BANCI | Ultima Ora

ALB si CPBR vor infiinta Federatia Patronala a Serviciilor Financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-11-20 17:14

Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) au decis infiintarea, impreuna, a primei federatii patronale din domeniul serviciilor financiare din Romania, pentru a  facilita o cat mai buna reprezentare a intereselor membrilor si a angajatilor acestora, potrivit unui comunicat de presa.

Federatia patronala ce urmeaza a fi infiintata in prima parte a anului viitor, are in vedere  afilierea ulterioara la una dintre principalele Confederatii patronale pentru o cat mai judicioasa reprezentare in cadrul dialogului tripartit Guvern-Patronat-Sindicate, potrivit Legii Dialogului Social.

ALB si CPBR impartasesc deja principii comune prin natura serviciilor similare oferite, fiind interesate sa contribuie impreuna in viitor la proiecte structurate pe directii muliple, precum etica, transparenta, legislatie, educatie financiara, politici anti-frauda etc.

CPBR si ALB isi vor pastra individualitatea in cadrul federatiei, urmand sa aiba drepturi egale.

“Am luat hotararea infiintarii acestei federatii patronale deoarece credem ca putem fi mai puternici impreuna nu numai in ceea ce priveste interesele noastre convergente ci si in avantajul pietei serviciilor financiare din Romania si a clientilor nostri”, a declarat Steven van Groningen (foto), Presedintele Consiliului Director al CPBR.

“Ma bucur sa pot face acest anunt chiar astazi, cand ALB sarbatoreste 10 ani de la infiintare.’’

“Dorim sa putem aborda si in comun problemele de multe ori complexe din zona consumatorilor nostri, inclusiv pe partea de prudentialitate si reglementare,” a explicat la randul sau Felix Daniliuc, Presedintele ALB. “In plus, in contextul evolutiilor reglementarilor europene, avand consumatori comuni, trebuie sa putem avea si o voce comuna”.

Membrii CPBR, organizatie patronala infiintata in aprilie 2014, sunt Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, UniCredit-Tiriac Bank, ING Bank Romania si Volksbank Romania. Cele sase banci care compun CPBR detin circa jumatate din totalul activelor bancare din sistem, angajatii acestora reprezentand peste o treime din totalul lucratorilor in sectorul bancar.

ALB numara in prezent 35 de membri principali si parteneri, in majoritate institutii financiare nebancare. Parte dintre membrii ALB apartin acelorasi grupuri financiare internationale din care fac parte si majoritatea membrilor CPBR. Potrivit statisticilor proprii, membrii ALB acopera circa 90% din totalul activitatilor de multi-creditare (leasing si credite de consum) la nivelul IFN-urilor din Romania, ALB fiind si membra a Federatiei Creditului de Consum din Europa – Eurofinas si a Federatiei Europene a Companiilor de Leasing – Leaseurope.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii