelor şi companiilor care au nevoie şi pot să le dea înapoi în vremuri bune", a spus Rogemanns.

Pe de altă parte, Negriţoiu a arătat că banca va fi mai atentă la risc, întrucât este "o problemă de risc, nu de lichiditate".

El a explicat că evoluţia imprevizibilă a pieţei, respectiv volatilitatea acesteia, cauzează impredictibilitate în evoluţiile fluxurilor de numerar ale companiilor şi angajaţilor acestora.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii